Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΔ για τις χρήσεις γης στο Μαρούσι, οι τελευταίες αθλιότητες πριν να φύγουν

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ 
ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ
Στις 2 Μαΐου 2012, τέσσερις μόλις μέρες πριν τις εκλογές (!), υπογράφηκε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας στα Γιάννενα(!), το προεδρικό διάταγμα που αφορά στις αλλαγές των χρήσεων γης για το βασικό οδικό δίκτυο στο Μαρούσι .
Αυτή η πράξη του προέδρου της δημοκρατίας κ. Παπούλια και του τότε υφυπουργού κ. Σηφουνάκη συνιστούν πολιτικό και περιβαλλοντικό έγκλημα εις βάρος της πόλης μας.
Είναι φανερό, από το ΦΕΚ, πως συγκεκριμένες περιοχές της πόλης μας αποκτούν επιβαρυντικές χρήσεις υπερτοπικού κέντρου και γενικής κατοικίας, αντί της χρήσης αμιγούς κατοικίας που είχαν. Συγκεκριμένες ιδιοκτησίες απέκτησαν χρήσεις που τους προσέφεραν μεγάλη οικονομική υπεραξία. Επίσης κτίρια που ήταν παράνομα με τις μέχρι την 1η Μαΐου 2012, νομιμοποιηθήκαν μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος και γλύτωσαν από εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί (όπως π.χ. το πρώην VILLAGE CINEMA στην οδό Φραγκοκλησιάς).
Η σπουδή με την οποία κινήθηκαν για την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος και την έκδοση του Φ.Ε.Κ. ακριβώς την επόμενη ημέρα (τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές), είναι παροιμιώδης.
Στις 30-4-2012 αποστέλλεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα στις υπηρεσίες του Υπουργείου για διόρθωση και επανέλεγχο. Την ίδια ημερομηνία, αυθημερόν, αποστέλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή.
Η επιδίωξη όσων ωφελούνται από την έκδοση του προεδρικού διατάγματος και των πολιτικών τους “υπαλλήλων”, ήταν να υπάρξει τετελεσμένο πριν από την εκλογική διαδικασία από την οποία θα άλλαζε όχι μόνο ο υφυπουργός αλλά και όλο το πολιτικό σκηνικό. Σ’ αυτό υπήρξε δυστυχώς και η συνεισφορά του προέδρου της δημοκρατίας.
Ο φόβος τους, για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επιβεβαιώθηκε. Το τοπίο άλλαξε !
Ο φόβος τους μετατρέπεται σε εφιάλτη, βλέποντας τις αριστερές, ανιδιοτελείς, αξιοκρατικές δυνάμεις να κυριαρχούν στη χώρα.
Ανασαίνουν ήδη τον καθαρό αέρα που διώχνει τη δυσοσμία που αποπνέει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο τους.
Οι πολίτες χρειάζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, πολιτικές δυνάμεις που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας με γνώμονα την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, που θα προστατέψουν τις πόλεις από τα αδηφάγα συμφέροντα, που θα επιβάλουν τη χρηστή διαχείριση στα οικονομικά και θα υλοποιήσουν το σχέδιο για την αποκατάσταση της ανθρώπινης κοινωνίας σε μια ανθρώπινη πόλη.
Η μόνη διέξοδος και λύση είναι η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτικού τοπίου στις ερχόμενες εκλογές. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει πραγματική προστασία των πολιτών, από τη λεηλασία της ζωής τους, τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.
Οι ενεργοί πολίτες γνωρίζουν καλά πως μόνο όταν ένα ισχυρό κοινωνικό κίνημα, αποκτήσει πολιτική εξουσία, μπορούν να αντιμετωπιστούν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και να ιεραρχηθούν οι ανθρώπινες ζωές πάνω από τα κέρδη τους.
Το Προεδρικό Διάταγμα είναι πιο επιβαρυντικό ακόμα και από τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής (Φεβρουάριος 2009). Δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις περιορισμοί που το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει για την ίδρυση μεγάλων καταστημάτων.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τον Εμπορικό σύλλογο και τους τοπικούς συλλόγους να αντιδράσουμε όλοι μαζί και να προσβάλλουμε το Προεδρικό διάταγμα, που είναι γεμάτο από παρατυπίες και ανακρίβειες, γραμμένο κυριολεκτικά στο πόδι. 

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», θα ενημερώσει αναλυτικά όλους τους Μαρουσιώτες σχετικά με τις συγκεκριμένες δυσμενείς εξελίξεις, μόλις ολοκληρώσει τον έλεγχο που πραγματοποιεί.

“Το μέλλον δε θα έρθει από μόνο του εάν εμείς δεν πάρουμε τα μέτρα μας» Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Μαγιακόφκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου