Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: Να συντρίψουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

Tου Δημήτρη Μητρόπουλου από το antapocrisis.gr

Χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, απευθυνόμενος σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες, περιέγραψε τις προοπτικές της χώρας.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή. Για ακόμη μια φορά δήλωσε ότι θα συντρίψει τον εξτρεμισμό (έτσι ονομάζει άχρωμα τον ναζισμό) και επεκτάθηκε σε επικίνδυνες απόψεις αναφερόμενος στο «άλλο άκρο», το οποίο μάλιστα προσδιόρισε ότι είναι αυτό που αναφέρεται στην έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ:
“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ”.
Αν και υποθέσαμε ότι η θεωρία των δύο άκρων για λίγα εικοσιτετράωρα θα κουκουλώνονταν, τελικά διά στόματος πρωθυπουργού κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκλητικά, ανιστόρητα, αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά.
Στο “πόπολο” μέσα στη χώρα, που έχει μνήμες και γνωρίζει τον βρώμικο ρόλο ναζιστών, ακροδεξιών και παρακρατικών, και αναγνωρίζει τον ηρωικό ρόλο των αριστερών και των κομμουνιστών, η θεωρία των δύο άκρων συναντά κριτική ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ.
Όμως απευθυνόμενος στα αφεντικά, ο κ.Σαμαράς υποστηρίζει ότι οι ναζί και οι αντιευρωπαϊστές είναι το ίδιο πράγμα, είναι τα δύο άκρα της πολιτικής σκηνής. Ο πρωθυπουργός, με πολύ χειρότερο τρόπο από τον πιστολέρο Φαήλο Κρανιδιώτη, που φυλάει τις σφαίρες του για τον “πραγματικό αντίπαλο”, αποδεικνύει ότι η επίθεση στη Χρυσή Αυγή κρύβει την απόπειρα εδραίωσης του αποικιακού καθεστώτος της Ευρωζώνης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ στη χώρα μας.
Η Χρυσή Αυγή διώκεται -αν και όσο τελικά διωχθεί- για τις ποινικό ρεπερτόριό της το οποίο είναι εντυπωσιακό αν και από δεκαετίες γνωστό: Φόνοι, μπραβιλίκια, μαστροπείες, μαχαιρώματα, τραμπουκισμοί.
Μέχρι να απαγορευτούν τα ναζιστικά και φασιστικά κόμματα ως κόμματα που αντικειμενικά γεννούν εγκλήματα σε μαζική κλίμακα, η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να διωχθεί για τις ιδέες της. Δεν υπάρχει δηλαδή δίωξη για τις ρατσιστικές, τις αντισημιτικές, τις ναζιστικές, τις σωβινιστικές και εθνικιστικές ιδέες της. Άσχετα αν αυτές ακριβώς οι ιδέες γεννούν τη δολοφονική και εγκληματική δραστηριότητά της.
Το «άλλο άκρο» ωστόσο έχει αυτή την τιμή: Να διώκεται για τις ιδέες του. Δεν έχει υποπέσει άλλωστε στην αντίληψή μας κάποιο κόμμα που υποστηρίζει την έξοδο από την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα έχει καταπατήσει ολόκληρο τον ποινικό κώδικα.
Για τον κ.Σαμαρά, πρέπει να διωχθούν οι πολιτικές απόψεις που αμφισβητούν την επικυριαρχία των δανειστών (ΔΝΤ, Ε.Ε) στη χώρα μας και υπερασπίζονται μια ανεξάρτητη πορεία εθνικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής αναγέννησης!
Άρα για το «συνταγματικό τόξο» είναι νόμιμος ο φασισμός και παράνομος ο πολιτικός αγώνας για έξοδο από ευρωζώνη-ΕΕ; Μήπως θα επαναφέρει ο κ. Σαμαράς το ιδιώνυμο και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων; Μήπως αισθάνεται άνετα με τις απόψεις της ΧΑ, αλλά έχει πρόβλημα με τις ιδέες της Αριστεράς; Ή τουλάχιστον εκείνης της Αριστεράς που αμφισβητεί τα ιερά και τα όσια των δεσμών εξάρτησης;
Το ζήτημα είναι σοβαρό. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει προς κάθε αφελή ότι το συνταγματικό τόξο που εννοεί αυτός και οι συγκυβερνήτες του είναι το ευρω-μνημονιακό τόξο. Όποιος δεν συμφωνεί με το μνημόνιο στην ουσία του, που είναι η τήρηση των δεσμεύσεων στους δανειστές και η υποταγή μέχρι θανάτου στην Ευρωζώνη, είναι εκτός νομιμότητας. Αυτό το “συνταγματικό” μέτωπο είναι απολύτως αντισυνταγματικό, γιατί καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας, ενώ έχει ήδη καταλύσει τη λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι “σφαίρες” του δικηγόρου του Μελισσανίδη και σύμβουλου του Σαμαρά, Φ.Κρανιδιώτη και των άλλων ακροδεξιών της ΝΔ δεν είναι τόσο άδειες. Το επιτελείο της ΝΔ επιχειρεί να στήσει μια δεξιά σαν τα πέτρινα χρόνια του ’50. Με το παρακράτος εντός της και ελεγχόμενο, όχι έξω και ανεξέλεγκτο. Το επιλεκτικό χτύπημα στη Χρυσή Αυγή υπογραμμίζει αυτή τη σκοπιμότητα. Με μια τυπική κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπου στην ουσία να κυβερνούν η Τρόικα, το Peterson Institute for International Economics, το Eurogroup, δηλαδή ανεξέλεγκτα από τον ελληνικό λαό κέντρα. Με εξώθηση εκτός πλαισίων της Αριστεράς και των κομμουνιστών. Με κατάδειξη του πραγματικού αντιπάλου της αστικής πολιτικής: όσους μιλούν για έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, όσους καλούν σε αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Χθες εξτρεμιστές ήταν οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι. Σήμερα εξτρεμιστές είναι όσοι αντιτάσσονται στην ΕΕ.
Ποιος αλήθεια θα ενσωματωθεί σε ένα τέτοιο δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο; Ποιος μπορεί να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι έξω από αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου