Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μπλόκο στους πλειστηριασμούς - εκδήλωση Δευτέρα 9/12 στις 6μμ στη Γκράβα

Μπλόκο στους πλειστηριασμούς

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε το εξής παράδοξο: Από τη μια η συγκυβέρνηση Σαμαρά να πανηγυρίζει ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι δε θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα και από την άλλη η ίδια κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ ετοιμάζει να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια μας. Μετά την ανεργία και τις μαζικές απολύσεις , τη λεηλασία των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την καταστρατήγηση δημοκρατικών ελευθεριών και την επιβολή ενός αυταρχικού καθεστώτος, στο στόχαστρο έβαλαν τα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά" και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που απειλούνται άμεσα με απώλεια ακόμα και της πρώτης κατοικίας τους για κάθε είδους χρέη, είτε προς το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε και προς τα πιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες δανειστές.
Η γενίκευση των χαρατσιών σε ακίνητα, οικόπεδα και χωράφια μετατρέπει σε μόνιμο το "προσωρινό" χαράτσι της ΔΕΗ και κάνει δυσβάσταχτη τη διατήρηση ενός ακινήτου. H  εκκίνηση των πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες απειλεί άμεσα χιλιάδες συμπολίτες που λόγω της κρίσης και των τοκογλυφικών χρεών αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και η πραγματικότητα κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων για χρέη προς εφορία, ταμεία κλπ είναι ήδη εδώ.  Στόχος τους να εκβιάσουν, ώστε να εισπράξουν ότι μπορούν - για όσο προλαβαίνουν - να βάλουν χέρι και στην ακίνητη περιουσία, ώστε να περάσουν τα σπίτια μας σε κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
Την ίδια στιγμή σε πολλές πόλεις και γειτονιές της Ελλάδας, κινήματα αλληλεγγύης αναπτύσσονται και έχουμε τις πρώτες δυναμικές  αποτροπές πλειστηριασμών.
Από σήμερα και πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα.
Από σήμερα και πριν να βρεθούν χιλιάδες  άνθρωποι απέναντι στον κίνδυνο του ξεσπιτώματος.
Από σήμερα  και πριν νικήσει η ενοχή, ο φόβος και η απόγνωση.
Καλούμε δομές αλληλεγγύης, συνελεύσεις, σωματεία και  επαγγελματικούς  φορείς της περιοχής μας και όποια/ον ενδιαφέρεται για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα  μας  ενάντια στην νέα φοροεπιδρομή που θα συσσωρεύσει νέα χρέη στα νοικοκυριά, ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς
Δευτέρα 9 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της Γκράβας, Ταϋγέτου 60.

 Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
 
κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ.                                                                                                                                                                   Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων                  σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων (Αγ. Βαρβάρα)
                                                                                                                      http://patissiasynelefsi.blogspot.com
patissia.synelefsi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου