Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Καταγγελία Radical IT: 5,1 Ρίχτερ ήταν αρκετά για να πέσουν οι μάσκες της εργοδοσίας σε Cosmote e-Value, Vodafone 360 Connect, Teleperformance

19 Ιουλίου 2019



Δε θα τους περάσει! Η τακτική των εταιρειών αυτών είναι γνωστή: να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων, ακόμα και της υγείας τους αν χρειαστεί. Εμείς από την πλευρά μας τους προειδοποιούμε: να μη διανοηθούν να βάλουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν στα ίδια κτήρια, αν δεν επισκευάσουν πρώτα τα πάντα και δεν γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Μέτρα ασφαλείας παντού! Ασκήσεις σεισμού, μέτρα εκτάκτου ανάγκης, πυροσβεστήρες σε κάθε αίθουσα.

Καταγγελία για την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της Cosmote e-Value για τα μέτρα προστασίας

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση και τους προϊστάμενους της eValue για την απαράδεκτη στάση τους κατά τη διάρκεια του σεισμού στις 19 Ιουλίου το μεσημέρι, και για τα απαράδεκτα μέτρα ασφαλείας που αποδείχτηκε ότι υπάρχουν στο κτήριο της Δάφνης. 

Εν μέσω του σεισμού και ενώ κυριολεκτικά σείονταν τα πάντα οι προϊστάμενοι φώναζαν “δεν κλείνουμε τις κλήσεις!” ενώ ταυτόχρονα ψευδοροφές υποχωρούσαν και έπεφταν πάνω στα γραφεία των εργαζόμενων, και άνοιγαν ρωγμές στους τοίχους του κτηρίου! Όταν δε οι εργαζόμενοι άρχισαν να κινούνται προς την έξοδο, οι προϊστάμενοι φώναζαν “ποιος σας είπε να βγείτε; δεν έχουμε εντολή εκκένωσης”. Τελικά, η εντολή εκκένωσης ήρθε 15 λεπτά μετά, και ενώ ήδη είχαν συμβεί μετασεισμοί με τους εργαζόμενους εντός του κτηρίου…

Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε, δεν αφορούν μόνο τις βαριές δουλειές! Για μερικά εκατοστά δεν έπεσαν οι ψευδοροφές στα κεφάλια συναδέλφων μας! Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι εργοδότες της eValue το σκέφτονται αν θα έρθουν οι επόμενες βάρδιες να δουλέψουν στο ίδιο κτήριο! Και με τους μετασεισμούς να είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν.

Η τακτική των εταιρειών αυτών είναι γνωστή. Θα αυξήσουν το κέρδος τους με χίλιους δυο τρόπους, σε βάρος των εργαζόμενων. Μας πιέζουν και μας βγαίνει το λάδι στη δουλειά, υποσχόμενοι μπόνους που πληρωνόμαστε μήνες μετά (και μετά το πέρας των διακοπών μας). Μας έχουν όλους επινοικιαζόμενους, έτσι ώστε να μας ανακυκλώνουν εύκολα. Μας χρονομετρούν μέχρι και το χρόνο που περνάμε στην τουαλέτα (!) (μαξ 2 λεπτά). Και φυσικά, κομμένα τα περιττά έξοδα για μέτρα ασφαλείας και για επισκευές στο κτήριο.

Απαιτούμε: 
Να μη διανοηθεί η διοίκηση της eValue να βάλει εργαζόμενους να δουλέψουν στο ίδιο κτήριο, αν δεν επισκευάσει τα πάντα και δεν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους έτσι ώστε να είναι 100% ασφαλές.
Μέτρα ασφαλείας παντού. Ασκήσεις σεισμού, μέτρα εκτάκτου ανάγκης, πυροσβεστήρας σε κάθε αίθουσα.
Καταγγελία για την ανεύθυνη στάση της διοίκησης της Vodafone 360 Connect μετά τον σεισμό

Ακόμη ένα περιστατικό εργοδοτικής ανευθυνότητας έλαβε χώρα στη Vodafone 360 Connect στο κτήριο στην Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια του σεισμού, το κτήριο υπέστη φθορές με ψευδοροφές να πέφτουν και να σπάνε σίδερα του κτηρίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένων. Λίγη ώρα μετά την εκκένωση και ενώ είχαν συμβεί όλα αυτά, οι εργαζόμενοι καλέστηκαν να ξαναγυρίσουν στο γραφείο και να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας και ότι πρέπει να εκκενωθεί οριστικά το κτήριο, η διοίκηση πιέστηκε και επέτρεψε σε όποιον εργαζόμενο ήθελε να φύγει. Δυστυχώς όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, μιας και μετά από κάποια ώρα και ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων είχε αποχωρήσει, δέχθηκαν τηλέφωνα από προϊσταμένους που τους επέπλητταν και τους ζητούσαν το λόγο που έφυγαν. Επιπλέον η διοίκηση άρχισε να λέει μισόλογα για το αν θα μετρήσει τη συγκεκριμένη μέρα ως εργάσιμη με αποτέλεσμα όσοι εργαζόμενοι έφυγαν να μην είναι σίγουροι ότι θα πληρωθούν το μεροκάματο και κάποιοι άλλοι να αναγκάζονται να μείνουν να δουλέψουν υπό τον φόβο ότι θα το χάσουν.

Είναι προφανές ότι για τη Vodafone δεν έχει καμία σημασία η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των εργαζομένων μιας και τους καλεί να δουλέψουν σε κτήριο που έχει υποστεί φθορές, ούτε έχει σημασία η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όταν δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τους κάνει επίπληξη και να τους απειλήσει για χαμένα μεροκάματα μετά από μια τόσο στρεσογόνα κατάσταση που επιφέρει ένας σεισμός. Το μόνο που μετράει για αυτούς είναι το κέρδος και να βγει η δουλειά. Γι’ αυτό πληρώνουν μισθούς πείνας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αναγκάζουν τους εργαζομένους 

να δουλεύουν κάτω από πολύ πιεστικές συνθήκες, όπου η τρομοκρατία κυριαρχεί.

Εμείς καταγγέλλουμε τέτοιες εξευτελιστικές πρακτικές, που βάζουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για “εργατικά ατυχήματα”. Επίσης καταγγέλλουμε τη γελοία στάση της διοίκησης που έκανε μπαλάκι τους εργαζόμενους και ενώ τους είχε δώσει την άδεια να φύγουν μετά τους έκανε επίπληξη και τους ζήτησε το λόγο.

Απαιτούμε:
Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να εκκενωθεί το κτήριο μέχρις ότου επισκευαστούν όλες οι ζημιές.
Να μετρήσει η μέρα ως εργάσιμη και να πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι άσχετα με τις ώρες που εργάστηκαν.
Να σταματήσει επιτέλους η τρομοκρατία και ο εκβιασμός από πλευράς της διοίκησης.
Teleperformance (κτήριο Καλλιθέας)

Στην -βραβευμένη για το εργασιακό της περιβάλλον- Teleperformance, αφού ο υπεύθυνος ενός τμήματος πληροφορήθηκε για την κατάρρευση της οροφής στον τέταρτο όροφο του κτηρίου της Καλλιθέας, παρότρυνε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από τα πόστα τους. Λίγα λεπτά αργότερα απολύθηκε από την κεντρική διοίκηση.

1 σχόλιο:

  1. Εάν αυτός είναι ο λόγος που απολύθηκε ο υπεύθυνος τμήματος δεν πρέπει το σ.κ. και οι υγιείς εργατικές δυνάμεις να τον υπερασπίσουν εμπράκτως και όχι μόνο να καταγγέλλουν τους υπόλοιπους; Να απαιτηθεί η άμεση επαναπρόσληψή του και η ανάδειξη του παραδείγματός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή