Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

"Τακτοποίηση" Ημιυπαιθρίων χώρων

Αναδημοσιεύουμε από το http://tasosnastos.blogspot.com/2011/06/blog-post_04.html

Πρόσθετοι φόροι για τεκμήρια διαβίωσης, γονικές παροχές κ.ά. σύμφωνα με «ερμηνευτική» εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών
Χοντρό δούλεμα για εκατοντάδες χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες που «τακτοποίησαν» τους ημιυπαίθριους χώρους επιφύλασσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις αρχικές «διαβεβαιώσεις» ότι κανένας φόρος δεν πρόκειται να επιβληθεί, το υπουργείο Οικονομικών έρχεται τώρα να μοιράσει μαζικά χαράτσια, αξιώνοντας την αναγραφή των χώρων αυτών στις φορολογικές δηλώσεις της ερχόμενης χρονιάς (2012) ώστε να υπολογίσει πάνω σε αυτά και τα αυξημένα λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια» διαβίωσης που έχουν επιβάλει στα λαϊκά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με «ερμηνευτική» εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών:

Στις δηλώσεις του 2012 θα δηλωθούν τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα που «τακτοποιήθηκαν» το 2010 και το 2011. Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Στο εξής θεωρούνται κύριοι χώροι και μπαίνουν στα τεκμήρια διαβίωσης που καθιέρωσε η κυβέρνηση με το φορολογικό νόμο. Το τεκμήριο ξεκινά από τα 30 ευρώ το τ.μ. (για τα πρώτα 80 τ.μ.) και κλιμακώνεται στα 50 ευρώ (81-120 τ.μ.).
Υπολογίζουν πρόσθετα χαράτσια σε περιπτώσεις γονικών παροχών - κληρονομιών. Να σημειωθεί πως στα μέτρα που ετοιμάζουν για το αμέσως προσεχές διάστημα είναι και η καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου για την αγορά α' κατοικίας, γονικές παροχές κ.ά. Είναι αυτονόητο ότι θα επιβάλουν στους χώρους αυτούς και τα αυξημένα ετήσια χαράτσια που ετοιμάζουν απέναντι στη μικρή περιουσία.
Αυξάνουν τα ποσά των τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων με την προσθήκη των χώρων που «τακτοποιήθηκαν».
Πρόσθετα χαράτσια θα υπολογίζουν από «τεκμαρτά μισθώματα» σε περιπτώσεις όπως δωρεάν παραχώρησης σε συγγενείς.
Οι επιπλέον χώροι θα συνυπολογίζονται στο προβλεπόμενο αφορολόγητο όριο για τις εκπτώσεις τόκων στεγαστικού δανείου (α' κατοικία). Για το προσεχές διάστημα ετοιμάζουν και την καρατόμηση των ορίων, επιβαρύνοντας παραπέρα όσους πίστεψαν τις κυβερνητικές «διαβεβαιώσεις».
Σε περίπτωση μεταβίβασης οι νέοι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν και τα επιπλέον χαράτσια που αναλογούν και για τους ημιυπαίθριους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου