Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Απεργία - αποχή των μηχανικών από την αξιολόγηση

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr


Αθήνα, 5-5-2014

Αρ. Πρωτ.: 6714


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του με την υποτιθέμενη αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση με το Ν. 4250/2014.
Αποτελεί μια ψευδεπίγραφη διαδικασία που στόχο έχει την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού απολύσεων, την παραπέρα μείωση των μισθών, την επιβολή καθεστώτος τρομοκρατίας και ανθρωποφαγίας ανάμεσα στους υπαλλήλους και τέλος την πλήρη αποδιάρθρωση των δομών του Δημοσίου.
Επί τη βάση των παραπάνω η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία – αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση.
Εκκινώντας σε πρώτη φάση από τους Γενικούς Δ/ντές και στη συνέχεια όλους όσοι κληθούν να λάβουν μέρος με οποιοδήποτε ρόλο (αξιολογητές και αξιολογούμενους), τους καλούμε σε απεργία – αποχή από τα συγκεκριμένα καθήκοντα που σχετίζονται :

α) Με την έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών.

β) Με τη σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο.

γ) Με τη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και

δ) Με τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στον απεργιακό αυτό αγώνα διάρκειας είναι ο μόνος δρόμος για να ακυρώσουμε στην πράξη το Ν. 4250/2014 μέχρι την τελική του κατάργηση, έτσι ώστε :
α) Να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπειά μας.
β) Να σεβαστούμε την προσφορά μας για τα χρόνια που δουλεύουμε στο Δημόσιο με πενιχρό οικονομικό αντίτιμο που θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.
γ) Να περιφρουρήσουμε την αναγκαία συναδελφικότητα και αλληλεγγύη στο Δημόσιο, βασικό στοιχείο κάθε κοινωνικής ομάδας για την δημοκρατία, την πρόοδο και την προκοπή.
δ) Να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας όχι μόνο για εμάς και τις οικογένειές μας αλλά και για το κοινωνικό σύνολο που με την αποδόμηση του Δημοσίου θα στερηθεί ή θα ακριβοπληρώσει σωρεία κοινωνικών αγαθών και παροχών που του προσφέρονται.

Συνημμένο : Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αθήνα, 30.04.2014
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: adedy@adedy.gr,
adedy1@adedy.gr


Κείμενο συλλογής υπογραφών
ενάντια στην «αξιολόγηση»


ΥΠΗΡΕΣΙΑ…………………………………………

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που υπογράφουμε το παρακάτω
κείμενο εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προσχηματική
«αξιολόγηση».
Θεωρούμε ότι, έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων» καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει από όλους εμάς, μια νέα, μόνιμη πλέον, δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Μάλιστα δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό «σύστημα αξιολόγησης» αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες «αξιολόγησης» για να διασφαλίσει την επιτυχία του στόχου της.
Η αυθαιρεσία, στον καθορισμό των ποσοστών και στον τρόπο που αυτά θα κατανεμηθούν σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων και Τμημάτων αποκαλύπτει ότι βασικός στόχος δεν είναι η βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά η κατάργηση Υπηρεσιών, η απόλυση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας και η μισθολογική καθήλωση ή/και υποβάθμιση των μη αρεστών. Επί της ουσίας, επιχειρείται η χειραγώγησή μας από την Κυβέρνηση και η αναπαραγωγή των υφιστάμενων σχέσεων εξουσίας εντός των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Εργαλείο για τους σκοπούς αυτούς συνιστά αφενός η επιβολή υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) στις «αξιολογήσεις» μας και αφετέρου η χρησιμοποίηση των προϊσταμένων, για να «αξιολογήσουν» τους υφισταμένους τους.
Είναι φανερό ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να μας εξαναγκάσει μέσω της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης, να υποταχθούμε πλήρως, στους σχεδιασμούς της ασκούμενης πολιτικής
Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας θα επηρεάσει αρνητικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών, διευκολύνοντας την παραπέρα συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών.
Διεκδικούμε την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση».
Δηλώνουμε την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοι μας.
Καλούμε τέλος, όλους, τους εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν

Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν

Α/Α

Ονοματεπώνυμο
Υπογραφή
























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου