Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Νέα από τα Σωματεία Μηχανικών


1. Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 7.30, αμφιθέατρο Γκίνη στο πολυτεχνείο (οδός Στουρνάρη)
Σε μια κανιβαλικού τύπου επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και στην αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση επιδίδονται πλέον η κυβέρνηση με την αμέριστη στήριξη των ΔΝΤ -ΕΕ, με χειροκροτητές τους βιομηχάνους του ΣΕΒ και τα ΜΜΕ. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά έχουν μπει οι συλλογικές συμβάσεις σύμφωνα και με το «επικαιροποιημένο μνημόνιο», ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος στην πλήρη εξατομίκευση κόσμου της εργασίας, στην πανκυριαρχία των εργοδοτών και στην απόλυτη υποβάθμιση της αξίας της εργατικής δύναμης.
Η Τρόικα των «επιτηρητών» μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται ακόμα να προχωρήσουν σε χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, στην εξόντωση όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει και στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, πάντα στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» και των «επιχειρήσεων που είναι σε κίνδυνο». Ο προϋπολογισμός για το 2011, σηματοδοτεί ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία για το λαϊκό εισόδημα και τις κοινωνικές ανάγκες.
Στον κλάδο όπως παντού, η εργοδοσία έχει επιδοθεί σε ένα απίστευτο πογκρόμ απολύσεων και καταπάτησης των δικαιωμάτων μας. Οι περισσότεροι συνάδελφοί μας βιώνουν μια κατάσταση διαρκούς φόβου και ανασφάλειας, βλέπουν καθημερινά να απολύονται κατά δεκάδες, να τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, να κατακρεουργούνται όλα τους τα δικαιώματα.
Παρά την εφιαλτική κατάσταση που διαμορφώνουν, πιστεύουμε πως ο κύκλος των αγώνων δεν έχει τελειώσει. Πως μπορεί να υπάρξει νικηφόρα προοπτική στις σύγχρονες κοινωνικές διεκδικήσεις, παρά τη γραμμή της απόλυτης υποταγής που ακολουθεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μόνο από μας θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσουμε να είμαστε εργαζόμενοι ή απασχολήσιμοι και άνεργοι, αν θα πάμε σε μια ημερήσια απασχόληση που παραπέμπει στο «από ήλιο σε ήλιο» του περασμένου αιώνα.
Γι΄ αυτό σας καλούμε όλους στη συνέλευση του σωματείου να συζητήσουμε:
  • Για την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
  • Για την μάχη των συλλογικών συμβάσεων και την πάλη ενάντια στην κατάργησή τους
  • Για την απεργία στις 15/12
  • Για τον συντονισμό με όσα σωματεία θέλουν να παλέψουν ενάντια σε αυτή την επίθεση.
2. Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής χτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη συμμετοχή περίπου 80 συναδέλφων. Επόμενη συγκέντρωση τη Δευτέρα 13/12 στο ΥΠΕΚΑ και φυσικά την Τετάρτη 15/12 στην πενελλαδική - πανεργατική απεργία.

3. Χτες οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι του ΤΕΕ παραβρέθηκαν στη ΔΕ και μετέφεραν τα αιτήματά τους. Τέθηκε ζήτημα από τον εκπρόσωπο του Αριστερού Ενωτικού Συνδυασμού (συσπείρωση-ΑΕΠ) να προταχθεί το θέμα αυτό στη συζήτηση αλλά δεν πέρασε (11 κατά - 3 υπερ -  1 λευκό). Το θέμα των συμβασιούχων έφτασε να συζητηθεί στις 11 και το βράδυ και οι "πανέξυπνοι" εκπρόσωποι του κκε και του συν πλακώθηκαν μεταξύ τους πολύ χοντρά με αποτέλεσμα να διακοπεί η ΔΕ χωρίς απόφαση. Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν την απεργία διαρκείας και θα έρθουν με κινητοποίηση και στην αντιπροσωπεία το ΣΚ

4. Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΤΕΒ για την απεργία της 15/12 :


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στην αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση επιδίδεται πλέον η κυβέρνηση κατ’ εντολή των ΕΕ και ΔΝΤ, με χειροκροτητές τον ΣΕΒ, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά έχουν μπει:
  • οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος στην πλήρη εξατομίκευση του κόσμου της εργασίας, στην κυριαρχία των εργοδοτών και στην μείωση ακόμα περισσότερο της αξίας της εργατικής δύναμης,
  • το ξεπούλημα του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων,
  • η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης,
κι όλα αυτά στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» και των «επιχειρήσεων που είναι σε κίνδυνο».
Ο προϋπολογισμός για το 2011, σηματοδοτεί ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία για το οικογενειακό εισόδημα και τις κοινωνικές ανάγκες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους Τεχνικούς Επιστήμονες της Βιομηχανίας όλης της χώρας να συστρατευθούν με τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς για να αποτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν, για να μην μετατραπεί η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας σε κόλαση.
  • Όχι στον προϋπολογισμό εξαθλίωσης των εργαζομένων.
  • Όχι στην κατάργηση των κλαδικών σ.σ.ε.
  • Όχι στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τα ελαστικά ωράρια.
  • Μόνιμη σταθερή δουλεία με πλήρη δικαιώματα για όλους.

Αθήνα, 05.12.2010
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΤΕΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου