Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νέα Συνέλευση ανέργων και προσωρινά απασχολούμενων τεχνικών

Αναδημοσιεύουμε από το http://akea2011.wordpress.com/2011/05/01/sinelefsianergon3_5_11/

Νέα Συνέλευση ανέργων και προσωρινά απασχολούμενων τεχνικών την Τρίτη 3/5, στις 7:30μμ στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο


Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης έχει αποφασίσει να συγκροτήσει Συνέλευση ανέργων και προσωρινά απασχολούμενων τεχνικών, λόγω της προφανούς όξυνσης της ανεργίας στον κλάδο και της έντασης των ειδικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι συνάδελφοι. Η Συνέλευση αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί δύο φορές και έχει προχωρήσει και σε μια πρώτη κινητοποίηση, αυτή της συμβολικής κατάληψης του ΤΣΜΕΔΕ στις 31 Μαρτίου. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ και μέλη του Σωματείου και της Συνέλευσης παραβρέθηκαν έκτοτε και σε δύο Διοικητικά Συμβούλια του Ταμείου. Εκεί τέθηκε το σύνολο των αιτημάτων και υπήρξαν και δύο μικρές θετικές εξελίξεις.

Υπήρξε δέσμευση ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι τυπικά μισθωτοί συνάδελφοι που ο εργοδότης τους δεν κατέβαλε στο Ταμείο τις εργοδοτικές εισφορές και το Ταμείο ακολουθώντας μία πρωτοφανή και απαράδεκτη πρακτική ζήταγε τις εισφορές από τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ το πρόβλημα λύθηκε, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη. Επίσης το ΤΣΜΕΔΕ αποφάσισε να σφραγίζει τα βιβλιάρια των ανέργων και όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα έτσι ώστε να μην στερούνται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τις εισφορές τους. Αυτό θα γίνεται προς το παρόν με μια σχετική αίτηση του ασφαλισμένου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ μελετάται ο τρόπος με τον οποίο θα θεσμοθετηθούν κάποια τυπικά κριτήρια έτσι ώστε η διαδικασία να απλοποιηθεί και να διεκπεραιώνεται από κάποιον απλό υπάλληλο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει το αίσχος του να ζητούνται ασφαλιστικές εισφορές από άνεργους και μάλιστα με τόκο. Για αυτό το τελευταίο ζήτημα το Ταμείο δήλωσε αναρμόδιο και μας παρέπεμψε στο ΕΤΑΑ και το Υπουργείο. Επομένως τα αιτήματά μας δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε ότι ικανοποιήθηκαν έστω στοιχειωδώς. Πάντως το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να σφραγίζονται τα βιβλιάρια των ανέργων είναι κάτι που αξίζει να γίνει ευρύτερα γνωστό …

Ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, καθώς και ο εμπλουτισμός των αιτημάτων και της δράσης μας είναι τα βασικότερα θέματα της νέας Συνέλευσης που καλείται την Τρίτη στις 7 και μισή στο Πολυτεχνείο της Πατησίων στην αίθουσα Τ12 της Αρχιτεκτονικής. Εδώ θα διαβάσετε το κάλεσμα της συνέλευσης ανέργων και προσωρινά απασχολούμενων τεχνικών.

4 σχόλια:

  1. Δηλωσάκιας άνεργος4 Μαΐου 2011 στις 2:36 μ.μ.

    Ενώ στις επίσημες οδηγίες για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης δηλώνετε ρητά ότι για κάθε 1000 ευρώ αποδείξεων, πέραν των απαιτούμενων δαπανών, θα έχουμε μείωση φόρων 100 ευρώ μέχρι 15.000 ευρώ για ένα άτομο και 30.000 ευρώ για ζευγάρι σύνολο αποδείξεων, τελικά οι φοροτεχνικοί έχουν συνενοηθεί και μας λένε να μην βάλουμε πέραν των απαιτούμενων δαπανών γιατί το κράτος θα τα αλλάξει και θα παίξει π... πονηριά!;!;!;!

    Εσείς τί λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουφ, το τελευταίο που θέλουμε να γίνουμε είναι φοροτεχνικοί. Αυτό που κι εμείς έχουμε ακούσει είναι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μετατραπούν σε τεκμήριο, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο - οπότε βάλτες όλες και σκίστους στην επιστροφή χα χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ενδιαφέρον είναι ότι κάνουμε μια νομική πράξη της οποίας ο νόμος θα υπάρξει αναδρομικά! Σύμφωνα με αυτά που έγραψα, όλοι όσοι πληρώνουν 1000 με 2000 περίπου ευρώ στην εφορεία θα μπορούσαν να τα μηδενίσουν αν ήταν δυνατοί συλλέκτες αποδείξεων!
    Τελικά θα μείνω στην υπόδειξη των φοροτεχνικών για πιθανή μετατροπή σε τεκμήριο. Μερσί για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι εφημερίδες και σήμερα 8/5 έγραφαν ότι δεν αποτελούν τεκμήριο οι αποδείξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή