Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Σωματείο Εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε. Ο Εμπαιγμός Συνεχίζεται !

Ανακοινώθηκε εχθές δεύτερη αναβολή της καταληκτικής ημερομηνίας κατάθεσης των προσφορών για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την «επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου σχετικά με την Κτηματολόγιο Α.Ε."
Η κατάθεση παρατείνεται μέχρι τις 21/6/2012
Κηρύσσουμε νέα στάση εργασίας για την Πέμπτη 21/6/2012 από τις 14:00 έως το τέλος του ωραρίου.
· Συνάντηση στις 14:00 στο ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο
· Μετάβαση στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας 8) , χώρο κατάθεσης των προσφορών και παραμονή μέχρι τις 17:00.
(επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου)

Χολαργός, 13/06/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Ο εμπαιγμός συνεχίζεται
Νέα παράταση στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για σύμβουλο ιδιωτικοποίησης της Κτηματολόγιο ΑΕ
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση παραμένει πιστή στην πολιτική των προκατόχων της για παραχώρηση στους ιδιώτες, κάθε τομέα του δημοσίου που θα μπορούσε να αυξήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, στερώντας έσοδα από το δημόσιο και προσθέτοντας νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών.
Σ΄αυτό το πλαίσιο, προχωράει σε δεύτερη παράταση (αυτή τη φορά για τις 21 Ιουνίου) της προθεσμίας για την εξεύρεση του «οικονομικού συμβούλου» που θα αναλάβει την πώληση της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. σε ιδιώτες. Κάνει, όπως φαίνεται, μια αγωνιώδη προσπάθεια να στερήσει από μελλοντικά έσοδα το δημόσιο (πρόκειται για τα έσοδα και τα οφέλη που προκύπτουν από το Εθνικό Κτηματολόγιο) για να εξασφαλίσει έτσι ότι δεν θα πάρουν «λάθος δρόμο» και δεν θα δοθούν για νοσοκομεία, σχολεία ή άλλες «αντιπαραγωγικές» ανάγκες. Ανησυχεί προφανώς, μήπως δεν περάσουν και αυτά τα έσοδα στις τσέπες ιδιωτών και μήπως δεν επιβληθούν στον ελληνικό λαό και άλλα χαράτσια, αυτή τη φορά με πρόσχημα τη δημιουργία και τη διαχείριση του Εθνικού Κτηματολογίου.
Αν δεν είναι έτσι, δεν εξηγείται γιατί δεν προχώρησε στην ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, μιας απλής ενέργειας, που θα άφηνε την επόμενη κυβέρνηση να αποφασίσει για την ιδιωτικοποίηση ή όχι του Εθνικού Κτηματολογίου. Τη στιγμή μάλιστα που η Κτηματολόγιο ΑΕ έχει ήδη καταρτίσει και δημοσιοποιήσει ολοκληρωμένο business plan, το οποίο περιλαμβάνει κοστολογημένο και χρονοπρογραμματισμένο αναλυτικό σχεδιασμό κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας (Επιχειρησιακό σχέδιο ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου στο http://www.ktimatologio.gr/ktima), διαλύοντας ουσιαστικά κάθε δήθεν «τεχνοκρατικό» επιχείρημα υπέρ της ιδιωτικοποίησης.
Εξάλλου, γιατί  η 21η Ιουνίου 2012 είναι περισσότερο δόκιμη ημερομηνία από την 14η Ιουνίου! Τι εξυπηρετεί, αλήθεια, μια παράταση μόλις πέντε ημερών, αν όχι μια μικρή εκτόνωση των προγραμματισμένων κινητοποιήσεών μας τρεις μέρες πριν τις εκλογές;
Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αποκαταστήσει το κύρος και την πολιτική ηθική, που οφείλει να έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, ακυρώνοντας το επαίσχυντο και ζημιογόνο για την κοινωνία σχέδιο ξεπουλήματος του Εθνικού Κτηματολογίου, παίρνοντας υπόψη τις αιτιάσεις του Σωματείου Εργαζομένων της Κτηματολόγιο ΑΕ, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, επιστημονικών και άλλων φορέων, για την ανορθόδοξη απόφαση της Διυπουργικής επιτροπής να προχωρήσει προεκλογικά το σχέδιο ξεπουλήματος του Εθνικού Κτηματολογίου.
Την Πέμπτη 21/6/2012 από τις 14:30 έως τις 17:00,  καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών, το σωματείο μας πραγματοποιεί αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Καρ. Σερβίας 8).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου