Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ξαναχτύπησαν οι τραμπούκοι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Από εδώ και εδώ

Την γιορτή των Θεοφανίων και την τελετή αγιασμού των υδάτων στη λίμνη του Άλσους Φιλαδέλφειας επέλεξαν για να ξαναχτυπήσουν οι τραμπούκοι που εδώ και μήνες τρομοκρατούν την περιοχή, διαλύουν δημοτικά συμβούλια, απειλούν και προπηλακίζουν πολίτες και δημοτικούς συμβούλους και επιτίθενται πλέον ανοιχτά στο δήμαρχο Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο. 
Video of Τραμπουκισμοί στη Νέα Φιλαδέλφεια την ημέρα των Θεοφανείων (ερασιτεχνικό βίντεο)
Αυτή τη φορά, τα περίπου 50 με 60 άτομα που ήταν συγκεντρωμένοι  στη λίμνη  πριν την τελετή, δεν περιορίστηκαν στις απειλές και τα γνωστά πλέον χυδαία συνθήματα, αλλά επιτέθηκαν κατά του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου κατά την αποχώρησή τους. Αμέσως μετά τον αγιασμό, μόλις έφυγαν οι ιερείς και ο μητροπολίτης,  οι τραμπούκοι περικύκλωσαν το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, εμποδίζοντας τους να αποχωρήσουν, ενώ έσπασαν το αυτοκίνητο της δημοτικής αρχής προσπαθώντας να εμποδίσουν το δήμαρχο να μπει μέσα.
Κατά την επίθεση απομονώθηκε και χτυπήθηκε σοβαρά στο πρόσωπο και στο σώμα ο τοπικός δημοσιογράφος και blogger Μάνος Καμπούρης, με μαχητική αρθρογραφία υπέρ της προστασίας του Άλσους από επιχειρηματικά συμφέροντα στο μπλογκ  krisseis.blogspot.gr (Κρίσεις... Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας).
Φωτογραφία του Μάνου Καμπούρη με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η επίθεση εναντίον του ήταν συντονισμένη και με δολοφονικές διαθέσεις. Τα άτομα που του επιτέθηκαν τον απομόνωσαν και επιχείρησαν να τον σύρουν μέσα στο Άλσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο μπλογκ, πριν ο δημοσιογράφος δεχθεί τη δολοφονική επίθεση, αφορούν τις επιθέσεις των τραμπούκων στα δημοτικά συμβούλια και ζητούν επίσης τη διερεύνηση της υπόθεσης με το πλοίο συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη, που βομβαρδίστηκε στη Λιβύη, με δύο νεκρούς ναυτικούς.
Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με το Δήμαρχο και τον πολίτη που τραυματίστηκε πήγαν κατευθείαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου και κατέθεσαν μηνύσεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8 προσαγωγές.


Ο δημοσιογράφος Μανώλης Καμπούρης, ο ένας εκ των δύο τραυματιών από τη νέα τραμπούκικη επίθεση οπαδών της ΑΕΚ κατά του δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου, μιλάει στο Κόκκινο και περιγράφει τα όσα συνέβησαν σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και την επίθεση στον ίδιο. «Με χτυπούσαν 15 άτομα, μόνο παρακράτος θα μπορούσε να έχει τέτοια συμπεριφορά», τονίζει μεταξύ άλλων.   της Αλέκας Ζουμή

Πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα ανθρώπων που εμφανίζεται κάθε φορά που στη Νέα Φιλαδέλφεια επιχειρείται να γίνει συζήτηση για το νέο ρυθμιστικό που στο κομμάτι της Φιλαδέλφειας είναι οι επιθυμίες του επιχειρηματία, του «ολιγάρχη» Δημήτρη Μελισσανίδη. Ποτέ δεν αφήνει να γίνει συζήτηση, με τραμπουκισμούς έχει διαλύσει συμβούλια όπως πρόσφατα και με ξυλοδαρμούς ακόμη και δημοτικών συμβούλων και ένα ακόμη επεισόδιο είδαμε σήμερα.

«Σήμερα υπήρχε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού όπως γίνεται κάθε χρόνο στη λίμνη του Αλσους και είχαν συγκεντρωθεί εκεί μερικές δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι φώναζαν, έβριζαν, απειλούσαν, πριν τελειώσει η τελετή είχαν αρχίσει να βρίζουν τον δήμαρχο και τη μάνα του, συνέχισαν να τον απειλούν και μετά την τελετή, παρατάχθηκαν οι λίγοι αστυνομικοί που ήταν εκεί μπροστά για να τους προστατεύσουν, οι απειλές συνεχίστηκαν και κάποια στιγμή έδωσε την άδεια το οργανωμένο παρακράτος, γιατί περί αυτού πρόκειται, να προχωρήσουν, να φύγουν. Και τους ακολούθησαν βρίζοντας, χυδαιολογώντας και απειλώντας.

Εγώ δεν ακολούθησα επειδή είμαι γνωστό πρόσωπο και με έχουν απειλήσει στο παρελθόν γιατί δημοσιεύω τις απόψεις μου και τους ενοχλούν. Εγώ θεώρησα ότι τελείωσαν τα επεισόδια, αποφάσισα να φύγω από άλλη διαδρομή, μέσα από το Αλσος. Και στην έξοδο την ώρα που πήγα να βγω, αυτοί έμπαιναν μέσα στο Αλσος για να φύγουν, έχοντας χτυπήσει και τον διοικητή της αστυνομίας. Και με βρίσκουν μπροστά τους και κάποιος από αυτούς μου λέει: «Ρε π—η δεν έχεις σήμερα την κάμερα μαζί σου; Και αμέσως χίμηξαν πάνω μου, με χτυπούσαν 15 άτομα.

Κατάφερα βγήκα έξω και συνέχισαν να με βαράνε, παρότι φώναζε κόσμος ‘τι σας έκανε ο άνθρωπος αφήστε τον’ και ήρθαν εκεί να με βοηθήσουν όσο μπορούσαν.
Εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ, τους καλύπτει η Ορίτζιναλ, επομένως δεν έχω λόγο να πω εγώ ότι δεν είναι. Από κει και πέρα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με φίλαθλο κόσμο, ούτε με τον αθλητισμό, το προδίδει η συμπεριφορά τους. Μόνο παρακράτος θα μπορούσε να έχει τέτοια συμπεριφορά, να χτυπάει θεσμικά πρόσωπα να χτυπάει πολίτες, να μην επιτρέπει να γίνει κουβέντα γιατί έτσι θέλει το αφεντικό. Εκτελούν αποστολές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου