Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο κλάδος υγείας του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με το Ν.4052/1-3-2012, ΦΕΚ 41/1-3-2012, άρθρο 13, παρ.17 το οποίο αναφέρει:

17. Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται την 1.4.2012 ο Οίκος Ναύτου, την 1.5.2012 ο κλάδος υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ και την 1.6.2012 ο κλάδος υγείας του ΕΤΑΑ.

Αυτό σημαίνει:
- συμμετοχή 15% για εξετάσεις σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, αντί για 0% σήμερα
- συμμετοχή 10% στα ειδικά σκευάσματα διατροφής πχ τρόφιμα χωρίς γλουτένη,βρεφικά γάλατα κλπ αντί για 0%.
- κατάργηση της αποζημίωσης των 2500 € για τοκετό
- δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε σε όποιον ιδιώτη γιατρό θέλουμε (ή αν πηγαίνουμε δε θα μας καλύπτει τίποτα το ΤΣΜΕΔΕ), αλλά στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ. Τώρα πάμε όπου θέλουμε και δικαιολογεί το ΕΤΑΑ 20ευρώ και 10ευρώ την 1η και την 2η επίσκεψη αντίστοιχα μηνιαίως, υπάρχει επίσης λίστα συμβεβλημένων που παίρνουν (υποτίθεται) αυτές τις αμοιβές.
- περικοπή μεγάλου πλήθους εξετάσεων και φαρμάκων που καλύπτει σήμερα το ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ.

Υπενθυμίζουμε αυτό που γίνεται σήμερα (για τα Ταμεία που ήδη έχουν ενταχθεί) στον ΕΟΠΥΥ ότι δηλαδή δεν μπορείς να βρεις γιατρό να πας δωρεάν,  γιατί ο κάθε γιατρός έχει δικαίωμα να εξετάσει συγκεκριμένο αριθμό ασθενών κάθε βδομάδα (50 ανά βδομάδα) κι όλοι οι γιατροί σου λένε ότι τον συμπληρώνουν από την πρώτη μέρα. Ήδη πολλοί γιατροί αρνούνται να μπουν στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ μια και συνιστά και γι αυτούς μεγάλη υποβάθμιση (τα 10 € επίσκεψης είναι αλήθεια μικρή αμοιβή αν είναι σοβαρή εξέταση).
Επιπλεόν είναι πολύ μικρή η φορολογική απαλλαγή από όποιο ιατρικό έξοδο γίνεται σε ιδιώτη γιατρό η νοσοκομείο (μόλις 10% του ποσού) και σύντομα μάλλον θα καταργηθεί εντελλώς.
Σε γενικές γραμμές υποβαθμιζόμαστε και θα κληθούμε πολλές δαπάνες υγείας να της καλύπτουμε από την τσέπη μας (τα ίδια ακριβώς θα γίνουν και με τη φαρμακευτική δαπάνη μέσω του κόλπου των γεννόσημων φαρμάκων).
Αν σκεφτούμε και τις επικείμενες αυξήσεις των ασφαλιστικών μας εισφορών, καταλαβαίνουμε όλοι μας που βαδίζουμε..... στην ολοκληρωτική καταστροφή και φτωχοποίηση. 

1 σχόλιο:

  1. αναστάλθηκε για ένα εξάμηνο η ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ, με κίνδυνο όμως ιδιωτικοποίησης του ΚΥΤ, βλέπε νεότερες αναρτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή