Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αριστερή Συσπείρωση Εργαζόμενων Χημικών Μηχανικών

4 Νοέμβρη 2012
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ:
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Έρχονται νέα μέτρα για να «σωθεί» η χώρα

Λίγος καιρός χρειάστηκε, μετά την άνοιξη των προεκλογικών υποσχέσεων και το καλοκαίρι της ελάχιστης ξεκούρασης μας για να επιστρέψουμε στην συνέχεια του έργου με τίτλο «Να σωθεί η χώρα». Αφού αποδείχτηκε περίτρανα πως η περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση» ή «απαγκίστρωση» ήταν μια προεκλογική δημαγωγία των τριών κυβερνητικών εταίρων για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, τώρα δίνουν εξετάσεις πλήρους προσαρμογής στην πολιτική των μνημονίων και του «ευρωμονόδρομου» για την αποκατάσταση υποτίθεται της περιβόητης «αξιοπιστίας της χώρας», σε συνθήκες όπου η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια κι η εξαθλίωση απλώνονται σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα αποκτώντας εφιαλτικές διαστάσεις, ενώ η Παιδεία, το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας καταρρέει.
Ο κατάλογος μακρύς για μια ακόμη φορά όσον αφορά την νέα κολοσσιαία αφαίμαξη πολλών δις που ετοιμάζει η τρόικα εσωτερικού. Στα 11,6 δις της διετίας 2013-2014 αθροίζονται τα 3 δις των συμπληρωματικών μέτρων του περασμένου Μαρτίου, τα 2 δις της λεγόμενης τρύπας τους τρέχοντος κρατικού προϋπολογισμού, το σύνολο των οποίων θα ξεπεράσει τα 20 δις και βλέπουμε…
Και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας να δηλώνει ότι το «βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει πέσει αλλά όχι δραματικά». Όμως ο λαός ξέρει ότι δεν πάει άλλο.
Η κυβέρνηση, με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών προωθεί:

Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων.
Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά,πολυτεκνικά κλπ).
Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.
Εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
Συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών.
Αναστολή νέων προσλήψεων.
Περιορισμό των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα βάζει νερό στο μύλο των εργοδοτών για μεγαλύτερη ευελιξία να προσλαμβάνουν, να απολύουν, να απασχολούν τους εργαζόμενους όπως και όποτε τους βολεύει, που αυξάνουν στο έπακρο την εκμετάλλευση: διεύρυνση της ελαστικής εργασίας με κατάργηση του πενθήμερου και του οχτάωρου, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας με δραστική μείωση των μισθών, κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις.

«ΦΙΛΕΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ» Ελάτε για επενδύσεις...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ

Κομμάτι της επίθεσης είναι και η κατάργηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Το ΤΣΜΕΔΕ οδηγείται στην καταστροφή, καθώς τις διαχρονικές απώλειες που κατέγραψαν τα αποθεματικά όλων των Ταμείων με την άτοκη κατάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, συμπληρώνει η οφειλή άνω των 550 εκατ. € του Δημοσίου στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης, με αποκορύφωμα την κλοπή άνω του 1,5 δις € στο πλαίσιο του «κουρέματος» των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά τη διάρκεια του PSI. Παράλληλα την τεράστια αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που ψηφίστηκε στο πλαίσιο του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» το καλοκαίρι του 2011, ακολούθησε η μετατροπή του Κλάδου Υγείας του Ταμείου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με ανταποδοτικά κριτήρια.
Με εντολή της συγκυβέρνησης ΝΔ=ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και τη συμφωνία του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ανακοινώθηκε η εφαρμογή αυτών των αυξήσεων που είχαν παγώσει προεκλογικά, με αναδρομική ισχύ από την 1 Ιουλίου 2011 και με τη θετική ψήφο των εκπροσώπων του ΤΕΕ! Ενώ οι αυξήσεις θίγουν όλες τις κατηγορίες των μηχανικών, ειδικά για τους «νέους» ασφαλισμένους (μετά το 1992) ελεύθερους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων και των μισθωτών με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών αλλά και των υποαπασχολούμενων και ανέργων, οι αυξήσεις είναι τεράστιες: μετά την πενταετία φτάνουν μαζί με την ειδική προσαύξηση τα 423,10€ το μήνα ή 2538,60€ το εξάμηνο (σε αυτή την κατηγορία θα υπαχθούν άμεσα και όλοι οι παλαιότεροι ασφαλισμένοι) και κλιμακώνονται μετά από τρία έτη σε 499,76€ το μήνα ή 2998,56€ το εξάμηνο (3η ασφαλιστική κατηγορία), μετά από επιπλέον τρία έτη σε 576,19€ το μήνα ή 3457,14€ (4η ασφαλιστική κατηγορία), κ.ο.κ. μέχρι την 14η ασφαλιστική κατηγορία! Είναι σαφές ότι με τον τρόπο αυτό η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων θα βρεθεί αργά ή γρήγορα εκτός κοινωνικής ασφάλισης, εκτός υγειονομικής περίθαλψης αλλά και εκτός επαγγέλματος!
Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων μηχανικών, όλων αυτών που τσακίζονται απ’ την πολιτική αυτή. Προμετωπίδα του αγώνα δεν μπορούν να είναι οι διοικήσεις του ΤΕΕ, που έχουν τεράστιες ευθύνες. Χωρίς ποτέ να ενημερώσουν τους μηχανικούς (πρώτη κίνηση στη θητεία της σημερινής διοίκησης ήταν η κατάργηση του τεύχους ενημερωσης), συναινούν και συνδιαμορφώνουν τις κατευθύνσεις αυτές. Ο αγώνας πρέπει να δοθεί με προμετωπίδα τα σωματεία μας και σε συντονισμό με άλλα σωματεία του κλάδου, συλλόγους φοιτητικούς και επιστημονικούς.

Απαιτείται η άμεση κλιμάκωση του αγώνα, για :

1. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που διαλύουν τα δικαιώματά μας.
2. Άμεση, δραστική μείωση των εισφορών μας με ταυτόχρονη αύξηση των ερδογοτικών.
3. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο.
4. Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης - Αύξηση των συντάξεων. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας και απαλλαγή από τις εισφορές για όλη την περίοδο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ).
5. Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού.
6. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
7. Να μην καταργηθεί το αφορολόγητο-να μην προσμετρώνται οι εισφορές στο φορολογητέο εισόδημα.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Ο αγώνας των μηχανικών για υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας, είναι κοινός αγώνας όλου του εργαζόμενου λάου κόντρα στην τρικομματική χούντα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κόντρα στην πολιτική που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα από Μνημόνια, χαράτσια, φοροεπιδρομές, εργοδοτικές αυθαιρεσίες και αυταρχισμό. Οι μηχανικοί δεν είναι συντεχνία ! Με το συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας σε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Αριστερή Συσπείρωση Εργαζόμενων Χημικών Μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου