Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοφανής καταστολή και τρομοκρατία στη σημερινή πορεία (6/12)

Χιλιάδες κόσμου (κυρίως νεολαία) βρέθηκε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας (και πολλών πόλεων της χώρας) για να υπενθυμίσει την κρατική δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, αλλά και για να διαμαρτυρηθεί για την ολοσχερή διάλυση του μέλλοντος και του παρόντος ολόκληρης της νεολαίας. Το σχέδιο αποκλεισμού του κέντρου, απαγόρευσης της κυκλοφορίας και τηλεοπτικού τρομοσόου έπεσε στο κενό.

Το πρωί χιλιάδες (πάνω από 5000) μαθητές γέμισαν το κέντρο της Αθήνας, αλλά και πραγματοποίησαν δεκάδες συγκεντρώσεις και τοπικές πορείες σε γειτονιές της. Η αστυνομία μπροστά στους μαθητές το πρωί ήταν σχετικά "διακριτική" και "προσεκτική " για να μην προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις -  παρά το πλήθος από νεράτζια και πέτρες που δέχτηκε.

Το απόγευμα τώρα δεν άφησε καν τη συγκέντρωση στα προπύλαια να ξεκινήσει. Πριν τις 16:00 που ήταν η ώρα καλέσματος επιτέθηκε στο συγκεντρωμένο κόσμο και προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος, ώστε αν ήταν δυνατό να μην πραγματοποιηθεί καν η πορεία. Στην κίνησή της αυτή παραβίασε μάλιστα και το πανεπιστημιακό άσυλο. Παρόλα αυτά πολλές χιλιάδες κόσμου  (πάνω από 20.000 κατά την εκτιμησή μου) κατάφεραν τελικά να σχηματίσουν μια πολύ μαζική και δυναμική πορεία, η οποία παρά τον καταιγισμό δακρυγόνων και την ασφυκτική περικύκλωση από τα ΜΑΤ ολοκληρώθηκε κατά τις 18:15 στην Ομόνοια. Κόσμος μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ατα Εξάρχεια, στο σημείο της δολοφονίας, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 90 προσαγωγές. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ποδοπατήθηκε το σημείο δολοφονίας από ΜΑΤ, ενώ τα Εξάρχεια ζούνε ένα γενικευμένο χημικό πόλεμο.

υγ. μένουμε έκπληκτοι από το πόσο πολλοί είναι οι αστυνομικοί με πολιτικά που απασχολήθηκαν σήμερα (σίγουρα υπερωριακά). Λεφτά υπάρχουν είπαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου