Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Αλλαγή διοίκησης στην Attica bank, σε αναμονή για το ΕΤΑΑ

Το διοικητικό συμβούλιο ξηλώνει τον Μάναλη, οι αρμοδιότητες στον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο. Από εδώ
Αλλαγή διοίκησης στην Attica bank
 Ριζικές είναι πλέον οι ανακατατάξεις στην Attica Bank καθώς η τράπεζα γυρίζει σελίδα στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής πολιτικής που της αποδίδει αναβαθμισμένο ρόλο για την χρηματοδότηση στοχευμένων δράσεων και υποστήριξης του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε τη σύμπτυξη των αρμοδιοτήτων των δυο διευθυνόντων συμβούλων σε έναν, εκλέγοντας στη θέση αυτή των Αλέξανδρο Αντωνόπουλο. 
Παράλληλα το ΔΣ αποφάσισε την καταγγελία της σύμβασης του Γκίκα Μάναλη, ο οποίος όμως παραμένει μέλος του, όχι όμως και εκτελεστικό, καθώς οι αρμοδιότητές του συμπτύχθηκαν και ανατέθηκαν στον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.
Η νέα δομή του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας λύνει, σε μεγάλο βαθμό, τα προβλήματα δυσλειτουργίας που είχαν ανακύψει, ενώ βρίσκεται σε αρμονία με τα κυβερνητικά πλάνα για την αναδιάρθρωση και μετεξέλιξη της τράπεζας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το διοικητικό συμβούλιο, εκφράζοντας, τη βούληση της κυβέρνησης και του ΤΣΜΕΔΕ, έχει από καιρό ζητήσει την παραίτηση του Γκίκα Μάναλη, ο ίδιος έχει αρνηθεί να την υποβάλλει.
Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για ύστατη προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά του Γκίκα Μάναλη, ο οποίος –όπως επισημαίνουν πηγές στην Τράπεζα της Ελλάδος- προσπάθησε να στήσει σκηνικό αντίστοιχο της ΕΡΤ στην Attica Bank.
Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λύσει τον γόρδιο δεσμό στην Attica Bank, ακόμα και αύριο, καθώς μετά την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας, θα αποσταλεί προς υπογραφή το προεδρικό διάταγμα για την σύσταση της θέσης του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.
Εν συνεχεία ο κ. Στρατούλης θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα για την επαναφορά του διοικητικού συμβουλίου του ΤΣΜΕΔΕ στην προτεραία κατάσταση, αποκαθηλώνοντας τον διορισμένο, επί της προηγούμενης κυβέρνησης, Α. Σελλιανάκη, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τα κυβερνητικά πλάνα τόσο για το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ όσο και για την Attica Bank και ο οποίος αποτελούσε ανάχωμα στην απομάκρυνση του Γκίκα Μάναλη από την τράπεζα.
Υπ αυτό το πρίσμα ακόμα και η μικρή εμπλοκή που παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας δεν φαίνεται ικανή να καθυστερήσεις τις δρομολογημένες εξελίξεις.
Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο η στάση του Γκίκα Μάναλη ο οποίος αν γνωρίζει τις κυβερνητικές προθέσεις καθώς και τη στάση της Τράπεζας της Ελλάδος αρνείται –πεισματικά- να παραιτηθεί, πυροδοτώντας σχεδόν σε καθημερινή βάση έκρυθμες καταστάσεις στην τράπεζα και θέτοντας εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργίας της, όπως επισημαίνουν στο sofokleousin.gr καλά πληροφορημένες πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου