Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αλληγγύη από την IΝTRACOM στους απεργούς χαλυβουργούς


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

Παιανία, Παρασκευή, 16.12.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Συναδέλφισες - Συνάδελφοι,

Το ΔΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο παναττικό συλλαλητήριο στήριξης που καλούν για το Σάββατο 17/12, στις 11πμ στην Ομόνοια οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία.
Ο απεργιακός αγώνας των χαλυβουργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο έχει ήδη συμπληρώσει 47 μέρες συνεχούς απεργίας και είναι σύμβολο της αντίστασης όλων των εργαζόμενων απέναντι στα πρωτοφανή μέτρα που εργοδοσία, κυβέρνηση και τρόϊκα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ έχουν εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους εδώ και 2 χρόνια. Απεργούν συνεχώς για να μην περάσουν οι 50 ήδη απολύσεις που εξάγγειλε η εργοδοσία και οι μειώσεις μισθών κατά 40% με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας ή 5ωρων καθημερινά. Η αντοχή που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας και η ενότητά τους, αποτελούν το πιο ισχυρό όπλο του αγώνα τους. Ενός αγώνα που πρέπει να λήξει νικηφόρος πατώντας στην πρωτοφανή ενεργή συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας, ακόμη κι από εργαζόμενους σε άλλες χώρες. Η νίκη του αγώνα τους θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων στον κλάδο και γενικότερα. Ιδιαίτερα σήμερα που όλοι οι εργαζόμενοι αντιστεκόμαστε και παλεύουμε να σώσουμε τις δουλειές και τα εισοδήματά μας απέναντι στην ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε προκειμένου να σωθούν οι χρεοκοπημένες τράπεζες και να στηριχθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Στηρίζουμε αποφασιστικά τους συναδέλφους χαλυβουργούς στο δίκαιο αγώνα τους που είναι και δικός μας, τους έχουμε ήδη ενισχύσει και υλικά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρειασθεί μέχρι τη δικαίωση του αγώνα τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους προσωπικά αλλά με πρωτοβουλία όλων μας και τον κάθε γνωστό μας εργαζόμενο, άνεργο, νέο ή συνταξιούχο, την κάθε εργατική ή λαϊκή συνδικαλιστική ή άλλη συλλογικότητα να στηρίξουν με την παρουσία τους μαζικά το αυριανό συλλαλητήριο αλλά και με το υστέρημά τους τον αγώνα των χαλυβουργών, τον αγώνα όλων των εργαζομένων και ανέργων για να μην γίνουμε βορά στον Μινώταυρο των αγορών και των κερδών τού κεφαλαίου, για μια ανθρώπινη ζωή για όλους μας.
Όλοι με το πανό του Σωματείου μας, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο και στηρίζουμε τους χαλυβουργούς το Σάββατο 17/12, 11πμ. στην Ομόνοια.
Η ενότητα, η αλληλεγγύη κι ο αγώνας των εργαζόμενων κι όλων που υποφέρουν από την κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε, θα φέρουν τη νίκη.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου