Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εταιρεία Auto Tech στο Περιστέρι: Να μπει τέρμα στην ασυδοσία της εργοδοσίας

HomeΕταιρεία Auto Tech στο Περιστέρι: Να μπει τέρμα στην ασυδοσία της εργοδοσίας

Ένα ακόμα εργοδοτικό κάτεργο, έχει στηθεί στο Περιστέρι. Πρόκειται για την Auto Tech, εταιρία ανάπτυξης βιομηχανικών και οικιακών αυτοματισμών υψηλής τεχνολογίας, που στεγάζεται σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα στο γκαράζ μίας πολυκατοικίας, με ανθυγιεινές συνθήκες, χωρίς επαρκή εξαερισμό, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Στην εταιρεία για πολλά χρόνια πραγματοποιούνταν εργασίες με τη χρήση μόλυβδου (μόλις πριν λίγους μήνες η εργοδοσία τον αντικατέστησε), που έβαζαν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Η χρήση του μόλυβδου για βιομηχανικούς σκοπούς απαιτεί αυξημένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που η εταιρεία δεν τηρούσε. Οι εργαζόμενοι που αναγκάζονταν να κάνουν εργασίες με μόλυβδο αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας.
Η εταιρεία επιφύλασσε για τους εργαζόμενους μισθούς πείνας, πολύ χαμηλότερους ακόμα και από τους προβλεπόμενους, ενώ προσλάμβανε νέους απόφοιτους που έκαναν την πρακτική άσκηση καθώς και εργαζόμενους μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, (των γνωστών voucher) που μόνο στόχο έχουν την προσφορά τζάμπα εργατικού δυναμικού για τους εργοδότες.
Η εργοδοσία δεν διστάζει να επιστρατεύει κάθε μέσο με στόχο να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους. Όποιος εργαζόμενος τολμούσε και διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματα υγείας που του προκαλούσε ο μόλυβδος, απολύονταν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Η Auto Tech δεν αποτελεί ένα «μεμονωμένο περιστατικό». Όλοι και περισσότεροι εργοδότες με όχημα όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει νομοθετηθεί μέχρι σήμερα, αδιαφορούν για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας και μετατρέπουν τους χώρους εργασίας σε κάτεργα.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Auto Tech, που θέλει φθηνούς και αναλώσιμους εργαζομένους χωρίς δικαιώματα, που στο βωμό των κερδών της θυσιάζει την υγεία των εργαζόμενων αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
Πρώτη προτεραιότητα για μας αποτελούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, η ζωή και η υγεία τους, η εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι. Με αλληλεγγύη και συλλογικό αγώνα να σπάσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία!

Απαιτούμε:

Άμεση συμμόρφωσή της εταιρείας με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Να ξηλωθεί άμεσα όλο το μνημονιακό αντεργατικό οπλοστάσιο που αξιοποιεί στο έπακρο η εργοδοσία της Auto Tech.
Ουσιαστικός έλεγχος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με προσανατολισμό στην εργοδοτική ευθύνη για την εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών για την υγιεινή και ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. Αποφασιστική ενίσχυση του δυναμικού και της υποδομής του ΣΕΠΕ.
Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, διεύρυνση της λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Καθιέρωση της εργοδοτικής εισφοράς για ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρεις αποδοχές και ίσα ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στις απολύσεις. Να καταργηθούν όλες οι μορφές ευέλικτης και ελαστικής εργασίας απασχόλησης.
Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου