Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Απόφαση ΣτΕ σχετικά με τη συμπερίληψη Υπαλλήλου ΥΔΟΜ στο ΜηΜΕΔ

 


Θέμα : Απόφαση ΣτΕ σχετικά με τη συμπερίληψη Υπαλλήλου ΥΔΟΜ στο ΜηΜΕΔ


Συναδέλφισσες/οι

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η 784/2022 Απόφαση του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ η οποία αφορά σε απόρριψη αίτησης ακυρώσεως του Δήμου Αθηναίων κατά απόφασης της Ειδικής Επιτροπής του αρ. 152 του Ν.3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία είχε γίνει δεκτή προσφυγή συναδέλφου μας και ακυρώθηκε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων με την οποία οριζόταν με μέλος του ΜηΜΕΔ, χωρίς να προκύπτει σχετική εμπειρία σε αναθέτουσα Αρχή.

Η συνάδελφος, η οποία υπηρετούσε στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου, κληρώθηκε από το ΜηΜΕΔ, ως Πρόεδρος Επιτροπής Δημοπράτησης έργου της Περιφέρειας Αττικής και προσέφυγε, όπως δικαιούται, στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, με την οποία εγγράφηκε στο ΜηΜΕΔ, προβάλλοντας ότι η εγγραφή της ήταν παράνομη για το λόγο ότι δε διέθετε την απαιτούμενη από το Νόμο εμπειρία σε καθήκοντα αναθέτουσας αρχής, Προϊσταμένης αρχής ή Διευθύνουσας Υπηρεσίας Συμβάσεων Έργων, Μελετών κλπ. Η προσφυγή της απορρίφθηκε από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την αιτιολογία ότι ο Δήμος Αθηναίων ως σύνολο αποτελεί Αναθέτουσα Αρχή, οπότε στη συνέχεια η συνάδελφος προσέφυγε όπως δικαιούται στην Ειδική Επιτροπή του αρ. 152 του Ν.3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία και τη δικαίωσε, με το σκεπτικό ότι η εργασιακή της εμπειρία στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου δε συνδεόταν με την εκπλήρωση καθηκόντων που αφορούσαν την ανάθεση ή εκτέλεση Δημοσίων Συμβάσεων Έργων ή Μελετών κλπ, συνεπώς και παρανόμως περιλήφθει στο ΜηΜΕΔ και ανέπεμψε την υπόθεση στο Δήμο για πρόσθετη κρίση.

Ο Δήμος αφού συμπλήρωσε-διόρθωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να δικαιολογήσει τη συμπερίληψη της συναδέλφου, προσέφυγε με αίτηση Ακυρώσεως κατά της απόφασης της Ειδικής Επιτροπής του αρ. 152 του Ν.3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στο ΣτΕ, το οποίο και απέρριψε την Αίτηση Ακυρώσεως δικαιώνοντας την κρίση της Επιτροπής και τη συνάδελφο μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ με πλήθος παρεμβάσεων της είχε αναδείξει σχετικά το θέμα:

  1. Θέματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του ΜηΜΕΔ.docx

  2. Σχετικά με την λειτουργία του Μητρώου Δημοπρασιών (Μη.Μ.Ε.Δ.)  .docx

  3. Σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Δημοπρασιών (Μη.Μ.Ε.Δ.)  .docx

  4. Σύλλογος Υπαλλήλων Δ. Αθηναίων ''Συγκρότηση και λειτουργία επιτροπών - κατάρτιση, τήρηση και λειτουργία του Μη.Μ.Ε.Δ. στο Δήμο Αθηναίων.  .pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου