Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Είμασταν όλοι εκεί ! Σύνταγμα, Πέμπτη 20 /10 / 2011

Αναδημοσιεύουμε από το blog της συσπείρωσης αριστερών αρχιτεκτόνων, όπου υπάρχει επίσης ανερτημένο φωτογραφικό υλικό και video. 

Αναρτούμε το ψήφισμα που κατέθεσε η Πανεπιστημονική στο ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ της 21/10/2011 με θέμα τα γεγονότα της 20ης Οκτωβρίου στο Σύνταγμα.

Όταν συζητήθηκε το ψήφισμα, έγινε πρόταση στην  Πανεπιστημονική, να χρησιμοποιηθεί η πρόταση ψηφίσματός της σαν βάση για τη διαμόρφωση ενός κοινού ψηφίσματος αλλά η εκπρόσωπος της Πανεπιστημονικής το αρνήθηκε, χωρίς καμία συζήτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά " Δεν θα δεχτούμε καμιά αλλοίωση στις διατυπώσεις του κειμένου".  Έτσι δεν άνοιξε καμία συζήτηση και το κείμενο μπήκε κατευθείαν σε ψηφοφορία ως έχει, με επιμονή της Πανεπιστημονικής.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ότι υπερψηφίστηκε, χωρίς τοποθέτηση ψήφου, μόνο από την Πανεπιστημονική και το Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων και καταψηφίστηκε, επίσης χωρίς τοποθέτηση ψήφου, από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις.

Επειδή ήμασταν όλοι εκεί στην Πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 20/10/2011, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, πως το ψήφισμα που κατέθεσε η Πανεπιστημονική είναι ένα κείμενο ψευδές για τα γεγονότα της 20/10/2011. Η δομή του είναι τέτοια, ακριβώς για να καταψηφιστεί και να αποτελέσει στη συνέχεια στοιχείο νέας προπαγάνδας του ΚΚΕ για την υποτιθέμενη συμπόρευση όλων των πολιτικών δυνάμεων ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

Η 20η του Οκτώβρη του 2011, θα μείνει στην ιστορία σαν μία από τις πιο μαύρες μέρες στην μάχη του λαού ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική της. Ένας νεκρός εργάτης του ΠΑΜΕ που το ίδιο του το κόμμα, δια της Γ.Γ. Κας Παπαρήγα στη βουλή, ανεξήγητα γιατί, υποβάθμισε σαν συμβάν, γίνεται στη συνέχεια το πρόσωπο σύμβολο της βίας των άλλων ενάντια στο ΚΚΕ. Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφει το ψήφισμα αυτό, αυτή τη μαύρη μέρα της αριστεράς. Την αλήθεια θα τη βοηθήσουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε (έστω και ελάχιστα ισχυροί μπροστά στην τεράστια επιχείρηση της Τυποεκδοτικής). 
Και μέρος της αλήθειας είναι πως κανείς δεν επιτέθηκε στο ΚΚΕ απρόκλητα, και αιφνιδιαστικά στις 20/10/2011 στο Σύνταγμα. Η σύγκρουση του ΚΚΕ με δυνάμεις από το χώρο τον αναρχικών προκλήθηκε από την εξουσιαστική λογική και των δύο για τον έλεγχο της πλατείας συντάγματος. Με μια διαφορά. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ προστάτευαν το κοινοβούλιο, την νομιμότητα και την τάξη, σε συνεννόηση, που αποκαλύφθηκε χωρίς να διαψευστεί, με την κυβέρνηση. Οι άλλοι που ούτε που νοιάζονταν για το κίνημα των εργαζόμενων, που εκείνη τη στιγμή διαδήλωνε στο κάτω μέρος του Συντάγματος,  ούτε τους δέσμευε κάποια νομιμοποίηση στο κίνημα, αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν, με τρόπο τους, τους λογαριασμούς τους με το ΚΚΕ, να το υποκαταστήσουν στο ρόλο του κηδεμόνα πρωταγωνιστή, να αντικαταστήσουν τη μαζική λαϊκή διαδήλωση με το θέατρο της βίας.

Δεν ψηφίσαμε το προτεινόμενο κείμενο - ψήφισμα  της Πανεπιστημονικής και δεν πρόκειται  να ανοίξουμε κανένα διάλογο μαζί της,  μέχρι τη στιγμή που η παράταξη του ΚΚΕ θα είναι έτοιμη να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας όπως κάθε αριστερή δύναμη οφείλει, για να παραμένει αριστερή.

συσπείρωση αριστερών αρχιτεκτόνων

8 σχόλια:

  1. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΟΦΕΛΕΙΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.
    ΤΟ ΑΝΤΙΚΚΕ ΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ.
    ΔΕ ΛΕΩ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑΧΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΔΩΝ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε και συναγωνιστή τάσο, η συσπείρωση δεν έχει κανένα αντι-κκε μένος. Αντιθέτως σταθερά επιδιώκει συνεργασίες όπου αυτό είναι δυνατόν. Πολιτική κριτική κάνει σε λανθασμένες (κατά τη γνώμη μας) στάσεις και πρακτικές. Δε χαϊδεύουμε αυτιά κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισες αποστασεις ε, υπερεπανασταρες του γλυκου νερου......Καλα κανει το ΚΚΕ και σας εχει ...γραμενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιο κοινοβουλιο προστατευσαμε ρε βρωμογελοιοι;;;;;απο ποιους;;;;;;;τι μηπως θα εισβαλατε μεσα;;;;;η θα πνιγατε με τη γελοια δραση σας την μεγαλειωδη συγκεντρωση του λαου;;;;πηγα στη συγκεντρωση με την γυναικα και το παιδι μου και πεφταν πετρες εναντια μας βρωμιαρηδες και θελατε να μην υπηρχε περιφρουρηση;;;;;;;ενοτητα της αριστερας θελετε εσεις ρε βρωμιαρηδες;;;;;;;μεσα στην ΕΕ;;;;;;με καλυτερη διαχειρηση του καπιταλισμου;;;;;οχι δεν θα παρω......μονο ο μαζικος αγωνας μεσα στα σωματεια μπορει να ανοιξει το δρομο της ανατροπης του καπιταλισμου που ειναι ο μονοδρομος του λαου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επιχειρημα οτι το παμε περιφρουρουσε την βουλη ρε παιδια ειναι τουλαχιστων για γελια (ισωσ και για κλαματα).
    1ον Θεωρουμε τους εαυτους μας κομμουνιστες αρα γνωριζουμε τι θα πει κρατος. υπαρχει κανεις που πιστευει οτι το αστικο κρατος δεν εχει τους μηχανισμους καταστολης που χρειαζεται για ναπεριφρουριθει η βουλη ελεος?

    2ον Στα γιαννενα δεν υπαρχει βουλη εκει γιατι επεσε μολοτοφ στο ΠΑΜΕ?

    3ον Αφου ο "χωρος" ηθελε να καταλαβει την ΒΟΥΛΗ γιατι δεν το εκανε την τεταρτη την τριτη την παρασκευη την δευτερα? ουτε αστυνομια τοση εεχε ουτε τους "ΜΠΑΤΣΟΥΣ" του ΠΑΜΕ.

    4ον Ας μας πει καποιος τι θα γινει με το να καταλυφθει η βουλη στην παρουσα φαση του κινηματος?

    5ον πως εξηγειται η επιθεση στο μπλοκ του παμε εκπαιδευτικων στην κατω πλευρα της πλατειας την τεταρτη, εμποδιζε κανεναν να συγκρουστει?

    Τελος παντων το επιχειρημα σας την επεσαν γιατι περιφρουρουσατε την βουλη ειναι αστειο. Δυστηχος αναπαραγεται και απο σχηματα στις σχολες που εχουν βιωσει τι θα πει παρακρατικο χτυπημα βλεπε ΑΧΜΕΤ. Δεχομε να κουβεντιασω τα παντα γυρω απο την εννοια της περιφρουρισης και των πρακτικων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ αλλα αυτο το επιχειρημα το θεωρω γελοιο...

    Να πω ομως και κατι αλλο οταν βλεπεις το κλαμπ ζωγραφου να πεταει κοτρωνια και μολοτοφ ντυμενο με καποια "ιδεολογια" δεν μπορεις να νιωθεις ασφαλης σε οποια ταση , πλευρα, μερια του κινηματος και αν εισαι οποτε ο καθενας περνει τα μετρα του φιλικα παντα.... τουλαχιστων εδω μπορω να γραψω και να αναρτηθουν τα σχολια μου στο INDY κοβουν οτι δεν τους αρεσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά δε θα σβήσουμε πολιτικά σχόλια, άσχετα με το αν συμφωνούμε με αυτά. Η παραπάνω ανάρτηση προέρχεται από τη συσπείρωση των αρχιτεκτόνων και δεν εκφράζει όπως και μια προηγούμενη δική μου (δπ) ντε και καλά το σύνολο της συσπείρωσης (αν και συμφωνούμε όλοι στο ότι είναι θετική η παρουσία του ΠΑΜΕ στις κοινες συγκεντρώσεις, ότι υπάρχουν ευθύνες διαφορετικού μεγέθους και στις δύο πλευρές, όπως και σε όλους εμας τους υπόλοιπους που παρακολουθούσαμε αμέτοχοι).Ο τρόπος που είχε στηθεί το ΠΑΜΕ, η απαγόρευση σωματείων, οι κυκλωτικές κινήσεις από Βουκουρεστίου μας προβληματίζουν. Προφανώς δε θα καταλαβανόταν η βουλή (αν και στη χιλή προχτες μπουκαρανε στη γερουσια οι φοιτητες) αλλά νομίζουμε μια πιο δυναμική παρουσία έξω από αυτήν θα βοηθούσε ένα αγωνιστικό κλίμα (και όχι οι αλυσίδες απέναντι στους υπόλοιπους). Για τους διάφορους επικύνδυνους από την άλλη, δεκτά τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανώς πάντως οι αναρχικοί θα κατέχουν το αλάθητο στην ιδεολογία τους αφού ούτε κόμμα χρειάζονται, ούτε λαϊκή βάση ούτε τίποτα. Ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ και άλλα αριστερά σχήματα να δείξουν συγκριτικά την "υπερεπαναστατικότητα" τους, και ευτυχώς που υπάρχει η μάζα στις πορείες για να μπορεί η δικιά τοςυ κρίσιμη μάζα να τραμπουκίζει κόσμο, να μπαχαλεύει και μετά να ρουφιανεύει και να κόβει άλλες γνώμες στο indymedia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τερμα πια στια αυταπαυες - Ή με τις κουκουλες ή με τους εργατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή