Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Χρήματα στο ΕΣΥ, όχι στο «Ελλάδα 2021» ζητούν χιλιάδες πολίτες με ψήφισμα

Χρήματα στο ΕΣΥ, όχι στο «Ελλάδα 2021» ζητούν χιλιάδες πολίτες με ψήφισμα

Πάνω από 28.000 πολιτες έχουν υπογράψει ένα διαδικτυακο ψήφισμα στο Avaaz, με το οποίο ζητούν τα χρήματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την Επιτροπή «Αθήνα 2021» και τις εκδηλώσεις της, να μεταφερθούν στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Δεν μπορεί η χώρα μας, μετά από 10ετή κρίση και εν μέσω κρίσης του COVID-19 να σπαταλά τοσα εκατομμύρια ευρώ σε φιέστες, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταρρέει!» αναφέρει το σύντομο μήνυμα του ψηφίσματος, που ωστόσο συνυπογράφεται από πάνω από 28.000 πολίτες, ενώ ανάλογες φωνές υπάρχουν και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Aξίζει να σημειωθεί ότι στη επιτροπή «Ελλάδα 2021» έχει δοθεί από την κυβέρνηση πλήθος ειδικών ρυθμίσεων, όπως:
Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου 3.429/2005 που διέπει τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και μπορεί να προχωρά σε προσλήψεις και δημόσιες συμβάσεις χωρίς τους περιορισμούς της νομοθεσίας.
Οι συμβάσεις και οι συναλλαγές της Επιτροπής απαλλάσσονται από κάθε έμμεσο και άμεσο φόρο, κρατήσεις, τέλη κ.λ.π.
Οι κάθε είδους δωρεές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, χορηγίες, χρηματοδοτικές παροχές ή παροχές σε είδος προς την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” θα αναγνωρίζονται ως φορολογικά εκπιπτόμενες δαπάνες και θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα του δωρητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου