Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΣΣΕ-ΔΕΗ : ΔΕΗ ΤΕΛΟΣ - Πωλείται το 49% της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Αναδημοσιεύουμε από το http://assedei.blogspot.com/ ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΔΕΗ

ΔΕΗ ΤΕΛΟΣ - Πωλείται το 49% της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Πλήρη διάλυση στο ηλεκτρενεργειακό τοπίο φέρνει η κυβέρνηση με τον νέο Νόμο για την εναρμόνιση με την Οδηγία 72/2009 και με την κατά 40% συμμετοχή των ιδιωτών στην λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή. Ιδιαίτερα με το νέο Νόμο προβλέπεται η ενίσχυση του ρόλου της ΡΑΕ, ο κατακερματισμός της ΔΕΗ και η πώληση στους ιδιώτες του 49% του συστήματος ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

        Με αστείες δικαιολογίες η κυβέρνηση αποφάσισε την εκποίηση του 49% της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί ως θυγατρική ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ της ΔΕΗ. Η απόφαση αυτή είναι φανερό πως είναι απαίτηση του Ελληνικού και κυρίως του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου που πιέζει για την διάλυση της ΔΕΗ και την λεηλασία της περιουσίας της.

  Το σχέδιο Νόμου με τον τίτλο «για την Εναρμόνιση του Εθνικού Δικαίου με τις Προβλέψεις των Οδηγιών 2009/72 και 2009/73» θα περιλαμβάνει την διάταξη για την εκποίηση του Συστήματος ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Η υλοποίησή της θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις για τον Λαό μας και για εμάς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

1. γιατί ένα πολύτιμο Δημόσιο και αναντικατάστατο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ θα γίνει σταδιακά ιδιωτική περιουσία και μέσο κερδοσκοπίας. Θύματα όλοι οι Έλληνες, πρώτα γιατί θα χάσουν αυτή την περιουσία και ακολούθως γιατί θα κληθούν να πληρώσουν το αυξημένο κόστος από την κερδοσκοπική λειτουργία του.
2. Το αναντικατάστατο του συστήματος Μεταφοράς εξασφαλίζει σίγουρα κέρδη για όποιους ιδιώτες το αγοράσουν και το κυριότερο, τους δίνει την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν ως μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης. Ακόμα χειρότερο είναι το ότι ο πιθανός έλεγχος του Συστήματος από ξένα και εχθρικά προς την χώρα μας συμφέροντα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπονόμευση της αμυντικής μας ικανότητας.
3. Το Σύστημα Μεταφοράς, που προβλέπεται να παραδοθεί έναντι ασήμαντου αντιτίμου και αυτό αποτελεί από μόνο του σκάνδαλο, αποτελεί και εγγύηση για της ασφαλιστικές μας παροχές. Ο κατακερματισμός της ΔΕΗ κατ αρχήν αλλά ακόμα περισσότερο η ιδιωτικοποίηση της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, κάνει άνευ αξίας τα αναφερόμενα στο άρθρο 34 του Νόμου 2773 για την ασφάλισή μας.
4. Οι συνάδελφοί μας στην ΜΕΤΑΦΟΡΑ θα βρεθούν σταδιακά να είναι εργαζόμενοι σε μια ιδιωτική επιχείρηση με ότι αυτό σημαίνει για το εργασιακό καθεστώς τους και τις αμοιβές τους. Οι διαβεβαιώσεις συνδικαλιστών και στελεχών της ΔΕΗ στις πρόσφατες συγκεντρώσεις ενημέρωσης των εργαζομένων, πως «τα δίκτυα θα είναι πάντα δημόσια και άρα όσοι πάνε εκεί θα είναι εξασφαλισμένοι» αποδείχτηκαν μέσα σε λίγες ημέρες λόγια εξαπάτησης..

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  Δεν μπορεί να υπάρξει εργαζόμενος και πολύ περισσότερο συνδικαλιστής που να συμφωνήσει με την ιδιωτικοποίηση της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Η πώληση του 49% του συστήματος ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ δεν είναι αποκομμένη από την συνολική πολιτική των κυβερνήσεων για την ενέργεια αλλά αναπόσπαστο τμήμα της. Αυτό το συμπέρασμα  μας οδηγεί στην μόνη αξιοπρεπή στάση, αυτή του επαναπροσδιορισμού της θέσης των συνδικάτων μας απέναντι στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της ενέργειας.

  Το ιδιοκτησιακό της ΔΕΗ πρέπει να τεθεί εξ αρχής σε νέες βάσεις ήτοι, 100% Δημόσια ΔΕΗ στα πλαίσια ενός Δημόσιου φορέα ενέργειας με εργατικό έλεγχο. Αυτό σημαίνει  κρατικοποίηση του 49% της ΔΕΗ που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών αλλά και των Μονάδων που έχουν κατασκευάσει.

  Ο Εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού. Η σημερινή πραγματικότητα πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί πλέον να λέγονται τα περί 51% και άλλα παρόμοια από συνδικαλιστές.
 
Ο δρόμος είναι ένας, ο δρόμος της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τα συμφέροντα που διαλύουν και λεηλατούν την Δημόσια περιουσία.

  Άμεσα, όλα τα σωματεία και πρώτα-πρώτα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρέπει να κάνει σαφές με τον πιο καθαρό τρόπο πως ως εδώ ήταν. Η ανοχή τελείωσε. Ο πόλεμος με την κυβέρνηση και την ΝΔ είναι χρέος μας. Είναι το χρέος μας.

Όλοι μαζί να πούμε σε όλους και με κάθε τρόπο
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  Να αναπτύξουμε δράσεις σε πολλά επίπεδα, Ενημέρωση εργαζομένων, ενημέρωση συνδικάτων, κομμάτων, τοπικών αρχών όπου έχουμε δραστηριότητες. Αναζήτηση συνεργασίας με τα ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, τα εργατικά κέντρα, την ΓΣΕΕ.

  Η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι μόνο δική μας υπόθεση, αφορά όλους τους Έλληνες και όλοι θα υπερασπισθούν μια 100% Δημόσια ΔΕΗ αν μάθουν τι διακυβεύεται και τι μέλλον μας ετοιμάζουν.


Να ανατραπεί τώρα η αντιλαϊκή πολιτική τους

ΔΕΗ για τις ανάγκες του ΛΑΟΥ μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου