Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Πλειστηριασμοί STOP

Κάλεσμα

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Η συζήτηση που γίνεται τους τελευταίους μήνες για την «ρύθμιση» των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι απαίτηση των δανειστών, απαίτηση που στη βάση της αποδέχεται και η κυβέρνηση, είναι η ρύθμιση με πρωταρχικό γνώμονα το συμφέρον των τραπεζών. Των τραπεζών που στα προηγούμενα χρόνια έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί με 250δις, και σύντομα θα πάρουν άλλα 15δις, καλύπτοντας έτσι ένα σοβαρό ποσοστό από τις επισφάλειές τους. Έτσι το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών μετατράπηκε σε δημόσιο χωρίς την ίδια στιγμή να επωφεληθούν σε κανένα βαθμό οι δανειολήπτες.

Οι τραπεζίτες διαμηνύουν ότι δεν επιθυμούν τους πλειστηριασμούς. Δεν μας λένε όμως ότι οι τράπεζες επιθυμούν τους πιο άμεσους τρόπους να εισπράξουν: Ξεπούλημα των δανείων σε κερδοσκοπικά funds, ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν χιλιάδες ακόμα νοικοκυριά κάτω από το όριο , όχι της αξιοπρεπούς διαβίωσης όπως μας έλεγαν μέχρι σήμερα αλλά της υλικής ένδειας.

Σήμερα είναι η στιγμή να αντιδράσουμε, να οργανωθούμε , να αντισταθούμε, να προστατεύσουμε την κατοικία και να απαιτήσουμε δίκαιη λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Οι υπογράφουσες συλλογικότητες καλούμε όλες και όλους στη Συνάντηση- Συζήτηση για να ενημερωθούμε και να οργανώσουμε τη δράση μας

την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ωρα 6:00μμ

στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του GREEN PARK Μαυροματαίων 22 στο Πεδίο Άρεως
Υπογραφές
Πλειστηριασμοί STOP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου