Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Καμμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική – Συλλαλητήριο Παρασκευή 10.10.14ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η Κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την καταστροφική πολιτική της για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Ξεπουλάει την ακίνητη περιουσία του λαού (αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές, οικόπεδα, κτήρια του Δημοσίου κλπ.) στα ντόπια και ξένα μονοπωλιακά συγκροτήματα. Δίνει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως την ενέργεια, το νερό, μεγάλους τομείς της Υγείας, της Παιδείας της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και ό,τι μπορεί να αποφέρει κέρδος σε αυτό. Συρρικνώνει ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, φορτώνοντας το «λογαριασμό» στους πολίτες. Με τη φορομπηχτική πολιτική της φέρνει σε απόγνωση τεράστια τμήματα του πληθυσμού και σε συνδυασμό με την τρομακτική ανεργία που έχει προκαλέσει, οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση πάνω από το 60% του λαού μας. Καταστρέφει τους μικρομεσαίους βιοτέχνες, επαγγελματίες και μικρεμπόρους, οδηγώντας τους στην ανεργία και στην απόγνωση. Μαζί με τη συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους προχωράει και στη συρρίκνωση της Δημοκρατίας και των εργατικών δικαιωμάτων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα αναγορεύεται σε βασικό συντελεστή αντίστασης των εργαζομένων, γι’ αυτό και βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης που του επιτίθεται με όλα τα μέσα που διαθέτει (Δικαιοσύνη, νομοθεσία, αστυνομικές επεμβάσεις).

Οι εργαζόμενοι οφείλουμε με τα αιτήματα μας να βγούμε στο προσκήνιο. Θέλουμε μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Θέλουμε συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Θέλουμε σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Θέλουμε ασφάλιση για όλους όσους ζουν στη χώρα μας, εργαζόμενους και ανέργους. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κι όχι αστυνομικό Κράτος, που να σέβεται τους πολίτες.

Για όλα αυτά η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμάει ότι η ημέρα που γίνεται η ψηφοφορία στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση πρέπει να είναι η μέρα όπου οι εργαζόμενοι κι όλος ο λαός θα καταδικάσουν την πολιτική της. Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:00μμ, στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε τη θέληση μας για μια άλλη πολιτική, ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και των τραπεζιτών και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, ανέργων και των κατάφωρα αδικούμενων λαϊκών στρωμάτων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Καμμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική – Συλλαλητήριο Παρασκευή 10.10.14

ΚΑΛΕΣΜΑ
                                                              ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Είναι ολοφάνερο ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης, να συγκαλύψει την πλήρη απονομιμοποίησή της στο λαό, και να κερδίσει χρόνο ώστε να οργανώσει ένα νέο γύρο βάρβαρης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό και να εφαρμόσει τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα της μνημονιακής πολιτικής.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να οργανώσουν την αντίσταση και αντεπίθεση τους με στόχους:
Την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της που την υπαγορεύουν η Ε.Ε. και οι διεθνείς τοκογλύφοι και με την οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα η ντόπια ολιγαρχία του πλούτου.
Το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου με άμεση και ριζική βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και του λαού. Χωρίς μνημόνια και χωρίς τη θηλιά του χρέους. Έξω από την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Δεν αποδεχόμαστε καμιά πολιτική που (όπως και αν βαφτιστεί) θα αποδέχεται το πλαίσιο της «διαρκούς επιτήρησης» από το ευρωπαϊκό ή οποιοδήποτε άλλο ιμπεριαλιστικό κέντρο και θα συνεχίζει τη μονόπλευρη λιτότητα.
Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ
Η μάχη δεν κρίνεται στην βουλή. Μόνο αν όλος ο λαός, η νεολαία, οι άνεργοι, οι άστεγοι, παλιοί και νέοι, οι απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι, όλοι όσοι στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα, πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας μπορούμε να την αλλάξουμε πραγματικά.
Με αυτούς τους στόχους σας καλούμε την ημέρα της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή να τους δηλώσουμε περίτρανα ότι εμείς δεν τους εμπιστευόμαστε.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
- Σε κυβέρνηση
- Στους εφαρμοστές των πολιτικών της Ε.Ε.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Παρασκευή 10/10/2104, ώρα 18:00
Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια
                                           Πρωτοβουλία για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου