Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αποδοχή Γνωμοδότησης ΝΣΚ – Αίτημα συνάντησης για Μισθολογικά Θέματα Διπλωματούχων Μηχανικών

 

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 4-2-2021

Αρ. Πρωτ. :

Προς: 1. Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα

2. Αν. Υπ. Οικον. κ. Σκυλακάκη


Κοιν.: 1. Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ.

2. Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ.

Θέμα : Αποδοχή Γνωμοδότησης ΝΣΚ – Αίτημα συνάντησης για Μισθολογικά Θέματα Διπλωματούχων Μηχανικών.

Κύριοι Υπουργοί,

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τους πάνω από 8.000 Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου Τομέα. Απευθυνόμαστε ξανά σε εσάς σχετικά με δύο θέματα που αφορούν τους συναδέλφους μας:

Α. Όπως θα έχετε ενημερωθεί εκδόθηκε πρόσφατη απόφαση του Β' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Αριθμός Γνωμοδότησης 187/2020) με ερώτημα : (Α) Εάν το προσωπικό του Υπουργείου Τουρισμού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ειδικότητα Μηχανικών, που υπάγεται στην ασφάλιση του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής, δικαιούται την, προβλεπόμενη στο άρθρο 55 του π.δ/τος 410/1988, αποζημίωση και (Β) σε καταφατική περίπτωση, εάν αυτή θα πρέπει να υπολογιστεί για τον συνολικό χρόνο δημόσιας υπηρεσίας στο Δημόσιο ή/και σε Ν.Π.Δ.Δ. ή μόνο για τον χρόνο που δεν είναι ασφαλισμένο στον κλάδο πρόνοιας αυτού (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) για τη χορήγηση εφάπαξ παροχής (το δεύτερο υποερώτημα αναδιατυπώθηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. 18670/3-12-2020 διευκρινιστικό έγγραφο της ερωτώσας υπηρεσίας). Επειδή αντίστοιχο θέμα είχαμε θέσει και εμείς με έγγραφο μας και επειδή απασχολεί δεκάδες συνταξιούχους ή σε αναμονή αποχώρησης συναδέλφους μας παρακαλούμε για την όσο το δυνατό συντομότερη αποδοχή της εν λόγω Γνωμοδότησης από πλευράς σας.

Β. Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό επιθυμούμε να συζητήσουμε ξανά τα μισθολογικά θέματα που σας είχαμε θέσει και τότε και είναι απολύτως δίκαια και εύλογα όπως η Μισθολογική Αναγνώριση των Integrated Master σύμφωνα με τις προτάσεις μας, οι Εκτός Έδρας Αποζημειώσεις και η πλήρης μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου που αναγνωρίσθηκε με το Π.Δ.69/16.

Είμαστε στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα παραπάνω και σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο αίτημα μας για συνάντηση, δεδομένου ότι η μισθολογική υποτίμηση των Διπλωματούχων Μηχανικών, έχει φτάσει στα όρια της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου