Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής (Μηχανικοί Δημοσίου): Ή αυτοί...ή εμείς


Συνάδελφοι, σας καλούμε να συμμετέχετε στις αρχαιρεσίες της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, που θα διεξαχθούν την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, στο κτήριο «Γκίνη» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ώρα 08:00 έως 20:00.

Οι εκλογές θα αναδείξουν τις νέες Δ.Ε. των Τμημάτων της Ένωσης, το Δ.Σ. καθώς και τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται βιβλιάριο υγείας και αστυνομική ταυτότητα.

Η συσπειρωση αριστερων μηχανικων συμμετέχει στις εκλογές αυτές καλώντας τους συναδέλφους να τη στηρίξουν μια και :
  • Αποτελεί μια αδέσμευτη, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις φωνή που χρόνια τώρα παλεύει για την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενώνει συναδέλφους με διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις και εντάξεις.
  • Στις εποχές της γενικευμένης κρίσης και της διάλυσης όλων των δεδομένων χρειάζονται ριζοσπαστικές φωνές που να ξεφεύγουν από τα γνωστά και τετριμμένα πλαίσια των επιδομάτων κλπ. Που να βάζουν το ζήτημα της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, των ανυποχώρητων αγώνων.
  • Οι ιδιαιτερότητες των εργαζόμενων ΔΥ Μηχανικών μπορούν να υπηρετηθούν μόνο μέσα από ένα ευρύτερο κίνημα εργαζομένων που θα ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές και όλες τις κυβερνήσεις που τις στηρίζουν.
  • Απέναντι στο δημόσιο της διαφθοράς και του κομματισμού και το διαλυμένο μνημονιακό κράτος τροχονόνο για fast track επενδύσεις, παλεύουμε για ένα δημόσιο τομέα στραμμένο στις ανάγκες της κονωνίας, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος. Ενάντια σε ΣΔΙΤ, Καλλικράτη, απολύσεις, "αξιολόγηση".
  • Πρέπει να σταλεί το πιο αποφασιστικό μήνυμα στις παρατάξεις που στήριξαν και στηρίζουν τις μνημονιακές κυβερνήσεις (όσες προβιές και αν αλλάξουν - ΕΔΑΚ, ΔΚΜ). Δε μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον μας σε αυτούς που δεν κατάλαβαν τίποτα από τα τελευταία 2 χρόνια.
  • Χρειαζόμαστε μια άλλη αριστερά, ενωτική αλλά και μαχητική που να μην καταγγέλει από τη γωνία (ΔΕΜ-ΠΑΜΕ) αλλά και να μην υποτάσσεται στους συσχετισμούς, αναζητώντας εταίρους στις παρατάξεις του πρώην δικομματισμού (Αγων. Συνεργασία σε ΕΜΔΥΔΑΣ και ΤΕΕ)
  • Οι αγώνες και τα σωματεία οφείλουν να είναι εργαλεία στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων
Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου