Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Καταγγελία μελών των ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για την προσαγωγή συναδέλφου

Καταγγελία μελών των ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για την προσαγωγή συναδέλφου

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη διαδικασία σωματικού ελέγχου και την παράνομη προσαγωγή του μέλους του ΔΣ συναδέλφου Σκούφογλου, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη από την Ελληνική Αστυνομία. Κατά την επιστροφή του από την εργασία του προς το σπίτι, ο συνάδελφος ακινητοποιήθηκε από μηχανοκίνητη διμοιρία αστυνομικών έξω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου. Παρότι επέδειξε το έντυπο μετακίνησης για λόγους εργασίας από την Εργάνη και την αστυνομική του ταυτότητα, του ζητήθηκε να επιδείξει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα και του έγινε ενδελεχής σωματικός έλεγχος. Η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν υποτιμητική και η διαδικασία προσβλητική για την αξιοπρέπεια του συναδέλφου, με καταχρηστικές ερωτήσεις για τα προσωπικά του δεδομένα.

Στη συνέχεια, έγινε εντελώς αναίτια προσαγωγή του συναδέλφου στη ΓΑΔΑ. Ο συνάδελφος ζητούσε εξαρχής την άδεια να τηλεφωνήσει γιατί τον περίμενε το ανήλικο παιδί του, κι ωστόσο αυτό δεν του επετράπη παρά τουλάχιστον μια ώρα αργότερα. Φυσικά, εφόσον δεν υπήρχε καμία κατηγορία και εφόσον ο συνάδελφος είχε έγκυρο έντυπο μετακίνησης, αφέθηκε αρκετή ώρα αργότερα ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνθήκες υγιεινής τόσο κατά τη μεταγωγή, όσο και στη ΓΑΔΑ, ήταν απαράδεκτες δεδομένου και του λόγου που προβλήθηκε για την προσαγωγή του. Τέσσερα άτομα στο περιπολικό, χωρίς θερμομέτρηση των εισερχομένων, με συγκέντρωση πολλών ατόμων σε μια μικρή αίθουσα και χωρίς απολυμαντικά πουθενά, καταστάσεις που, εκτός από την προσβολή των ατομικών του δικαιωμάτων, τον εξέθεσαν αναίτια σε κίνδυνο.

Πληροφορούμαστε, δυστυχώς, ότι η καταχρηστική προσαγωγή του μέλους του ΔΣ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία κοινωνικής και πολιτικής τρομοκράτησης που δεν έχει καμία σχέση με τον έλεγχο που πρέπει να γίνεται για υγειονομικούς λόγους.Τα μέλη του ΔΣ:

Αυγερινού Αφροδίτη
Κουρσόπουλος Θωμάς
Μακράκη Χρυσή
Πλατσάκης Γιώργος
Σκούφογλου Μάνος
Φιντικάκης Νίκος
Φραντζή Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου