Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας (ΗΜΑΕΚ)





Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας (ΗΜΑΕΚ)

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας (ΗΜΑΕΚ) της ΥΠΑ, διεξάγοντας δυο 24ωρες απεργίες στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε και είναι σήμερα ο νόμος 4647/2019, το υπουργείο ΥΠΟΜΕ αγνόησε παντελώς τους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΗΜΑΕΚ/ATSEP), αν και είναι κλάδος που ανήκει στον πυρήνα της αεροναυτιλίας, διεθνώς αναγνωρισμένος από όλους τους σχετικούς φορείς, όπως ICAO, ILO, ETF, EASA, EUROCONTROL και είναι άμεσα σχετιζόμενος με την παροχή υπηρεσιών αεροναυτιλίας, με την ασφάλεια των πτήσεων και την χωρητικότητα του ελληνικού FIR.

Σε εφαρμογή της απόφασης της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 16ης Ιανουαρίου 2020, το Δ.Σ. της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας, με ομόφωνη απόφασή του, προκηρύσσει τις πρώτες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την 25η Ιανουαρίου και την 26η Ιανουαρίου, με αιτήματα:

– την έναρξη διαλόγου για την επίλυση των θεσμικών θεμάτων των Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΗΜΑΕΚ/ATSEP)

– την ίση μεταχείριση επί θεσμικών θεμάτων μεταξύ των κλάδων της Αεροναυτιλίας.

Καλούνται όλα τα μέλη της Ένωσης να απέχουν άμεσα από τις εργασίες παντός τύπου επιτροπών και ομάδων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, το προσωπικό που είναι ορισμένο στο πρόγραμμα εργασίας των οργανικών μονάδων 24ωρης απασχόλησης, θα λειτουργήσει ως προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του ν.1264/1982».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου