Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Προκλητική επίθεση και βιαιοπραγία εις βάρος συναδέλφου Μηχανικού στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μητροπόλεως 4, 85100 Ρόδος
τηλ: 2241364623, 2241364624 fax: 2241364695 e-mail: emdydasdod@gmail.com URL: www.emdydas.gr
Ρόδος, 09-09-2019
Αρ. Πρωτ.: 33


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Προκλητική επίθεση και βιαιοπραγία εις βάρος συναδέλφου Μηχανικού
στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του»Η ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου αποδοκιμάζει και καταδικάζει την απαράδεκτη και αναίτια επίθεση που πραγματοποιήθηκε εις βάρος συναδέλφου Μηχανικού που υπηρετεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο συνάδελφο για τη σωματική βία που υπέστη.
Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, οι συνάδελφοι Μηχανικοί που εκτελούν το καθήκον τους, δέχονται απειλές και επιθέσεις, φραστικές και μη, με συνέπεια να νιώθουν απροστάτευτοι και ανοχύρωτοι.
Περιστατικά, όπως αυτό του ξυλοδαρμού υπαλλήλου εν ώρα υπηρεσίας, παίρνουν διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου, εξαιτίας της στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων. Επαγγελματίες στο όνομα του κέρδους παρανομούν και βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων και πολιτών.
Θεωρούμε το γεγονός ανεπίτρεπτο και αυτονόητη την καταδίκη του συμβάντος και από άλλους κοινωνικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων και επιχειρηματιών.
Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας Μηχανικών.
Τέλος, καλούμε τις αρμόδιες αρχές για την διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, καθώς οποιαδήποτε αδράνεια σε αυτό το ζήτημα θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για νέες πράξεις βίας κατά των συναδέλφων μας.

Για το Δ.Σ.
Η ΠρόεδροςΜίκα Μιχαλάκη
Αρχιτέκτων Μηχανικός

H Γενική ΓραμματέαςΑναστασία Παπαδοπούλου
Πολιτικός Μηχανικός1 σχόλιο: