Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Εισαγγελική παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων

ΔΥΔΕ: Εισαγγελική παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων

Να μην επιτρέψουμε την επιστροφή στο μετεμφυλιακό κράτος
19 Ιουνίου 2022


Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση ΝΔ φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με το σύνολο των δημοκρατικών κατακτήσεων και λαϊκών ελευθεριών που έχουν κατοχυρωθεί στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στο ΑΠΘ και την μαζική κατακραυγή και φοιτητική κινητοποίηση που τις συνόδευσε, φαίνεται ότι θέλει να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο.

Σε φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης καταφθάνουν κλήσεις προσέλευσης στην Ασφάλεια Χανίων «δι’ υποθεσίν τους», στα πλαίσια εισαγγελικής προκαταρκτικής εξέτασης!

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε κατά παραγγελία της Υπουργού Κεραμέως για ένα ζήτημα που είχε ήδη επιλυθεί εντός ακαδημαϊκής κοινότητας. Η Υπουργός ζήτησε την εισαγγελική έρευνα για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος παραστάσεων διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων ενάντια σε απόπειρα πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον φοιτητή για «αφισορύπανση» (ανάρτηση μία συνδικαλιστικής αφίσας για ακαδημαϊκά ζητήματα…), κίνηση που τελικά βρέθηκε να αντιμετωπίζει τόσο την μαζική κατακραυγή των φοιτητικών συλλόγων, όσο και την αποδοκιμασία της Πρυτανείας. Προφανώς, οι αντιδράσεις εντός ακαδημαϊκής κοινότητας και οι αντιστάσεις των συλλογικών οργάνων των φοιτητών, που κορυφώθηκαν με παράσταση διαμαρτυρίας εκατοντάδων φοιτητών και φοιτητριών μετά από απόφαση των οργάνων του ΦΣ, οδήγησαν στο πάγωμα των πειθαρχικών διαδικασιών.

Όμως η Κεραμέως φρόντισε να μην τελειώσει εκεί το θέμα και με άκαιρη παρέμβαση της 2 εβδομάδες μετά και ενώ τίποτα δεν συνέβαινε, στοχοποίησε τις κινητοποιήσεις των συλλόγων και κάλεσε σε εισαγγελική παρέμβαση…

Τέτοιου τύπου πρακτικές είναι βγαλμένες από το πιο μαύρο χρονοντούλαπο της ελληνικής ιστορίας. Η στοχοποίηση και η απόπειρα ποινικής δίωξης μελών ΔΣ και συνδικαλιστών, καθώς και του Προέδρου του Ενιαίου Φοιτητικοί Συλλόγου και των Προέδρων του ΦΣ Αρχιτεκτονικής και του ΦΣ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών–Μηχανικών Υπολογιστών, για συνδικαλιστική δράση και υλοποίηση αποφάσεων των Φοιτητικών Συλλόγων τους, συνιστούν όχι μόνο ευθεία βολή ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο του Ελληνικού Πανεπιστημίου, αλλά και επίθεση συνολικά στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα δημοκρατικά δικαιώματα!Να παύσει η εισαγγελική παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης!
Καμία δίωξη των αγωνιστών φοιτητών!
Κάτω τα χέρια από την νεολαία και τα συλλογικά της όργανα!

ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου