Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας και το γήπεδο της ΑΕΚ

Αναρτούμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, αναφορικά με την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν από μερίδα οργανωμένων οπαδών καθώς και 3 ουσιαστικά ερωτήματα από το μπλογκ "Ο κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας"

Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία, μερικές δεκάδες οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, τραμπουκίζοντας, βρίζοντας και απειλώντας, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν όσους βρίσκονταν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, δημιουργώντας παράλληλα τέτοιες συνθήκες που κατέστησαν αδύνατη τη συνέχιση της εκδήλωσης για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας»


Αναλυτικά η καταγγελία της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας:
"Σκηνές από εποχές παρακράτους φέρνουν στη μνήμη τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη 29 Mαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας. Την ώρα που η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ν.Φ. – Ν.Χ. είχε καλέσει σε ανοιχτή συζήτηση γύρω απ’ το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας», το οποίο την ίδια μέρα ξεκίνησε να συζητιέται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται για τη συζήτηση, εμφανίστηκαν στο χώρο μερικές δεκάδες οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, με εμφανώς απειλητικές διαθέσεις. Τραμπουκίζοντας, βρίζοντας και απειλώντας, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν όσους βρίσκονταν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, δημιουργώντας παράλληλα τέτοιες συνθήκες που κατέστησαν αδύνατη τη συνέχιση της εκδήλωσης.
Φαίνεται πως το αντικείμενο της συζήτησης δεν άρεσε στο μεγαλοεπιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη και αποφάσισε, στέλνοντας το στρατό του, να τη ματαιώσει. Από πότε όμως καθορίζουν οι ορέξεις των εκάστοτε επιχειρηματιών το τι συζητιέται και τι όχι; Από πότε μπορεί ο στρατός του κάθε επιχειρηματία να επιβάλλει το αν θα συγκεντρώνονται ή όχι οι κάτοικοι μιας περιοχής; Από πότε, σε τελευταία ανάλυση, στην αστική δημοκρατία της Ελλάδας του 2014, καταστρατηγούνται με τη βία βασικά συνταγματικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» (άρθρο 11 του Συντάγματος);
Οι τρομοκρατικές αυτές τακτικές και οι φασίζουσες πρακτικές, οι απειλές του τύπου «ξέρουμε τα σπίτια σας», «αν ξανασχοληθείτε με την ΑΕΚ θα σας κάψουμε» κτλ, για ανθρώπους σαν τον Δ. Μελισσανίδη δεν είναι πρωτόγνωρες.
Στο εξής λοιπόν, τον θεωρούμε υπεύθυνο για ό,τι συμβεί σε οποιονδήποτε κάτοικο της πόλης.
Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας".

Το Νομοσχέδιο για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής…» και το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας!Θεωρώ πως η αναφορά στο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής…» κατά την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών του Μαΐου 2014 δεν έχει γίνει με την πληρότητα που απαιτείται, γενικότερα κατ” αρχήν, αλλά και ειδικότερα στην Πόλη μας.
Πολλές από τις διατάξεις αυτού του Νομοσχεδίου αφορούν την Πόλη μας – αλλά και πιο συγκεκριμένα τον πνεύμονά της, το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας.
Κάποιες αναφορές τούτο τον καιρό έγιναν – και εγώ έγραψα στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας» – όμως επί παραδείγματι ποιον ως τα τώρα απασχόλησε ένας Φορέας που έχει συσταθεί με διάταξη του άρθρου 59 του Ν. 4002/2011, και με την παράγραφο 8 του άρθρου 19 του Νομοσχεδίου για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής…», μετονομάζεται σε «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής»;
Αυτό που επί του παρόντος εδώ θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι κατεπειγόντως το ζήτημα αυτό πρέπει να απασχολήσει όλους μας, την παρούσα Δημοτική Αρχή, την νεοεκλεγείσα, αλλά και τον κόσμο της πόλης μας – και τούτο διότι επαναλαμβάνει τις εργασίες της η Βουλή των Ελλήνων στις 28 Μαΐου 2014, όπως έχει ανακοινωθεί, και θα συζητήσει και ενδεχομένως θα ψηφίσει το Νομοσχέδιο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής…». Σ” αυτή την περίπτωση, ας μάθουν όλοι ότι, συν τοις άλλοις, το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας θα μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο για να υποστεί όσα του προγραμματίζει το Παράρτημα VII του άρθρου 18 παράγραφος 4α, από τον «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής», παραμεριζομένων του Υπουργείου Γεωργίας αλλά και του Δήμου της Πόλης μας και των επί του Δάσους της Νέας Φιλαδέλφειας δικαιωμάτων τους στο σύνολο αυτού.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Ο «κινηματικός» ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε την μέρα…Ο «κινηματικός» ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε την μέρα, που μια Πρωτοβουλία Κατοίκων της Πόλης μας θέλησε να συζητήσει για τις συνέπειες των διατάξεων του Νομοσχεδίου περί το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής στην περιοχή μας και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας, για να ανακοινώσει τη συμπόρευσή του με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη με τον μανδύα της ΑΕΚ – υπονόμευσε έτσι, κατ” αυτό τον τρόπο, την Πρωτοβουλία Κατοίκων της Πόλης μας, διότι δεν επιθυμεί την λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις. Τον δυσκολεύει κάτι τέτοιο στα «κομπρεμί» για στρογγυλοκάθισμα στους κυβερνητικούς θώκους.
Την «βρώμικη δουλειά» για να μην πραγματοποιηθεί η συζήτηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων ανέλαβε ο Μελισσανίδης και ο οπαδικός στρατός του, που παριστάνει τον ισχυρό και χάνει την μια μάχη μετά την άλλη, παρά την έντονη παρουσία την δική του και των υποστηρικτών του και στην Πόλη μας και έξω απ” αυτήν – δεν κερδίζει μάχες αυτός που δεν κερδίζει τα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων. Ε, αυτή την μάχη ο πολύς Μελισσανίδης δεν την έχει κερδίσει στην Πόλη μας. Από ήττα σε ήττα πορεύεται. Και επιπλέον έχει φορτωθεί εδώ και καιρό προσωπικά την ευθύνη αν και μια τρίχα κεφαλής Φιλαδελφειώτη και Φιλαδελφειώτισσας κινδυνέψει. Δεν θα κριθεί μόνον ως ηθικός αλλά και ως φυσικός αυτουργός!
Δεν θα ήθελα να τελειώσω αυτό το γραφτό χωρίς να απευθυνθώ στους Ενεργούς Πολίτες του Μανώλη Γλέζου και να τους ρωτήσω: Συντάσσεσθε και σεις με τα όσα πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ των σοφών «πολεοδόμων και αρχιτεκτόνων» Γιώργου Πάντζα και Δημήτρη Στρατούλη; Περιμένω απάντηση!
Κώστας Π. Παντελόγλου

Προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά, ένα ερώτημα και μια τοποθέτηση…Αναρωτιέμαι: είναι δυνατόν ένα κόμμα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση και επιδιώκει την κατάληψη κυβερνητικών θώκων, για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής και τα υπ” αυτού σε όλες του τις διατάξεις προβλεπόμενα, να εκφράζεται στη Βουλή των Ελλήνων δια του επιπέδου των τοποθετήσεων των βουλευτών Γιώργου Πάντζα και Δημήτρη Στρατούλη;
Πού είναι οι πολεοδόμοι του, οι αρχιτέκτονές του, οι πολιτικοί μηχανικοί του, οι δασολόγοι του, οι περιβαλλοντολόγοι του, οι συνταγματολόγοι του, οι κοινωνιολόγοι του, οι οικονομολόγοι του και τόσοι άλλοι του ακόμα; Και αυτοί που δραστηριοποιούνται ως μέλη και στελέχη στις γραμμές του, αλλά και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι του.
Λάμπουν δια της απουσίας τους, εκτός αν θεωρούν ότι εκπροσωπούνται από τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον »αρμόδιο» σύμβουλο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που κάπου είχα διαβάσει παλαιότερα ότι έχει κάνει και σπουδές μεταπτυχιακές στην πολεοδομία!
Γίνομαι κι εγώ δέκτης, «βομβαρδίζομαι», πώς να το πω, με το σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά». Ας μου επιτραπεί όμως εδώ να σημειώσω: Ε, όχι και Αριστερά! Τα καμώματά σας σχετικά με τα παραπάνω κάθε άλλο παρά είναι ή δείχνουν έστω αριστερά! Κάθε άλλο!

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου