Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του ΣΜΤ για την απεργία στο ΤΕΕ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΤΕΕ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ!
Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στη μάχη για την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΔΕ που με τη στάση της στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του ΤΕΕ αλλά και ενάντια στις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων μηχανικών. Ιδιαίτερα καταδικάζουμε τη στάση του προέδρου του, που αφήνει απλήρωτο το προσωπικό του ΤΕΕ, μεθοδεύει την απόλυση των συναδέλφων συμβασιούχων και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το τακτικό προσωπικό σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό κόντρα στον αγώνα των συμβασιούχων με μετακινήσεις στα κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω της απεργίας των εργαζόμενων.

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών καταδικάζει τις πρακτικές της νέας διοίκησης του ΤΕΕ, και εκφράζει την αντίθεση της στην απασχόληση δεκάδων ανθρώπων με καθεστώς ομηρίας, ελαστικών σχέσεων εργασίας όπου οι εργαζόμενοι παρουσιάζονται σαν «συνεργάτες» και δεν έχουν κανένα δικαίωμα και τη διοίκηση να μην έχει καμία υποχρέωση απέναντι τους και απαιτεί από τη διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση τους.

Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ σήμερα είναι τμήμα της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε εργασιακό χώρο. Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε μια σειρά κλάδους. Με περικοπές στους μισθούς, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η ανεργία, και ο εκβιασμός επικείμενων απολύσεων έχουν γίνει καθημερινότητα. Η νέα επιδρομή της Τρόϊκας, μπροστά στην έγκριση της τρίτης δόσης του επαίσχυντου δανείου, φέρνει νέα μέτρα, και όλοι μας βιώνουμε μια κατάσταση διαρκούς φόβου και ανασφάλειας, καθημερινά ακούμε για επικείμενες απολύσεις, μας χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών, κατακρεουργείται κάθε μας δικαίωμα.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι επιτακτικό να μπορέσουμε οι εργαζόμενοι να συγκροτήσουμε ένα πλατύ δίκτυο αλληλεγγύης, στήριξης και συμμετοχής στους καθημερινούς δρόμους αντίστασης, κόντρα στην κυριαρχία της ατομικής διαπραγμάτευσης και φόβου. Ξέρουμε ότι μπορεί οι συμβασιούχοι να επιλέγονται σαν η πιο «εύκολη αρχή» και ότι η απόλυση τους λειτουργεί ως μοχλός εκβιασμού και πειθάρχησης των υπόλοίπων συναδέλφων ώστε τελικά να περάσει ανώδυνα τη μείωση των αποδοχών και των υπόλοιπων, η κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας και η υποταγή όλων τελικά στην πολιτική των πολυεθνικών, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, και των εκφραστών τους, της κυβέρνησης, της ΝΔ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Πιστεύουμε πως παρά την εφιαλτική κατάσταση που διαμορφώνουν, ο κύκλος των αγώνων δεν έχει τελειώσει. Και ότι σε αντιπαράθεση με τη γραμμή της απόλυτης υποταγής που ακολουθεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μπορεί να υπάρξει νικηφόρα προοπτική στις σύγχρονες κοινωνικές διεκδικήσεις.

Θα εξαρτηθεί όμως και από την κινητοποίηση ίδιων των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς εκεί όπου ήδη «δοκιμάζονται» οι προωθούμενες αλλαγές. Στο αν θα κατορθώσουμε να αποκρούσουμε τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς και τον «εμφύλιο» ανάμεσα στους εργαζόμενους. Θα κριθεί από την προσπάθεια συγκρότησης μιας πραγματικά απειλητικής απάντησης, με μαζικούς, συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες, μέσα από συντονισμό σωματείων στον κλάδο αλλά και διακλαδικά.

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στο ΤΕΕ με αιτήματα :
· Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΤΕΕ.

· Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

· Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές ΕΔΕ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας  6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου