Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική Συνέλευση του ΣΜΤ Μακεδονίας

Κάλεσμα στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
Παρασκευή 21/9 στις 19:00 στο Ε.Κ.Θ.
Συνάδελφοι,
Η καλοκαιρινή απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί κλιμάκωση  της επίθεσης στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, με τις ασφαλιστικές εισφορές να εκτινάσσονται στα 423 ευρώ το μήνα για τους ασφαλισμένους 5ετίας και να φθάνουν μέχρι τα 650 ευρώ το μήνα για τους ασφαλισμένους 15ετίας, οδηγώντας μας σε αδυναμία αποπληρωμής τους,  πρακτικά σε κατάργηση της ασφαλιστικής μας κάλυψης.
Η απόφαση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτελεί  φυσική συνέχεια της πολιτικής της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση δηλαδή της μεταφοράς των ασφαλιστικών βαρών  από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων με μια σειρά νόμους, με αποκορύφωμα για το ΤΣΜΕΔΕ τον 3518/2006. Είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δέχονται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, κορωνίδα της οποίας είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, ενώ την ίδια στιγμή μειώνονται δραστικά οι εργοδοτικές εισφορές αποκαλύπτοντας πως μοναδικός ωφελημένος είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι τμήμα της συνολικής επίθεσης στα εργασιακά, μισθολογικά δικαιώματά μας που κλιμακώνεται από τις κυβερνήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την  ΕΕ.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητο η δράση μας να μην αποπροσανατολίζει με τουφεκιές στον αέρα. Σήμερα είναι περισσότερο επιβεβλημένο από ποτέ να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική ΕΕ-άρχουσας τάξης που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση και θυσιάζει τα δικαιώματά μας στο βωμό της κερδοφορίας των ομίλων.
Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων μηχανικών, όλων αυτών που τσακίζονται απ’ την πολιτική αυτή. Προμετωπίδα του αγώνα δεν μπορεί να είναι το ΤΕΕ όπου έχει καταλυτική επίδραση το μεγάλο κεφάλαιο, που αντικειμενικά ωφελείται απ’ την πολιτική αυτή ποικιλότροπα. Ο αγώνας πρέπει να δοθεί με προμετωπίδα το  σωματείο μας και σε συντονισμό με άλλα σωματεία του κλάδου. 
Απαιτείται η άμεση κλιμάκωση του αγώνα, ξεκινώντας με τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης  με πρώτο αγωνιστικό βήμα την συμμετοχή στην απεργία της 26 Σεπτέμβρη.
Με αφετηρία την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για τις τελευταίες αυξήσεις  ξεδιπλώνουμε την αντεπίθεσή μας εναντίον ολόκληρης της αντιασφαλιστικής επίθεσης παλεύοντας για :
§ Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που διαλύουν τα δικαιώματά μας.
§ Άμεση, δραστική μείωση των εισφορών μας  με ταυτόχρονη αύξηση των ερδογοτικών.
§ Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ ανεξάρτητα από  χρέη προς το ταμείο.
§ Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες - Αύξηση των συντάξεων. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας 1120€ ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής  (μισθός – ΔΠΥ).
§ Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού.
§ Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου