Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Πορεία για προστασία των βουνών από το ενεργειακό λόμπι




ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πορεία για προστασία των βουνών από το ενεργειακό λόμπι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 06.12.23 06:00
Τάσος Σαραντής
Πορεία ενάντια στην καταστροφή των βουνών, των ποταμών και των δασών από το ενεργειακό λόμπι διοργανώνεται από συλλογικότητες και πρωτοβουλίες για την προστασία των βουνών τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.


Πορεία ενάντια στην καταστροφή των βουνών, των ποταμών και των δασών από το ενεργειακό λόμπι διοργανώνεται από συλλογικότητες και πρωτοβουλίες για την προστασία των βουνών τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στο Μοναστηράκι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού.

«Δεν έχει τελειωμό η λεηλασία της φύσης από τα ενεργειακά έργα που αδειοδοτούνται στις βουνοκορφές, τα νησιά, τα ποτάμια και τους κάμπους σε όλη τη χώρα. Δεν έχουν τελειωμό η καταστολή και οι διώξεις όσων υπερασπίζονται τα δάση, τις θάλασσες και τις πλαγιές που απειλούνται από βιομηχανικές αιολικές και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, εξορύξεις υδρογονανθράκων και ορυχεία μετάλλων που εξυπηρετούν μόνο τα κέρδη των μεγάλων ενεργειακών και εργολαβικών εταιρειών. Αξίζει να παλέψουμε για την υπεράσπιση των τόπων που αγαπάμε και δίνουν ζωή σε εμάς και στις επόμενες γενιές» αναφέρουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού καλούν στη διοργάνωση μαζικών πορειών σε όλες τις πόλεις και εκδηλώσεων σε μικρότερους δήμους και χωριά. Κι ακόμη στη διοργάνωση πορειών το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου σε βουνά όλης της χώρας και σε τόπους που απειλούνται.

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ ουσιαστική δουλειά με δεκάδες τοπικές ομάδες και συλλογικότητες που ασχολούνται με τα ενεργειακά ζητήματα και με αρκετές και αξιοσημείωτες νίκες στους αγώνες μας. Σε αυτό το κομβικό σημείο είναι σημαντικό αυτές οι πρωτοβουλίες να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Ας αποτελέσει η Παγκόσμια Ημέρα Βουνού το έναυσμα για να γίνουν συντονισμένες συζητήσεις και δράσεις πανελλαδικά και ακόμα και επαφές με αντίστοιχες ομάδες σε άλλες χώρες» αναφέρεται στο κάλεσμα για την πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου