Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

3.000 προπτυχιακοί, 900 μεταπτυχιακοί με 1 υπάλληλο στη γραμματεία!

Ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν από τους γνωστούς παραπλανητικούς τίτλους που αποτυπώνουν με έναν υπερβολικό τρόπο την πραγματικότητα και θέλουν να κερδίσουν ή να δημιουργήσουν εντυπώσεις...και όμως για την ελληνική κυβέρνηση η πραγματικότητα έχει ως εξής:



Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο έχει εγγεγραμμένους 3000 προπτυχιακούς και 900 μεταπτυχιακούς. Ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται μεταξύ των 50 κορυφαίων αντιστοίχων Ακαδημαικών Τμημάτων στον κόσμο τα  τελευταία  χρόνια με υψηλές διακρίσεις των διπλωματούχων της Σχολής σε κορυφαία Ιδρύματα του κόσμου.
Το τμήμα έχει 92 εργαζόμενους ως διδακτικό και τεχνικό προσωπικό και 90 Διοικητικούς υπαλλήλους.
Η Κυβέρνηση του μνημονίου στο πλαίσιο  του έργου "πώς να κατεδαφίσετε μια χώρα" δεν ξεχνάει ότι η δημόσια εκπαίδευση και συγκεκριμένα η τριτοβάθμια δεν πρέπει να μείνει όρθια.
Από τους 90 διοικητικούς υπαλλήλους οι 74 οδεύουν προς διαθεσιμότητα δηλαδή προς απόλυση. Στην γραμματεία του τμήματος απομένει ένας υπάλληλος!!!
Εκπαιδευτική πολιτική στο πλαίσιο της "Σαμαρικής" ανάπυξης και του sucess story. Άμεσο κόντεμα των δημόσιων πανεπιστημίων και στο βάθος του δρόμου περιμένουν τα ιδιωτικά. Εξάλου όπως είπαν και οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ σε μια χώρα τρίτης κατηγορίας - για ένα τέτοιο ρόλο προορίζουν την πατρίδα μας - τι χρειάζονται πανεπιστήμια πρώτης κατηγορίας;
Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου