Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η χρυσαυγίτικη μαφία του Αγίου Παντελεήμονα

Αναδημοσίευση από Left.gr. Βρέθηκε λύση για τις υπόλοιπες 12500 διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων...)

Καταζητείται η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και γνωστή "αγανακτισμένη κάτοικος" από τα τηλεπαράθυρα, Θέμις Σκορδέλη. Δρούσε μαζί με τον πρώην διοικητή του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και υποδιευθυντή της Ασφάλειας. Συνελήφθη ακόμη μία γυναίκα, ενώ καταζητείται ο σύζυγός της, συνταξιούχος αστυνομικός.

Για τον πρώην διοικητή του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, ψευδή βεβαίωση – νόθευση, λαθρεμπορία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και άλλα παρεμφερή αδικήματα. Από τις έρευνες στα σπίτια του εντοπίστηκε τεράστιο οπλοστάσιο, χρήματα, ναρκωτικά και μαϊμού προϊόντα. (Διαβάστε αναλυτικά όλα τα ευρήματα: Οπλοστάσιο στην κατοχή του "βρώμικου" διοικητή του Αγίου Παντελεήμονα)

Ο εν λόγω αστυνομικός ανακρινόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ και φέρεται να ήταν ο «πασαδόρος» της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, τα τελευταία χρόνια. Έως χθες υπηρετούσε σε νευραλγικό πόστο στην ασφάλεια, με επιχειρησιακό τομέα ευθύνης την Αθήνα, ενώ μέχρι και πριν από έναν χρόνο, ήταν διοικητής στο τμήμα της επίμαχης περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα. Ο υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχτηκε ΕΔΕ.

Για την ιδία υπόθεση συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητείται ο 60χρονος σύζυγός της, συνταξιούχος αστυνομικός, που φέρεται ως συνεργάτης του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.
 
Επίσης, καταζητείται η 52χρονη Θέμις Σκορδέλη, γνωστή από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της ως "αγανακτισμένη κάτοικος" του Αγίου Παντελεήμονα. Σημειώνεται ότι η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι - επίσης - κατηγορούμενη για βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη μετά από συμμετοχή της σε δολοφονική επίθεση εναντίον Αφγανών μεταναστών και προς το παρόν η εκδίκαση της υπόθεσης έχει πάρει 8 φορές αναβολή, ενώ η ίδια δεν εμφανιζόταν στο δικαστήριο επικαλούμενη "ψυχολογικά προβλήματα".

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι της Σκορδέλη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος έντυπου υλικού του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» (18) κροτίδες (2) φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές χώρων – οικίας και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές, βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό (140.000 ευρώ), πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και (2) τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους μουσικής και ταινιών.


Δείτε ένα σχετικό βίντεο για το ποια είναι η κ. Σκορδέλη & πώς τα ΜΜΕ παρουσίαζαν την χρυσαυγίτισσα μαχαιροβγάλτρια ως δικαιολογημένα "αγανακτισμένη κατοίκο"

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι βαρύνονται - κατά περίπτωση - με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης - νόθευσης κατ’ εξακολούθηση, της λαθρεμπορίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και πνευματικής ιδιοκτησίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση, της παράβασης του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (αγορά - κατοχή).

Ακολουθούν οι δεκάδες καταγγελίες που είχαν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια: 

Σε κέντρο αστυνομικής αυθαιρεσίας και υπόθαλψης του ρατσισμού της Χ.Α. είχε μετατραπεί εδώ και χρόνια το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες ότι όσοι πολίτες κατέφευγαν στο τμήμα Αγ. Παντελεήμονα ή με οποιόνδηποτε τρόπο ζητούσαν τη συνδρομή του συγκεκριμένου ανώτερου αξιωματικού, εκείνος τους παρέπεμπε, «λόγω αδυναμίας» και για...καλύτερη εξυπηρέτηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ταυτόχρονα, όσοι μετανάστες κατέφευγαν στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, προκειμένου να καταγγείλουν ρατσιτσική επίθεση σε βάρος τους, τους αποθάρρυνε με διάφορες δικαιολογίες κι αν επέμεναν, τότε τους απειλούσε ότι θα τους συλλάβει, καθώς βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Δεκάδες επίσης ήταν οι καταγγελίες για βασανισμούς μεταναστών και προκλητικής ανοχής στους τραμπουκισμούς των φασιστιειδών. Καταγγελίες που δεν είχαν ευαισθητοποιήσει εδώ και χρόνια το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που συγκάλυπτε έκνομες ενέργειες αστυνομικών.

«Το Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα καταγγέλλεται συστηματικά τουλάχιστον για τη βάναυση μεταχείριση μεταναστών, την πρακτική της σύλληψης των μαρτύρων ρατσιστικών επιθέσεων και τη συγκάλυψη εγκλημάτων σε βάρος τους» ανέφερε πριν ένα χρόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς.


Ο κατάλογος των καταγγελιών για το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μακρύς:


 - «Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου 2012, ομάδα 15-20 ατόμων επιτέθηκε σε καταστήματα μεταναστών γύρω από την Πλατεία Αμερικής και μεταξύ άλλων στον σύλλογο της Κοινότητας των Τανζανών στην οδό Λεμεσού, τον οποίο κατέστρεψε ολοσχερώς. Νωρίτερα, ένοικος είχε απειλήσει μετανάστη καταστηματάρχη της περιοχής ότι αν δεν κλείσει το μαγαζί του, θα έχει συνέπειες.

Στη διάρκεια της επόμενης μέρας, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις αναγνωρίστηκαν και οι μάρτυρες μεταφέρθηκαν με περιπολικά της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα για κατάθεση, μαζί με τους αναγνωρισμένους. Ωστόσο, όταν ο πρώτος από τους μετανάστες κατέθεσε, περιγράφοντας και αναγνωρίζοντας τον δράστη, τέθηκε υπό κράτηση, με το πρόσχημα της πιθανής υποβολής μήνυσης από τον αναγνωριζόμενο, ενώ ταυτόχρονα, υπό την απειλή του αυτοφώρου, πιέστηκε από τους αστυνομικούς προανακριτικούς υπαλλήλους να ανακαλέσει την καταγγελία του και μάλιστα να την διαψεύσει. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να φοβηθούν και οι υπόλοιποι μετανάστες και να απόσχουν από μαρτυρικές καταθέσεις, ώστε για μια ακόμη φορά να μη συλληφθεί κανένας για τις επιθέσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν αμείωτες και τις επόμενες μέρες.

Στο Αστυνομικό Τμήμα, εξάλλου, συγκεντρώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο δεκάδες άτομα και δημιουργήθηκε με την ανοχή των αστυνομικών φρουρών μία συγκέντρωση με απειλητικές διαθέσεις για τους μετανάστες μάρτυρες, καθώς και για τη συνήγορο δικηγόρο κ. Γιάννα Κούρτοβικ, που βρίσκονταν μέσα στο Τμήμα. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έξω κινούνταν ανενόχλητοι και μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, κατά περίπτωση μάλιστα μία εξ αυτών αφέθηκε να έχει πρόσβαση σε υλικά της δικογραφίας και επιχείρησε να αφαιρέσει το DVD που είχε παραδοθεί από την Άμεση Δράση με καταγραμμένη την επίθεση στον σύλλογο των Τανζανών, κίνηση που αποτράπηκε τελικά μόνο μετά τις διαμαρτυρίες της δικηγόρου.

Σημειώνουμε ότι σε συμπαράσταση των συλληφθέντων και αναγνωριζόμενων ως εμπλεκόμενων στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών κατέφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα ο Βουλευτής Β' Αθήνας της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, και η υποψήφια της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη.

Παρά το γεγονός ότι με παρέμβασή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον αρχηγό της αστυνομίας είχε σταλεί στην περιοχή μεγάλη αστυνομική δύναμη, κανείς δεν επιχείρησε να απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε γίνει πιο απειλητικό μετά την άφιξη των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Έτσι, όταν η δικηγόρος κ. Γιάννα Κούρτοβικ επιχείρησε να αποχωρήσει από το Α.Τ., δέχθηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους με ύβρεις, απειλές και προσπάθειες προπηλακισμού της, χωρίς οι αστυνομικοί να αντιδρούν και χωρίς να τους σταματήσουν, ενώ από όλους τους συγκεντρωμένους και παρά την επιμονή της συνηγόρου, μόλις μία γυναίκα συνελήφθη και κανένας άλλος, μολονότι οι πρωταγωνιστές φαίνονται και στο γνωστό video να ασχημονούν εναντίον της».


 - Ο Αντιπρόεδρος του Αφγανικού Πολιτιστικού Συλλόγου "ΝΟΥΡ" καταγγέλλει: «Οι οργανώσεις μας υπενθυμίζουν ότι το 2011 αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα καταδικάστηκαν για βασανιστήρια σε βάρος προσφύγων, τον Δεκέμβρη του 2004, σε ποινές 5 χρόνων και 5 χρ. συν 5 μηνών αντίστοιχα. Τα βασανιστήρια γινόντουσαν στο υπόγειο γκαραζ του Α.Τ. από ομάδα αστυνομικών ενώ την ίδια περίοδο με εισβολές σε σπίτια ομάδες αστυνομικών κακοποιούσαν μετανάστες. Κανείς όμως άλλος δεν κλήθηκε να λογοδοτήσει για εκείνα τα γεγονότα».


 - Καταγγελία από το 2009: «Αστυνομικοί  του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα τη Πέμπτη 19 Νοέμβρη συνέλαβαν αφού πρώτα  κακοποίησαν μητέρα από την Αρμενία μπροστά στα μάτια του δίχρονου παιδιού της στην γωνία Επτανήσου και Κεφαλληνίας στη Κυψέλη.

Το περιστατικό ρατσιστικής αστυνομικής βίας ξεδιπλώθηκε έξω από Σούπερ Μάρκετ όπου βγήκε η Σ.Α. μετά από ψώνια και προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο  με το παιδί στα καροτσάκι  και με τα αυτοκίνητα να μην σταματάνε. Μια  γυναίκα άρχισε να φωνάζει «σταματήστε ζώα!». Τότε  αστυνομικοί που βγήκαν από  αυτοκίνητο της ζήτησαν εξηγήσεις θεωρώντας ότι αυτή φώναζε, τη ρώτησαν «αν είναι ρουμάνα!» ενώ φώναζαν «αυτά να πάς να τα κάνεις στη χώρα σου!». Η συνέχεια ήταν ο δημόσιος ξυλοδαρμός της γυναίκας και το πέρασμα χειροπέδων ενώ η ίδια σοκαρισμένη αναζητούσε λύση για το παιδί της».
(Πηγή: avgi.gr)

Καταγγελίες της Γιάννας Κούρτοβικ

Δηλώσεις της δικηγόρου Γ. Κούρτοβικ στο Κόκκινο σχετικά με την επίθεση το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου 2012:



«Στο τμήμα αυτό σημειώθηκαν συνεχόμενα επεισόδια κακοποίησης μεταναστών επί χρόνια και παρεμβάσεις στις προανακριτικές διαδικασίες, ενώ παρείχε πλήρη κάλυψη στις επιθέσεις των κατοίκων κατά μεταναστών, που πήραν κατόπιν τη σκυτάλη. Εμείς έχουμε πει επανειλημμένα στις ανακοινώσεις μας ότι το συγκεκριμένο Τμήμα πρέπει να ξηλωθεί από πάνω ως κάτω, δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα που να μην είναι μαύρο, πρέπει να γκρεμιστεί και το κτίριο αυτό και να μεταφερθούν αλλού οι αρμοδιότητες. Γιατί όσο υπάρχει και λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, αυτά που γίνονται θα συνεχίσουν και θα αγριεύουν. Αυτό το πράγμα είναι ένα».

Καταγγελίες της δικηγόρου για το ίδιο θέμα:

«Είναι σύνηθες αυτό που συμβαίνει στον ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα. Όποτε έχει πάει κάποιος να καταγγείλει ρατσιστική επίθεση σε βάρος του, τον κρατάνε με διάφορα προσχήματα, προκειμένου να μην προχωρήσει η υπόθεση. Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις έχουν αλλοιωθεί καταθέσεις. Στο περιστατικό της Τρίτης, ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών στην πλ. Αμερικής όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά πανηγυρίζει κιόλας στο Facebook.
Το ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα είναι αυτό που καταγγέλθηκε ήδη από το 2004 ότι ασκούσε βασανιστήρια σε βάρος μεταναστών, κάνοντάς τους ακόμα και φάλαγγα. Τελικά, το εφετείο γι’ αυτή την υπόθεση έγινε μόλις τον Μάρτιο που πέρασε και κάποιοι αστυνομικοί καταδικάστηκαν για πλημμελήματα. Κάποιοι «κάτοικοι» υπέγραφαν συμπαράσταση σε αυτούς.
Είναι το ίδιο τμήμα όπου όταν πηγαίνει δικηγόρος για να υπερασπιστεί μετανάστη ως διά μαγείας εμφανίζονται απ’ έξω Χρυσαυγίτες. Εγώ η ίδια έχω κάνει μήνυση εναντίον αστυνομικών που κατασκεύασαν ψευδομάρτυρα.»


________________________

Θύμα της Χ.Α. καταγγέλλει το ΑΤ. Αγ. Παντελεήμονα


Abdoun Hamed, 22 ετών φοιτητής, Αιγύπτιος με ελληνική υπηκοότητα.
Θύμα επίθεσης από μέλη της ΧΑ στην πλατεία Αττικής στις 12.10.2012.

Η επίθεση που δέχθηκε του άφησε μόνιμη αναπηρία αφού έχασε την όραση από το αριστερό μάτι του.
Ο Hamed μίλησε μέσω skype (βρίσκεται στο Κάιρο επειδή σπουδάζει εκεί στο πανεπιστήμιο) και εξιστόρησε το χρονικό της επίθεσης που δέχθηκε αλλά και την απαράδεκτη συμπεριφορά που έτυχε στο αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα.
Καταγγέλλει ότι αντί να μεταφερθεί κατευθείαν σε νοσοκομείο το πήγαν στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή του.
Επισημαίνει τον φόβο που ένιωσε στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, γνωρίζοντας από τότε την πιθανή σχέση αστυνομικών με την ΧΑ.
Ζητάει δικαιοσύνη και τη βοήθεια της πολιτείας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τύφλωσης του αριστερού ματιού του.
- See more at: http://left.gr/news/i-hrysaygitiki-mafia-toy-agioy-panteleimona-sto-kolpo-me-tis-vromikes-mpiznes-toy-proin-0#sthash.rGUcUIxk.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου