Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Επανήλθαν πλήρως οι αυξήσεις εισφορών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το δούλεμα συνεχίζεται...Με 154 «ναι» υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», συμπεριλαμβανομένης της πλήρους επιστροφής των αυξήσεων εισφορών (κατάργηση άρθρου 39 του Ν.4331/15). Δυστυχώς εκτός από τη μνημονιακή βαρβαρότητα, εκτός από την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική εξόντωση έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το δούλεμα από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...
Ανοιχτή επιστολή Χρ. Σπίρτζη προς τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ


Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Σπίρτζη, υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προς τους μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους και όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σήμερα στο Σχέδιο Νόμου με την ψήφιση των μέτρων, για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, προβλέπεται η κατάργηση της διάταξης για το δικαίωμα της επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας μέχρι το 2016, διάταξη που συντάχθηκε, κατατέθηκε και ψηφίστηκε από Μηχανικούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη διάταξη αυτή στη Διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς δόθηκε μεγάλη μάχη με επαρκέστατη τεκμηρίωση από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης τόσο για τους κοινωνικούς δίκαιους λόγους όσο και για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της πρότασης της Κυβέρνησης.

Δυστυχώς, στο συγκεκριμένο θέμα, οι Θεσμοί δεν έδειξαν τη δέουσα και προφανή λογική, για να αποδεχθούν τη συνέχιση της ισχύος της διάταξης ή άλλων εναλλακτικών προτάσεων που κατέθεσε η ελληνική Κυβέρνηση.

Στη συγκεκριμένη στιγμή, παρά τις πολιτικές διαφωνίες μας, και προσωπικά και πολλών συναδέλφων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μηχανικών, Γιατρών και Δικηγόρων, προέχει η επιτυχής έκβαση της μάχης που δίνει ο ελληνικός λαός, η Κυβέρνησή του και ο Πρωθυπουργός του, για την αναδιάρθρωση του χρέους της Χώρας.


Για αυτό ζητώ από τους Συναδέλφους μου, από όλους όσους δώσαμε κοινούς αγώνες, και ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες της Χώρας μας, την κατανόησή σας για την ψήφιση της άδικης, αλλά όμως και προσωρινής διάταξης, που στρέφεται ενάντια σε όλους τους Ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ.

Ζητώ την κατανόησή σας για την τακτική υποχώρησή μας αλλά και ταυτόχρονα ζητώ και τη συμμετοχή σας, την επαγρύπνησή σας και τη δράση σας, ώστε να αποτελείτε την αυτόνομη συνείδηση του κινήματος των επιστημόνων που είναι ζωτικό συστατικό της Κυβέρνησης. 

Ζητώ τη συμμετοχή σας για μια δίκαιη, συνολική και οριστική λύση στο πρόβλημα των άδικων, υπέρογκων και ανάλγητων ασφαλιστικών εισφορών με την ψήφιση του αντίστοιχου Σχεδίου Νόμου στο τέλος Νοεμβρίου, για τη διασφάλιση ενός δίκαιου και υγιούς ασφαλιστικού συστήματος και για τις νέες γενιές.

Θα συνεχίσω να δίνω αγώνες μαζί με τους Μηχανικούς και όλους τους επιστήμονες με τις ίδιες πάντα απόψεις, στην ίδια πάντα κατεύθυνση, για τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποδοχές και τον κύκλο εργασιών του κάθε Μηχανικού, Γιατρού και Δικηγόρου, για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα αποτελεί την προστασία και την κοινωνική πρόνοια των επιστημόνων και όχι τιμωρτικό μηχανισμό περιθωριοποίησης και εξόδου από το επάγγελμα.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας!

Χρήστος Σπίρτζης

10 σχόλια:

 1. Συγκινητικό! Γενικά τους συριζαίους πρέπει να τους λυπόμαστε τους καημένους γιατί κάνουν πράγματα που δεν θέλουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γι αυτό στο ΔΣ της ΟΛΜΕ συνδικαλιστής της ΛΑΕ συνυπέγραψε καταγγελία ενάντια στους αδιόριστους που διαμαρτυρήθηκαν στον καημένο το Φίλη!

   http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/10/blog-post_26.html

   Διαγραφή
  2. πριν ξεκινήσουν οι γενικευμένες καταγγελίες κατά πάντων καλό είναι να γίνεται και καμία διασταύρωση πιο πριν για το τι ακριβώς έγινε

   δπ

   Διαγραφή
  3. Υπάρχει ενυπόγραφη ανακοίνωση με 17 υπογραφές μελών ΕΛΜΕ. Αν έχετε στοιχεία που τη διαψεύδουν δώστε τα.

   Διαγραφή
 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ περίεργες απόψεις για τις δυνατότητες του κόσμου... Το "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" το γνωρίζουν???
  Όλα σκέτη κοροϊδία... Ντροπή σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΑΛΙ όπως συνηθίζω θα γράψω για τον φασισμό, το newspeak το ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ, την κοροιδία, την πολιτική αλητεία, τον πολτικό αμοραλισμό και ΚΥΡΙΩΣ την αφασία των Νεοελ που πάνε σφαίρα στον Άδη.

  Εγώ κάποια στιγμή θα ΞΑΝΑφύγω από το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ που λέγεται Ελλάς. Αλίμονο σε όσους μείνουν πίσω..
  Για λύπηση λίγοι, για εμετό και αηδία η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Νεοελ..

  Απαντήστε με αντεπιχειρήματα όσοι πιστεύετε ότι έχω άδικο και ότι δεν αξίζει στην πλειοψηφία των Νεοελ να τους ληστεύουν και να τους κοροϊδεύουν στα μούτρα από πάνω οι κάθε λογής .. Σπίρτζηδες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είμαι πολύ θυμωμένη για να κάνω χιούμορ..... Ούτε αυτό δεν μου έμεινε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να τον περάσουμε από το πειθαρχικό συμβούλιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΩ ΠΛΗΣΡΩΣΕΙ 60.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΛΛΑ 120.000 ΕΥΡΩ (6000Χ20ΧΡΟΝΙΑ=120)
  ΣΥΝΟΛΟ 180.000

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ (ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΕΧΡΙ 80)
  ΔΗΛ ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ 400-500 ΕΥΡΩ Χ12 Χ10 ΧΡΟΝΙΑ =54000 ΕΥΡΩ.......
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Nα δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο οι επιστημονικοί φορείς με αγρότες και κτηνοτρόφους για να αντισταθούμε σε αυτή τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία του 3ου μνημονίου. Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη,να κάνουμε το κοινό μέτωπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή