Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τα μέτρα

Αθήνα,  31-7-2012                                                       
Αρ. Πρωτ.: 6426            
                                          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
         
          Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι η κατάσταση στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στη χώρα μας είναι εφιαλτική, εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της τρικομματικής Κυβέρνησης.
          Σ΄ αυτή την κατεύθυνση η εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68 % στο ήδη μειωμένο κατά 20% εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, παράλληλα με αντίστοιχες περικοπές για συντάξεις πάνω από 1.200 €, αλλά και τη θέσπιση πλαφόν που στην καλύτερη περίπτωση δεν θα ξεπερνά τα 2.400  €/μήνα αθροιστικά, καθώς και την αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων από τα 65 στα 67 χρόνια, έχει δημιουργήσει   έκρυθμη κατάσταση μεταξύ των εργαζομένων. Η νέα περικοπή του εφάπαξ και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, είναι κοινωνικά ανάλγητη, διότι το κράτος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν καταληστεύσει τα αποθεματικά των Ταμείων προς όφελος των Τραπεζών και των επιχειρήσεων, ενώ μόλις πρόσφατα τους έδωσαν την χαριστική βολή μέσα από το "κούρεμα" των αποθεματικών τους, στηρίζοντας την ίδια στιγμή τις Τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης.  
          Για μας τους Διπλωματούχους Μηχανικούς Δημόσιους Υπάλληλους, ασφαλισμένους στο Δημόσιο και στο ΤΣΜΕΔΕ, τέτοιες ρυθμίσεις είναι ασφαλώς αδιανόητες, αφού επί 35 τουλάχιστον χρόνια, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες αρχικά, είτε ως Δημόσιοι      υπάλληλοι μετά, καταβάλαμε ανελλιπώς, υποχρεωτικά και όχι εθελοντικά, τις εισφορές μας και στα δύο Ταμεία, προσδοκώντας σε μια καλύτερη σύνταξη.
          Παρακολουθούμε λοιπόν την αμηχανία μιας Κυβέρνησης, με πρόσφατη την καθολική αντιμνημονιακή θέληση του συνόλου σχεδόν του Ελληνικού λαού, ακόμα και εκείνου του τμήματος που ψήφισε τα τρία κόμματα που τη συγκροτούν, Κυβέρνηση η οποία σχηματίστηκε με εξαγγελία τη "σταδιακή  αποδέσμευση" από το μνημόνιο, να υποκύπτει βουβή και αδύναμη στις εντολές της Τρόϊκας και των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων που κυβερνούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρακολουθούμε τη σταθερή άρνηση για την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση χιλιάδων νοικοκυριών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά. Όμως, οι συνεχείς μειώσεις των εισοδημάτων μας και το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσεται για τη χώρα, με ορατή πλέον την χρεοκοπία, έχουν δημιουργήσει  ασφυκτικές συνθήκες καθημερινότητας για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.
          Ως εργαζόμενοι επιστήμονες αυτής της χώρας οφείλουμε να αντισταθούμε. Να σταματήσουμε την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στο θανατηφόρο σπιράλ της ύφεσης και της φτωχοποίησης των Ελλήνων. Να σταματήσουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές. Να σταματήσουμε την λεηλασία των εισοδημάτων και των συντάξεών μας. Να διεκδικήσουμε  την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και την διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους. Να απαιτήσουμε "άμεσο κούρεμα" των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών ανάλογα με τη μείωση των μισθών. Να μην πληρώσουμε ένα χρέος που δεν μας ανήκει.
Καλούμε τους συναδέλφους μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Τους Φορείς και τις Οργανώσεις των Μηχανικών και του ΤΕΕ να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο χώρο τους αλλά και στο χώρο των επιστημόνων συνολικά, ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τις ηγεσίες, των τριτοβάθμιων κυρίως οργανώσεων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να σχεδιάσουν σε μια ενωτική κατεύθυνση, συνολικό και καθολικό αγώνα διάρκειας, προκειμένου να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.
Ως πολίτες αυτής της χώρας,  στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, οφείλουμε να αντισταθούμε και να τους σταματήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου