Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κοινή δήλωση οργανώσεων για τα χαράτσια

Συνειδητά αποφεύγουμε να αναπαράγουμε μέσα από το Blog μας ανακοινώσεις οργανώσεων, άσχετα με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με πολλές από αυτές. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την αντίληψη μας περί αυτονομίας των συσπειρωσιακών σχημάτων και παρατάξεων από κεντρικές πολιτικές εντάξεις. Στη συσπείρωση, αν μη τι άλλο, έχουμε αποδείξει χρόνια τώρα ότι οι διαφορετικές πολιτικές εντάξεις (Σύριζα, Μέτωπο, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ή και μη εντάξεις (ανένταχτοι, αυτόνομοι) δεν αποτελούν εμπόδιο στην κοινή πολιτική λειτουργία και δράση. Για την παρακάτω ανακοίνωση θα κάνουμε μια εξαίρεση αφενός γιατί κρίνουμε ότι αποτελεί ένα μικρό βήμα κοινής πολιτικής τοποθέτησης και έμπρακτης στάσης σε ένα κρίσιμο μέτωπο της επόμενης περιόδου, αφετέρου γιατί δείχνει ότι κάτι αλλάζει και μπορεί να πάει διαφορετικά. Σε αντίθεση με τα τεκταινόμενα στους χώρους μας (μηχανικοί) όπου οι προσπάθειες μας για ενότητα συναντάνε τοίχο (βλέπε αρχιτέκτονες, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΣΜΤ, ΣΜΤ Κεντρικής Μακεδονίας).

Οι πολιτικές οργανώσεις και σχηματισμοί που υπογράφουμε πιο κάτω, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για το ζήτημα των χαρατσιών που επιβάλλονται στο λαό και συναποφασίσαμε τα εξής:
1. Καλούμε το λαό να μην τα πληρώσει τα συνεχή χαράτσια που του επιβάλλονται. Καλούμε το λαό περήφανα να αντισταθεί και να αρνηθεί να πληρώσει για μια ακόμη και πολλοστή φορά τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, επιβίωσης, δικαιοσύνης. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στηρίζουμε αποφασιστικά και δραστήρια με τη συμμετοχή μας και το παράδειγμα μας το «Δεν πληρώνω τα χαράτσια»
2.  Καλούμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ένα μεγάλο κίνημα λαϊκής ανυπακοής απέναντι στην κυβέρνηση, στην Τρόικα (ΕΕ –ΔΝΤ- ΕΚΤ) και σε όλο το πλαίσιο μνημονίων, πακέτων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλουν, με την άμεση ή έμμεση συναίνεση και συνενοχή των «πρόθυμων» πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ). Δηλώνουμε ότι στόχος μας είναι ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπούν όλοι αυτοί. Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν. Να φύγουν όλοι τους, όλοι όσοι οδήγησαν στην χρεοκοπία και στη βαθειά καταπίεση του λαού, κυβερνώντες νυν και προηγούμενοι, «πρόθυμοι» πολιτικοί σχηματισμοί, Τρόικα (ΕΕ –ΔΝΤ- ΕΚΤ)  και δανειστές. Να ανατραπεί το ειδικό αυταρχικό καθεστώς το οποίο έχουν εγκαθιδρύσει, με τάνκς τις τράπεζες και τα ΜΜΕ τους συστήματος. Ήρθε η ώρα της πραγματικής δημοκρατίας, την οποία μπορεί να επιβάλει ο λαός με τους αγώνες του.
3.  Στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι αν δεν πληρωθούν τα χαράτσια, τότε δεν μας δοθεί η επόμενη δόση και δεν θα υπάρχουν, τάχα, λεφτά για μισθούς και συντάξεις, απαντάμε: κάθε δόση μας οδηγεί σε χειρότερο αδιέξοδο, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πληρωμές στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους δανειστές, εδώ και τώρα ουσιαστική φορολόγηση του πλούτου και εθνικοποίηση των τραπεζών, εδώ και τώρα αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.
3.  Χωρίς να αναιρείται η αυτοτελής παρέμβαση κάθε δύναμης, τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε σε συντονισμό και με όλες μας τις δυνάμεις. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους να συναντηθούν σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες, στα συνδικάτα και στους συλλόγους και να δημιουργήσουν κοινές και πλατειές επιτροπές πολιτών, εργαζομένων, νεολαίων. Επιτροπές, που να συσπειρώσουν και να οργανώσουν στην ανυπακοή και στην αντίσταση όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους του λαού. Επιτροπές, που να μην επιτρέψουν να κοπεί σε κανένα λαϊκό σπίτι το ηλεκτρικό και να προστατεύσουν έμπρακτα το κίνημα της ανυπακοής από τα τιμωρητικά και εκδικητικά μέτρα του κράτους.
4. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και στις Εφορίες, να συμπεριφερθούν όχι με βάση τις οδηγίες της κυβέρνησης και των τροϊκανών επιτρόπων, αλλά με βάση τις ανάγκες του λαού. Να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στο «Δεν πληρώνω». Καλούμε τα συνδικάτα να συμβάλλουν αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση και να συνδεθούν με το λαό.
5. Έτσι θα συμβάλλουμε όλοι στο να πάρει σάρκα και οστά  ένα πανίσχυρο κίνημα λαϊκής ανυπακοής και αλληλεγγύης, ένα πανίσχυρο κίνημα ανατροπής της σημερινής κατάστασης.
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.), Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.), Κομμουνιστική Ανανέωση, Ξεκίνημα, Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).
Αθήνα, 12 Οκτώβρη 2011

9 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά. Την ρίξατε με το 3ημερο την Κυβέρνηση Τσολάκογλου.
    Άντε μετά τα 3ημερα, τα 9μερα.
    Αδιόρθωτοι...
    Δεν γίνεται έτσι δουλειά...
    Δεν γίνεται...
    Δώστε μου 300 νοματαίους και σας το έλυσα το θέμα εγώ.
    300.
    Μυαλό χρειάζεται. Περισσότερο απο τους αντιπάλους. Και γνώσεις στρατηγικής.

    Capture the flag ρε. The mothership.

    Τι στο διαολο ρε? Strategy παιχνίδια δεν παίξατε ποτέ σας?
    Κόψτε το κεφάλι του τέρατος.
    Ξέρετε πού είναι και ποιο είναι?
    Οχι ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
    Γιατί αν ξέρατε θα κάνατε κατάληψη εκεί που ΠΡΕΠΕΙ και όχι ανάμεσα στα σκουπίδια των πλουσίων και στα κωλοΥπουργεία που μυρίζουν μούχλα.
    Κάντε κατάληψη εκεί που πρέπει ξαναγράφω.
    Εύκολο είναι. 300 νωματαίοι.
    Και αν δυσκολεύεστε να το βρείτε ρωτήστε με. Θα σας πώ πού, πώς, πόσοι, για πόσο και κυρίως ΓΙΑΤΙ.
    Εκεί όμως θέλει ΑΝΤΕΡΑ να κάνεις κατάληψη.
    ΥΓ Δεν εννοώ ούτε Στρατό ούτε Αστυνομία, Κάπου αλλού. Εκεί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΠΛΑ.
    ΑΝΤΕ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε βαγγέλη, το παλέψαμε χοντρά το τέρας και στα ίσια και για πρώτη φορά είμασταν εκατοντάδες χιλιάδες. Όσο για το που πρέπει να γίνει κατάληψη έχουμε και εμεις μερικές ιδέες αλλά δεν είναι ανακοινώσιμες.

    υγ 300 δεν έχουμε, αν είχαμε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα σημείο είναι. Ενα. Πού είναι το κεφάλι του τέρατος οεο? :)
    Έλα ρε συ απλό είναι.
    Εννοείται ότι δεν θα το γράψουμε ποτε΄εδώ ότι ξέρουμε πού είναι το κεφάλι.
    Οσο για την πάλη και 2 μύρια να ήσασταν το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.
    Δεν γίνονται έτσι αυτές οι δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ``...we are on the verge of a global transformation. All we need is a RIGHT MAJOR CRISIS and the Nations will accept the New World Order...``
    David Rockefeller

    ``...the powers of financial capitalism had (a) far - reaching (plan), nothing less to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks in concert, by secret agreements arrived in frequent meetings and conferences. The apex of the system was to be the Bank of International Settlements (BIS) in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world`s central banks which were themselves private corporations. Each central bank sought to dominate its government by its ability to control treasury loans, to manipulate foreign exchanges, to influence the level of economic activities in the country, and to INFLUENCE COOPERATIVE POLITICIANS BY SUBSEQUENT ECONOMIC REWARDS IN THE BUSINESS WORLD...``
    Carroll Quigley, Professor in Georgetown University USA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το έκαναν οι εργαζομενοι της πριν 3 χρόνια (για να εξαιρεθουν του ασφαλιστικού) και τα χρειαστηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλη η Ελλάδα πρέπει να πάει εκεί.

    Εκεί είναι το κέντρο.

    Μια κλωτσιά εκεί και τέλειωσαν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να το πω εγώ αυτό που έχω άλλους 100 ομοιδεάτες σε όλη την Ελλάδα να πεις εντάξει.
    Αλλά εσείς?
    ΟΚ, δεν είστε και πολλοί.
    Αλλά 300 είστε.
    Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες.

    Άντε 10 μέρες κανονική άδεια μου έχει μείνει.

    Θα την πάρω και θα πάω να κάνω κατάληψη.
    Ελάτε και αφήστε τα σάπια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή