Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στο Πολυτεχνείο δεν περισσεύει κανείς

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (Υ.Δ.) ΕΜΠ

Δευτέρα, 26η Αυγούστου 2013



ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Η Κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την επιχείρηση κοινωνικής απερήμωσης που έχει εγκαινιαστεί εδώ και πάνω από τρία χρόνια, επιχειρώντας -μέχρι το τέλος αυτού του Σεπτεμβρίου- την ολοκλήρωση της διάλυσης του συνόλου του Κοινωνικού Κράτους και των εργασιακών κατακτήσεων ολόκληρων δεκαετιών.

Στο βωμό της εξυπηρέτησης των δανειστών και του Κεφαλαίου, υπό κυκεώνα γεγονότων και καταιγισμό αποπροσανατολιστικών επιχειρήσεων (βλέπε αστυνομική έφοδο στο Ε.Μ.Π. την περασμένη Τετάρτη 21/8/2013) επιχειρείται να δρομολογηθεί η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα.

Με προκλητικό περιτύλιγμα και “κινητικότητα” ευφάνταστων όρων και νομοθετημάτων “εξορθολογίζονται” ζωές ανθρώπων (που υπηρετούν σε όλο το φάσμα των δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών), οι οποίοι βρίσκουν τον εαυτό τους στον κοινωνικό Καιάδα της εργασιακής ανασφάλειας, μίας “νοερής” έννοιας “απασχόλησης”, πλήρους ανεργίας, οικονομικής αδυναμίας (κάλυψης καθημερινών αναγκών, εκπλήρωσης εισφορών και συνεπώς έλλειψης ασφαλιστικής κάλυψης και όχι μόνο), κοινωνικής απαξίωσης και οδηγούνται εν τέλει σε αργό, σίγουρο θάνατο. Όλα τα παραπάνω φυσικά, χωρίς να παύει ούτε στιγμή (!) η εκστρατεία εμπέδωσης κοινωνικών αυτοματισμών και κατασυκοφάντησης εργαζομένων την οποία συντονίζουν και εξυπηρετούν πρόθυμα τα Μ.Μ.Ε.

Το Υπουργείο Παιδείας πετά στο δρόμο σημαντική μερίδα Εργαζομένων των Πανεπιστημίων και του Πολυτεχνείου συγκεκριμένα, αδιαφορώντας πλήρως τόσο για το κοινωνικό κόστος όσο και για την ομαλή λειτουργία αυτών. Το σύνολο της Πολυτεχνειακής κοινότητας δεν πρέπει να υποκύψει στις άναρθρες κραυγές περί “εξυγίανσης του Δημόσιου Τομέα”, οι οποίες, απλά, αποτελούν το απαραίτητο άλλοθι για την διάλυση και αποδόμηση όλων των κοινωνικών δομών του Κράτους (δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια).

Στις προθέσεις της Κυβέρνησης για απόλυση εργαζομένων του Ε.Μ.Π. και απαξίωση του Ιδρύματος απαντάμε ότι στο Πολυτεχνείο δεν περισσεύει κανείς. Θα είμαστε στο πλάι των εργαζομένων που μπαίνουν στη μέγγενη των μνημονιακών & κυβερνητικών πολιτικών και καλούμε σε εγρήγορση και αποφασιστικότητα όλα τα Μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας. Οι εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα έχουν ιστορική σημασία για τους Εργαζομένους και το Λαό. Ή θα υποκύψουμε στην ανθρωποφαγία ή μαζικά θα υψώσουμε τείχος αντίστασης και θα ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου