Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αίτημα Συνάντησης για το συνυπολογισμό του χρόνου Αορίστου Υπηρεσίας ως συντάξιμη υπηρεσία Δημοσίου

 


Θέμα : Αίτημα Συνάντησης για το συνυπολογισμό του χρόνου Αορίστου Υπηρεσίας ως συντάξιμη υπηρεσία Δημοσίου

 

Με έκπληξη διαπιστώνουμε τώρα, που ξεκίνησε η έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων με συνυπολογισμό της προβλεπόμενης στο άρθρο 17 παρ. 4 του ν. 4387/2016 προσαύξησης για τον παράλληλο χρόνο ασφάλισης, ότι ο χρόνος απασχόλησης των συναδέλφων μας Μηχανικών στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα λοιπά ΝΠΔΔ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου προ του διορισμού τους, δεν λαμβάνεται υπόψη ως συντάξιμη υπηρεσία Δημοσίου. Μάλιστα οι ανωτέρω εσφαλμένες παραδοχές υλοποιούνται ακόμα και σε συναδέλφους μας για τους οποίους πάντως η «πρώτη» απόφαση συνταξιοδότησης (ήτοι η απόφαση που είχε εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία συντάξεων Δημοσίου του ΕΦΚΑ λαμβάνοντας υπόψη το λοιπό, πλην του παράλληλου, χρόνο ασφάλισης στους φορείς κύριας σύνταξης) είχε ορθά και νόμιμα λάβει υπόψη της κατά τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης ΚΑΙ την υπηρεσία που είχε παρασχεθεί στο Δημόσιο με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ως συντάξιμη υπηρεσία Δημοσίου, προσμετρούμενη κανονικά στο λοιπό διαδοχικό χρόνο για όλες τι έννομες συνέπειες.

Η προσμέτρηση του έως 31-12-1992 χρόνου απασχόλησης με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο – ΟΤΑ και ΝΠΔΔ στη λοιπή συντάξιμη υπηρεσία του Δημοσίου πάγια εφαρμοζόταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα, λόγω του ότι πάντως έως 31-12-1992 δεν είχε θεσπιστεί η υποχρέωση των απασχολούμενων στο Δημόσιο να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Όλες ανεξαιρέτως οι συνταξιοδοτικές πράξεις που έχουν εκδοθεί έως 12-5-2016 έχουν εφαρμόσει με τον ως άνω περιγραφόμενο τρόπο τις σχετικές προβλέψεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων και όλοι οι συνάδελφοί μας έχουν συνταξιοδοτηθεί από το πρ. Δημόσιο με την προσμέτρηση και του ως άνω χρόνου ασφάλισης. Ούτε η έκδοση του ν. 4387/2016 ούτε οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις του έχουν επηρεάσει τις σχετικές προβλέψεις του Κώδικα καθότι ουδόλως έχουν εν γένει θιγεί οι καταστατικές διατάξεις των πρ. φορέων ως προς το χρόνο ασφάλισης και τις προϋποθέσεις θεμελίωσης.

Ως εκ τούτου, ζητάμε άμεσα, το συντομότερο δυνατόν, μία συνάντηση προκειμένου να μας εκθέσετε πού στηρίζετε την ως άνω άκρως βλαπτική για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των μελών μας θέση, δεδομένου ότι το γεγονός αυτό επιδρά αρνητικά στον κανονισμό του ύψους της δικαιούμενης συνταξιοδοτικής παροχής και πάντως παραβιάζει γεγενημένα περιουσιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου