Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Εγκύκλιος για το νέο Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο

Αναρτούμε την εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε χτες προς εφαρμογή του νέου φτωχολόγιου. Να σημειώσουμε 3-4 ζητήματα που έχουν ενδιαφέρον. Πρώτον ο πλεονάζων χρόνος μετά την κατάταξη σε βαθμό και κλιμάκιο χάνεται. Δεύτερον αναφέρονται πλεόν και ονομαστικά ως "τα επιδόματα μηχανικών" μέσα σε αυτά που καταργούνται (για να φύγουν και οι τελευταίες αμφιβολίες). Τρίτον παραμένει αδιευκρίνιστο αν περιλαμβάνεται το πρώην 7%0 στο σύνολο των αποδοχών επί των οποίων υπολογίζεται το πλαφόν μείωσης 25%. Επιπλέον η σύνταξη αλλά και οι εισφορές θα υπολογίζονται όχι επί των νέων μισθών, αλλά επί των παλαιών (31/10/2011). Δηλαδή οι αλήτες νομοθετούν να κοπεί η δυνατότητα λίγο καλύτερης σύνταξης στους παλιούς συναδέλφους, αλλά να διατηρηθούν οι υψηλότερες εισφορές στους νέους συναδέλφους (των οποίων οι αποδοχές μειώνονται πολύ). Τέλος επιβεβαιώνει αυτά που ήδη έχουμε γράψει ότι μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες θα γίνουν χιλιάδες απολύσεων μέσω συγχώνευσης υπηρεσιών και κατάργησης οργανικών θέσεων. Συνάδελφοι μη φωνάζετε όμως πολύ, μπορεί να ξυπνήσει η ΕΜΔΥΔΑΣ (για την ΑΔΕΔΥ δεν ανυσηχούμε καθόλου).

4 σχόλια:

  1. Έλα καλέ...

    Φωνάξτε όσο θέλετε.
    Ούτε με νταούλια δεν ξυπνάνε αυτοί.
    Θα κάνουνε την μηνιαία παρέλαση σε λίγο και τον Δεκέμβρη πάλι...

    Κάνει και κρύο. Έρχονται και Χριστούγεννα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχετε καμιά ιδέα τι θα γίνει τελικά με τον υπολογισμό του πλαφόν της μείωσης του 25%? Θα μπει μέσα το πρωην 7 τοις χιλ. και το 6 τοις χιλ.? Στην υπηρεσία που δουλεύω (Δήμος Πατρέων) είπαν από την Μισθοδοσία σε συνάδελφο Μηχανικό, ότι αυτά τα επιδόματα ήταν ειδικά και δεν θα τα υπολογίσουν!!! Δεν πρέπει να βγει νέα εγκύκλιος από το ΓΛΚ για το τι θα γίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε, επειδή το ΓΛΚ και η Ενιαία Αρχή Πληρωμής δεν αναλαμβάνουν αυτή τη διαδικασία, θα στείλει η Δ18 του ΥΠΥΜΕΔΙ που διαχειρίζεται αυτά τα επιδόματα επιστολές σε όλους μας με τα επιδόματα όπως υπήρχαν μεχρι τον Οκτώβρη του 2011, ώστε να τις δώσουμε στις κατά τόπους Μισθοδοσίες για να τις συνυπολογίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή