Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΕΒ - 6 Νοέμβρη απεργούμε και στέλνουμε μήνυμα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
6 Νοέμβρη απεργούμε και στέλνουμε μήνυμα
10.30 πμ στο Μουσείο

Η ολοκληρωτική διάλυση της ζωής του λαού προχωράει δίχως σταματημό. Τη στιγμή που η Συγκυβέρνηση (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ), δήθεν «διαπραγματεύεται» με την τρόικα, προωθεί νέες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, ετοιμάζει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, διαλύει παιδεία- υγεία, καταργεί την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνει τις απολύσεις και επιβάλει κεφαλικούς φόρους

Κυβέρνηση-Τρο»ικανοί από κοινού συνεχίζουν τη ληστρική επιδρομή στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θέτουν σε διαθεσιμότητα-απολύουν στο δημόσιο τομέα. 1.500.00 άνεργοι και ανάμεσα τους χιλιάδες νέοι, ενώ η απλήρωτη εργασία έχει γίνει η νέα συλλογική σύμβαση. Χτυπάνε απεργούς, εργαζόμενους που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, κατασυκοφαντούν εργαζόμενους, χτυπάνε όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.

Επιβάλουν νέο τρομοκράτηση στον αγωνιζόμενο λαό, στον εργαζόμενο που αντιστέκεται στη λεηλασία στους χώρους δουλειάς. Στον εργαζόμενο που έχουν εξοντώσει οικονομικά και κοινωνικά.

Πάνω απ όλα φροντίζουν να διασώσουν τις τράπεζες και το ξένο κεφάλαιο και προσφέρουν γη και ύδωρ προκειμένου να διασφαλιστούν και να αυξηθούν τα κέρδη αυτών, την ίδια στιγμή που 500.000 πολίτες, υποσιτίζονται αυτή τη στιγμή.

Θα πάρουν και άλλα μέτρα

γιατί η πολιτική τους είναι ξεκάθαρη: για να καταφέρουν να ξεπεράσουν τη βαθιά κρίση του συστήματος, εντείνουν την υπερεκμετάλλευση και την εξαθλίωση
γιατί στόχος δεν είναι μόνο τα εισοδήματα μας και τα περιουσιακά στοιχεία. Είναι η καθολική υποταγή στις ανάγκες των ισχυρών, των εργοδοτών και των αφεντικών τους.
γιατί η κρίση έγινε με στόχο και όχι άστοχα. Για να μπορούν να επιβάλλουν την κατάλυση των κεκτημένων των εργαζομένων και της νεολαίας, στο βωμό του success story και της ενοικίασης του Πειραιά στους κινέζους.
για να μην υπάρξει η παραμικρή αντίσταση.

Αντεπίθεση

Καμιά αυταπάτη! Το εργατικό κίνημα πρέπει να κάνει δική του υπόθεση την ανατροπή της πολιτικής του Κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των μνημονίων. Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας να νικήσει την βία που ασκείται καθημερινά και πολύπλευρα.

Για αυτό σήμερα αποτελεί ζητούμενο ο συντονισμός των αγώνων και η διαμόρφωση ενός μετώπου αγώνα και ανατροπής από σωματεία, ομοσπονδίες και συνελεύσεις εργαζομένων. Για να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων, και να μην γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια του Παναγόπουλου.

Για να δοθεί ένας ανυποχώρητος αγώνας με διάρκεια.

Ένας παρατεταμένος λαϊκός ξεσηκωμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου