Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Aπαξιωτική συμπεριφορά του Δημάρχου Καλλιθέας προς την ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής


Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282 FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. : 4205


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Καλλιθέας κ. Γαïτάνη Αναστάσιο

ΚΟΙΝ.: 1. Δημοτικές Παρατάξεις:
1α. Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ
1β. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΘΕΑ ΜΑΣ, ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
1γ. Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
1δ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
1ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
1στ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
1ζ. ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
8. ΚΕΔΕ
9. Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Καλλιθέας, κ. Δημήτριο Κάρναβο
10. Γραφείο Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καλλιθέας, κ. Κοντό
11. Σύλλογο εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας
12. Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ
13. ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Καλλιθέας

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ένωσή μας είχε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με το δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτριο Κάρναβο, για θέματα που αφορούν μέλη μας, διπλωματούχους μηχανικούς που εργάζονται στην Δ/νση Υπηρεσιών Δόμησης του δήμου Καλλιθέας. Συγκεκριμένα πρόκειται για έγγραφη διαμαρτυρία των συναδέλφων προς τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας (συν.1), η οποία προσκομίστηκε και στην ένωσή μας, όπου ζητείται η ανάκληση του υπ’αρ. πρ. 31670/30-06-15 (συν.2) εγγράφου με θέμα: «Λειτουργία ΥΔΟΜ, επισήμανση καθηκόντων, αποφυγή/αποτροπή κινδύνου έναντι τρίτων» του Αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Χριστόφορου Σοφιανίδη Επίσης στο μέλος μας, προϊστάμενο της Δ/νσης Υπηρεσιών Δόμησης, κ. Απόστολο Εξαδάκτυλο, επιβλήθηκε ποινή προστίμου ίσου με τις αποδοχές δύο ημερών, επειδή «υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της απλής απείθειας», σύμφωνα με την υπ’ αρ. 497/24-06-15 Απόφαση Δημάρχου (συν.3). Ο κ. Απόστολος Εξαδάκτυλος ζητεί με την υπ’ αρ. 289/13-07-15 έκθεση ένστασης του προς το Β’ Πειθαρχικό Συμβούλιο (συν.4), να «ακυρωθεί και να εξαφανιστεί» ως «εσφαλμένη και άδικη» η υπ’ αρ. 497/24-06-15 Απόφαση Δημάρχου. Όλα τα παραπάνω αφού συζητήθηκαν διεξοδικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, αποφασίσαμε ότι δύναται να επιλυθούν με εποικοδομητικό διάλογο κι έτσι αποστείλαμε αίτημα συνάντησης στον κ. Δήμαρχο.
Κατόπιν πολλών εκκλήσεων λοιπόν, η συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα κ. Κοντό, είχε προγραμματιστεί για τις 26/10/15 στις 12.00 το μεσημέρι. Όταν η εκπρόσωπος του Διοικητικού μας Συμβουλίου, κ. Φανή Καβάλλα, έφτασε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ. Κοντού, πληροφορήθηκε από τη γραμματεία του ότι η συνάντηση ακυρώθηκε και το θέμα θα το χειριστεί το γραφείο Δημάρχου. Το μέλος μας τότε, πήγε αυτοπροσώπως στο γραφείο του Δημάρχου κ. Δημητρίου Κάρναβου, συνοδευόμενη και από το μέλος της Ένωσής μας κ. Απόστολο Εξαδάχτυλο, για να καθοριστεί νέα συνάντηση. Ο κύριος Δήμαρχος αρνήθηκε την πραγματοποίηση της συνάντησης που του ζητήσαμε κι εκδίωξε με αγενή και απρεπή τρόπο συμπεριφοράς την εκπρόσωπό μας, αρνούμενος τον διάλογο, θεωρώντας ότι οι «συνδικαλιστές δεν δικαιούνται να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά του δήμου» και ως προϊστάμενος της δημοτικής αρχής δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλον τη συζήτηση επί των θεμάτων που θα θέλαμε να του θέσουμε.
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, η προαναφερθείσα απαξιωτική συμπεριφορά στο όργανο που εκπροσωπεί τους 3.000 περίπου δημόσιους υπάλληλους διπλωματούχους μηχανικούς, δεν συνάδει με τις αρχές της δημοκρατίας και της ηθικής και ζητούμε από εσάς να μας παραχωρήσετε το βήμα στην επόμενη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

ΣΥΝ.: 4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου