Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Καταγγελία για άρνηση παραχώρησης αίθουσας ΤΕΕ για σύσκεψη για το Παλαιστινιακό



Καταγγέλλουμε την εντολή του προέδρου να απαγορευτεί η παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του ΤΕΕ σε εκπροσώπους σωματείων την Τρίτη 10/10/2023 που ζήτησαν άδεια προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

Το διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης βρίσκεται σε μια νέα όξυνση, με χιλιάδες αθώα θύματα και το αίτημα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος να παραμένει ανεκπλήρωτο. Αποτελεί ντροπή και επικίνδυνη εξέλιξη η αποστολή πλοίου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού προς υποστήριξη αμερικανικού αεροπλανοφόρου προς κάλυψη της Ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα γεγονότα προκαλούν αγωνίες σε τμήματα των εργαζόμενων και θέλουν να τα συζητήσουν για να φτάσουν σε συμπεράσματα σε σχέση με τις ευθύνες που έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις που σφιχταγκαλιάζονται με τις αντίστοιχες του Ισραήλ και να αναλάβουν δράση για να σταματήσει η σφαγή.

Τα σωματεία θα έπρεπε να διευκολύνονται και να ενθαρρύνονται να αξιοποιούν την αίθουσα του ΤΕΕ όπως και κάθε σύλλογος, επιστημονικός ή μαζικός φορέας ή πολιτική οργάνωση και κόμμα.

Ακόμα περισσότερο, δε θα έπρεπε να έχει κανένα δικαίωμα ούτε ο πρόεδρος του ΤΕΕ ούτε κανείς ή καμία να καθορίσει το αν θα επιτραπεί ή θα απορριφθεί η διεξαγωγή εκδήλωσης με βάση το θέμα της.

Πρόκειται για επιχείρηση λογοκρισίας που θυμίζει την επιχειρούμενη έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το κτίριό του επειδή δεν άρεσε στην Υπουργό Πολιτισμού η εκδήλωση με θέμα το ναυάγιο της Πύλου.

Οι φιμώσεις και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και των εκλεκτών της δε θα περάσουν.

Αριστερό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο (#block_TEE και ΑΡΑΓΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου