Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων στο πλάι της κυβέρνησης ΝΔ

Οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων στο πλάι της κυβέρνησης ΝΔ


Η αλήθεια είναι ότι δεν «πέσαμε και από τα σύννεφα» όταν διαβάσαμε την κοινή ανακοίνωση των Προέδρων ΤΕΕ, Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το ασφαλιστικό. Οι ίδιοι οι οποίοι σήκωσαν «μεγάλη φασαρία» για το «Νόμο Κατρούγκαλου» τώρα δίνουν το πράσινο φως στην υλοποίηση του επερχόμενου «Νόμου Βρούτση». Λογικό αν το δει κανείς κεντρικά πολιτικά μια και προερχόμενοι από τη ΝΔ Πρόεδροι διευκολύνουν την κυβέρνηση τους. Δεν είναι όμως κυρίως αυτό. Η κριτική τους στο Νόμο 4387/16 (Κατρούγκαλου) ήταν άσφαιρη, αποδεχόμενοι την ουσία της απόσυρσης του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση, την ανταποδοτικότητα, την κεφαλαιοποίηση, τη λογική της εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών. Περιορίστηκαν σε φωνές για το ύψος του ποσοστού των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για τα υψηλότερα εισοδήματα. Λογικό, μιας και αυτά τα συμφέροντα εκφράζουν κυρίαρχα, τα οποία δυστυχώς έχουν την ικανότητα να ηγεμονεύουν στην πλειοψηφία που ζει (ή προσπαθεί να ζήσει) από τη δουλειά της.

Για το λόγο αυτό σήμερα χαιρετίζουν τις επερχόμενες αλλαγές της κυβέρνησης ΝΔ, οι οποίες απαλλάσσουν τα μεγάλα εισοδήματα από εισφορές φορτώνοντας τες στην πλειοψηφία του 80% που πληρώνει τις κατώτατες! Δεν περιμέναμε φυσικά στο κοινό ανακοινωθέν να δούμε τίποτα:
Για την κλοπή των αποθεματικών μας (ειδικά για το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, 800 εκατ. Από την Τράπεζα Αττικής, 2 δις από το PSI, 1 δις από τη μη απόδοση της κρατικής συμμετοχής)
Για τις συντάξεις φτώχειας που χορηγεί ο Ν. 4387/16 και θα συνεχίσει να δίνει και ο νέος «Νόμος Βρούτση»
Για τη διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων που αδυνατούν να εκδώσουν συντάξεις ειδικά των μηχανικών, και καθυστερούν για πολλούς μήνες την ένταξη των νέων συναδέλφων, αφήνοντάς τους χωρίς υγειονομική περίθαλψη (την οποία θα πληρώσουν κανονικά) για μεγάλο διάστημα.
Για τις αυξήσεις τουλάχιστον 35 € το μήνα που θα φέρει το νέο ασφαλιστικό στη μεγάλη πλειοψηφία
Για το ΚΕΑΟ και τη δήμευση περιουσιών λόγω ασφαλιστικών οφειλών.
Για τον ΟΑΕΔ που πληρώνουμε εδώ και 8 χρόνια ενώ δε δίνεται επίδομα ανεργία στους μηχανικούς.
Για τους χιλιάδες ανασφάλιστους συναδέλφους μας και τα υπέρογκα χρέη που συνεχώς διογκώνονται με ρυθμίσει που είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν.
Για τα αναδρομικά του προηγούμενου Ν3986/11 που ακόμα μας κυνηγάνε.
Για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση – κεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος

Για όλα τα παραπάνω πρέπει να μιλήσουμε εμείς! Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί που συγκρουστήκαμε με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους, όταν άλλοι τους ψήφιζαν και τους υλοποιήσαν.



Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση

3/12/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου