Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αποχή από τις Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΤΗΛ: 210 9212741-42-44, FAX: 210 9217928, E-mail: psdmh@otenet.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: Αποχή από τις Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων εναντιώνεται στη διαδικασία εξετάσεων ανάδειξης Ενεργειακών Επιθεωρητών που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από αυτήν.
Μία τέτοια διαδικασία ακυρώνει τους ακαδημαϊκούς τίτλους και είναι η αρχή μίας διαδικασίας πιστοποιήσεων με φορέα το ΤΕΕ, το οποίο μέσα στα πλαίσια προώθησης των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απελευθέρωσης των επαγγέλματος, αναλαμβάνει τη διαδικασία υλοποίησης της πολιτικής αυτής, δηλαδή της αποσύνδεσης του διπλώματος από την άσκηση του επαγγέλματος.
Όλοι οι τίτλοι σπουδών υποβαθμίζονται σε ένα απλό εισιτήριο για τη διαδικασία των επαγγελματικών εξετάσεων του ΤΕΕ, χωρίς να έχουν καμία αξία.
Οι διαδικασίες αυτές οδηγούν σταδιακά στη δημιουργία μίας μάζας φτηνού, ευέλικτου και χωρίς δικαιώματα επιστημονικού – τεχνικού προλεταριάτου με μισθούς και αμοιβές πείνας.
Γι’ αυτό καλούμε τα Περιφερειακά Τμήματα, τους Συλλόγους Διπλωματούχων Μηχανικών και όλο τον τεχνικό κόσμο να απέχουν από κάθε τέτοια διαδικασία υποβάθμισης των σπουδών μας και να εναντιωθούν σε κάθε διαδικασία πιστοποίησης δια μέσου εξετάσεων.
 
Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Δ.Μ-Η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου