Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Ασφαλιστικές εισφορές ΤΣΜΕΔΕ 2012

Άρχισαν να φτάνουν τα σημειώματα με τις εισφορές ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2012 στους συναδέλφους "ελεύθερους επαγγελματίες" (δηλαδή στους άνεργους, υποαπασχολούμενους, αυτοαπασχολούμενους που έχουν μήνες να δουν δουλειά κλπ). Τα σημειώματα αυτά δεν περιλαμβάνουν τις υπέρογκες αυξήσεις που πέρισυ αποφάσισε η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο και έχουμε παρουσιάσει εκτενώς σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Αυτό δε σημαίνει ότι "πάγωσαν" ή "καταργήθηκαν" οι αυξήσεις αυτές. Απλά λόγω της πίεσης των όποιων κινητοποιήσεων κάναμε τους προηγούμενους μήνες οι μηχανικοί, αναγκάστηκε η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ να τις καθυστερήσει. Όπως ευδιάκριτα εξάλλου αναφέρουν τα σχετικά σημειώματα :
"Η χρέωση έγινε με τιμές 1/10/2008 (Ν.3518/06) στην Α ασφαλιστική κατηγορία (693,35 €), σύμφωνα με την 169 (Θ. 25ο) 16/12/2012 Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ. Το Ταμείο διατηρεί κάθε δικαίωμα για επανέλεγχο των ατομικών λογαριασμών εισφορών".
Το Υπουργείο "κοινωνικής ασφάλισης" φυσικά επιμένει να υλοποιηθούν κανονικά οι εξοντωτικές αυτές αυξήσεις. Δηλαδή με απλά λόγια μας "χαρίζονται" προσωρινά (εκλογές έρχονται εξάλλου) και θα μας τραβήξουν μια αναδρομική (από 1/7/2011) αύξηση στο επόμενο εξάμηνο. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα τους αφήσουμε. Γιατί αν πετύχαμε μια μικρή νίκη με την καθυστέρηση αυτή, καθόλου δεν πρέπει να εφησυχάσουμε αλλά να οργανωθούμε και να εντείνουμε τον αγώνα για να ακυρωθούν οι εξοντωτικές αυξήσεις εισφορών. Η συπείρωση θα πάρει πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα. Καλούμε τους συναδέλφους να προσυπογράψουν ενάντια στη ληστρική αύξηση των εισφορών.

υγ. Οι εισφορές ήδη είναι υπέρογκες βέβαια, γεγονός το οποίο αποδυκνείεται από την, για πρώτη φορά, εκτίναξη του ποσοστού των συναδέλφων που αδυνατούν να τις καταβάλλουνΔεν έχουμε στοιχεία αποκλειστικά για το ΤΣΜΕΔΕ αλλά κάπου διαβάσαμε ότι για το 2011 το ποστοστό αυτών που δεν πλήρωσαν εισφορές, στο σύνολο του ΕΤΑΑ, ξεπέρασε το 30%.

8 σχόλια:

 1. Πρέπει να βρούμε ΑΜΕΣΑ (δεν ξέρω με ποιο τρόπο, γι' αυτό το γράφω εδώ) πόσοι (και ποιοι) συνάδελφοι δεν έχουν πληρώσει τα τελευταία εξάμηνα, και να τους καλέσουμε ΟΛΟΥΣ (έναν-εναν)να συνδιαμορφώσουμε και υλοποιήσουμε από κοινού κινητοποιήσεις. Εκτιμώ ότι είναι πολλές χιλιάδες και μόνο αν φτάσουμε σε όλους και πείσουμε αρκετούς να κάνουν κάτι, θα έχουμε ελπίδες. Καλημέρα, diom.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δύο τρόπους μπορούμε να σκεφτούμε:

  - με πρωτοβουλία συναδέλφων, φτιάχνουμε μια επιτροπή που γνωστός με γνωστό τους καταγράφει και τους κινητοποιεί

  - πιέζουμε το τσμεδε να δώσει στοιχεία ώστε να τους απευθηνθούμε με γράμμα, μειλ κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε και τα δύο. Βέβαια, αν πάρουμε στοιχεία από το ΤΣΜΕΔΕ, θα διευκολυνθούμε πολύ, αλλά νομίζω ότι θα πέσουμε πάνω στο απόρρητο προσωπικών δεδομένων.
  Πάντως, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία που δίνουν για τα μέλη του ΤΕΕ στις παρατάξεις προεκλογικά και να στείλουμε mail (ή ν' αρχίσουμε τα τηλεφωνήματα) σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://www.facebook.com/groups/nomikokenotee/

   Διαγραφή
  2. an theleis steile mou mail sto 3darchdeco@gmail.com, tha se enimerwsw gia o,ti sumvainei sxetika me to thema apo aneksartitous omws mixanikous

   Διαγραφή
 4. η αλήθεια είναι ότι στις τελευταίες εκλογές δεν έδωσαν (τουλάχιστον τη συσπείρωση) στοιχεία επικοινωνίας με τα μέλη του ΤΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μπορείτε ν βρείτε σε πρώτη φάση τα στοιχεία από αυτούς που υπέγραψαν το petition.
   Σίγουρα πολλοί απ'αυτούς δεν έχουν πληρώσει ή έστω δυσκολεύονται...

   Διαγραφή
 5. πράγματι,
  το έχουμε δοκιμάσει μάλιστα αλλά επειδή το petition δεν επιτρέπει να αντλήσεις τα μειλ όλα μαζί,
  πρέπει να τα αντιγράψουμε ένα-ένα πράγμα λίγο κουραστικό

  είναι όμως μια αρχή

  θα ενημερώνουμε από εδώ όσο πιο συχνά μπορούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή