Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή Διαμαρτυρίας της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Θέμα: Ενέργειες δημοτικής αρχής Δήμου Αμαρουσίου  για το ζήτημα της τροποποίησης του Ρ.Σ. στο ΟΤ31 (για χώρο σχολείου).

Σχετ.:α)το με αρ.πρωτ.046819/30.6.10 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ της αντιδημάρχου Πολ/μίας  Δ.Αμαρουσίου κας Ειρήνης-Μαρίας Χαλιώτη.
          β) το με αρ.πρωτ 056961/6.8.10  έγγραφο δημάρχου Αμαρουσίου κ.Γεωργίου Πατούλη.
          γ) το με αρ.πρωτ 14706/12.7.10 έγγραφο Δ/νσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα Νομαρχίας Αθηνών

   Από την   Δ.Ε. του Τμήματος Νομαρχίας Αθηνών της Ένωσής μας, τέθηκε υπόψη του Δ.Σ. μας  η υπόθεση του θέματος , όσον αφορά τις  (α) και (β) σχετικές  ενέργειες της δημοτικής αρχής Δ.Αμαρουσίου (που έχουν κοινοποιηθεί και στον νομάρχη Αθηνών κ.Ι.Σγουρό) .Οι  ενέργειες της δημοτ.αρχής  προκάλεσαν έκπληξη αλλά και αγανάκτηση τόσο στους αρμόδιους  συναδελφους  της νομαρχ.πολεοδομίας (λόγω  και  της πάρα πολύ καλής συνεργασίας  με τους τεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου) όσο και σε εμάς  .
  Μετά από αυτά  το ΔΣ  μας ΟΜΟΦΩΝΑ  αποφάσησε να σας στείλει την παρούσα ΕΠΙΣΤΟΛΗ με την οποία           
                                        
              ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ
1.Για τον "πρωτότυπο" τρόπο ενέργειας της δημοτικής αρχής του Δήμου Αμαρουσίου  (Εξώδικη διαμαρτυρία κλπ) αντί της συνήθους διοικητικής πρακτικής μεταξύ δημ.υπηρεσιών .
2.Για τους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς.
3.Για   την  προσπάθεια  ‘’τρομοκράτησης’’  των  αρμοδίων   τεχνικών υπαλλήλων της Δ/νσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα Νομ.Αθηνών  , με αναφορές σε «… αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών για τους αρμόδιους υπάλληλους», στο ότι ‘’..η υπόθεση βρίσκεται στη Νομική μας Υπηρεσία προς περαιτέρω χειρισμό, ενώ επιφυλασσόμαστε σε κάθε νόμιμη ενέργεια..’’, στο ότι‘’ το περιεχόμενο της παρούσας θα γνωστοποιηθεί στον κ.  Πρωθυπουργό και στην κα. Υπουργό Παιδείας…’’, και στο ότι  ‘’…είναι η τελευταία υπόμνηση επί του θέματος’’.
 Στη πραγματικότητα, όλα αυτά, αποβλέπουν ουσιαστικά στη μεταφορά ευθυνών της αρμόδιας δημοτικής αρχής σε άλλο αναρμόδιο φορέα και συγκεκριμένα στη νομαρχιακή υπηρεσία και τη νομαρχιακή αρχή που κατηγορούνται αναίτια ότι ‘’καθυστερούν’’ την τροποποίηση του Ρ.Σ ενώ είναι σε γνώση όλων των ενδιαφερόμενων ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση τέθηκε σε προτεραιότητα από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα  Νομ. Αθηνών δεδομένου του αντικειμένου της.
Οι ευθύνες είναι της δημοτικής αρχής η οποία δεν μερίμνησε να έχει υποβάλλει φάκελο με πλήρη δικαιολογητικά, όπως αναφέρεται και στο υπ.αριθ.πρωτ.14706/10 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών Δ/νση Πολεοδομίας Τομέας Ανατολικής Αθήνας. Επιπρόσθετα αποποιείται των δικών της ευθυνών για την ασφάλεια των μαθητών, ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
         Οι πολίτες , έχουν δίκιο να ‘’θυμώνουν’’ , όχι μόνο με την ολιγωρία των όποιων αρμόδιων φορέων που δεν μεριμνούν να λύσουν ΑΜΕΣΑ τα χρόνια προβλήματα της σχολικής στέγης (πόσο μάλιστα όταν έχει διαπιστωθεί - από το 1999- η ακαταλληλότητα του σχολικού χώρου που στεγάζονται  τα αναφερόμενα στην επιστολή του δημάρχου σχολεία 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο), αλλά και με όσα άλλα αντιμετωπίζουν .
     Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ως αρμόδιος συνδικαλιστικός φορέας θα προασπίσουμε τους συναδέλφους μας (τόσο της Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα  Νομ. Αθηνών όσο και του Δήμου Αμαρουσίου ) από απαράδεκτες ενέργειες και πιέσεις της  όποιας αρχής (πολιτικής, κρατικής ή αυτοδιοικητικής).
     Αν ορισμένοι μας βλέπουν ως ‘’όμηρους’’ και εφαλτήριο για την άσκηση της οποιασδήποτε πολιτικής τους ας λάβουν υπόψη τους ότι θα προασπίσουμε την αξιοπρέπεια (κι όχι μόνο) των συναδέλφων μας και θα αγωνιστούμε με όλα τα πρόσφορα μέσα για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι παλιότεροι αλλά και οι πιο πρόσφατοι αγώνες μας αποδεικνύουν "του λόγου το αληθές".
 
Για το Δ.Σ.
της
  ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

       Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

    Αγάπιος Καραδελόγλου                                            Νίκος Καρβούνης
     Αρχιτέκτων Μηχανικός                                          Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου