Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Αποτύπωση στο νέο προϋπολογισμό 2015-16 των μέτρων που ψηφίστηκαν στο 3ο μνημόνιο

Αποτύπωση στο νέο προϋπολογισμό 2015-16 των μέτρων που ψηφίστηκαν στο 3ο μνημόνιο ( όχι όλων, λείπει η αύξηση της φορολογίας κ.α. )

από τον Αρίδα Μανώλη

Μείωση Δαπανών Προυπολογισμού
( σελ.43,44 )
Μισθολογικές και μη μισθολογικές 21,2 εκατ. (μείωση δαπάνης από τον εκσυχρονισμό και την επανακατάταξη στο ενιαίο μισθολόγιο 16,1 εκατ. Και αύξηση της δαπάνης για επίδομα θέσης ευθύνης κατά 14,3 εκατ. σελ.44 )
Συντάξεις 1.700.5 1 δις 700 εκατ. ( Συνταξιοδοτική απορύθμιση )
Κοινωνικά Επιδόματα 105 εκατ. (επίδομα θέρμανσης )
Νοσοκομειακή περίθαλψη 22 εκατ.
Στο σκέλος των δαπανών το θετικό πρόσημο δηλώνει μείωση δαπάνης ενώ το αρνητικό αύξηση δαπάνης


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ


Επαναφορά των ρυθμίσεων προηγούμενων μνημονίων ( σελ. 32 )


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Στο παρακάτω σημείο του προϋπολογισμού ( σελ. 31 ) διαπιστώνεται από την Κυβέρνηση ότι η μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος αυξάνει το συνολικό έλλειμμα του ασφαλιστικού συστήματος

​και αμέσως παρακάτω σελ. 41 εφαρμόζει την παραπάνω ρήτρα, που όπως καταλαβαίνουμε όλοι θα οδηγήσει σε αυτόματες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ( οι εισφορές μειώνονται λόγω της απουσίας προσλήψεων ενώ οι επικουρικές συντάξεις αυξάνονται λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων που προέκυψαν από την εφαρμογή του φιλελεύθερου μοντέλου συρρίκνωσης του Δημόσιου τομέα )

ΑΥΓΗ 14-7-2015 Ασφαλιστικό: Ποιά μέτρα ψηφίζονται την Τετάρτη
«Τέλος, στο ΕΤΕΑ (ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ) προβλέπεται να ενταχθούν όλα τα επικουρικά ταμεία. Το ζήτημα εδώ είναι ότι το ΕΤΕΑ θα πρέπει να χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δικούς του πόρους, δηλαδή επανέρχεται έμμεσα η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Επίσης στο ΕΤΕΑ εντάσσονται τα ταμεία των σωμάτων ασφαλείας, των στρατιωτικών αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Όσον αφορά τη δεύτερη φάση παρεμβάσεων, τον προσεχή Οκτώβριο, προβλέπεται στενότερη σύνδεση εισφορών - παροχών, κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, αλλαγές στις εισφορές του ΟΓΑ και των αυτοαπασχολουμένων του ΟΑΕΕ………….»

ΧΡΕΟΣ

Εκτίναξη το 2016 στο 192,4% του ΑΕΠ από 181,8% του ΑΕΠ το 2015 λόγω της διάσωσης των τραπεζών


Και αναμένουμε και τα επόμενα μέτρα,
που θα έρθουν μετά την αξιολόγηση του Οκτωβρίου


«Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, ανέφερε πως «χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου