Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Διαδικασία πλήρωσης θέσεων ευθύνης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 22-1-2019
Αρ. Πρωτ. : 7656

Προς: Πίνακα Αποδεκτών

Θέμα : Διαδικασία πλήρωσης θέσεων ευθύνης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων.


Κε Περιφερειάρχη, κε Γενικέ Γραμματέα
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, όπως γνωρίζετε, αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Τομέα. Απευθυνόμαστε σε εσάς για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τη διαδικασία κρίσεων θέσεων ευθύνης Προϊσταμένων Διευθύνσεων στο Υπουργείο σας.
Συνάδελφοι μέλη μας, μας ενημέρωσαν σχετικά με τις διαδικασίες που έχει υιοθετήσει το 1ο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων. Με βάση τα αναφερόμενα τους, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σε σχέση με τις διαδικασίες αναγνώρισης και μοριοδότησης μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων και της συνάφειας αυτών σε σχέση με τις προκηρυχθείσες θέσεις Γενικών Διευθυντών της Περιφέρειας (Γενική Διεύθυνση Τουρισμού, Παραγωγής και Ανάπτυξης, τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τη Γενική Διεύθυνση Υποδομών και Μεταφορών).
Όπως θα γνωρίζετε η Ομοσπονδία μας, από τις 8/11/2018 έχει εκφράσεις τις επιφυλάξεις της σε σχέση με την Υπ’ αριθ. 174/2018 ατομική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι: «καθώς και τη μοριοδότησή τους, θεωρούνται ως κάτοχοι του εν λόγω τίτλου σπουδών, από τη δημοσίευση της προβλεπόμενης από την παρ. 2 του άρθρου 46 του ως άνω νόμου, διαπιστωτικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εφόσον η απόφαση αυτή έχει δημοσιευτεί μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία κάθε φορά προκήρυξη.». Κατά τη γνώμη μας και σύμφωνα με το Νομοθέτη τα integrated master ανάγονται στην ημερομηνία απονομής του Διπλώματος μας, συνεπώς δεν είναι μεταπτυχιακοί τίτλοι που εκ των υστέρων αποκτήθηκαν και συνεπώς πρέπει να ληφθούν υπόψη μοριοδοτικά και στις εν εξελίξει κρίσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης των σχετικών ΦΕΚ.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να παρέμβετε, ώστε να επανεξεταστούν από το Συμβούλιο τα κριτήρια μοριοδότησης καθώς, αφενός δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά και υπόνοιες, αφετέρου εγείρουν ζήτημα νομιμότητας και εγκυρότητας της όλης διαδικασίας.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί των θεμάτων αυτών.

Πίνακας Αποδεκτών

Αποδέκτες
1. Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο
2. Γεν. Γραμματέα Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Θεοδωράκη Γρ.
3. 1ο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (1ο ΕΙ.Σ.Ε.Π.)


Κοινοποίηση:
  1. Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ.
  2. ΕΜΔΥΔΑΣ Ηπείρου – Κέρκυρας - Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου