Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωτοφανείς διώξεις από το «Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος»




Το αμαρτωλό, άκρως αντιδραστικό και βαθύτατα αναχρονιστικό «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», το οποίο παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές αμερικανοκρατίας, δοσιλογισμού και αντικομμουνιστικών επιχειρήσεων, πρωτοϊδρύθηκε, καθόλου τυχαία, επί κυβέρνησης Σημίτη το 2000, αναβαθμίστηκε επί μνημονιακής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2011, με υπ. Δημόσιας Τάξης τον Χρ. Παπουτσή για την αντιμετώπιση των αντιμνημονιακών λαϊκών αντιδράσεων και εκσυγχρονίστηκε περαιτέρω το 2017 επί κυβέρνησης Τσίπρα, με υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Χρ. Τόσκα.

Αυτό το αμαρτωλό Τμήμα που ελέγχεται απολύτως από την κυβέρνηση και διαπλέκεται με ξένες μυστικές υπηρεσίες ιμπεριαλιστικών χωρών, αποφάσισε, με εντολή της κυβέρνησης, τις διώξεις κατά του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, και προς το παρόν τις διώξεις του Γιώργου Λούκα, του Ηλία Παπαδόπουλου, του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, του Ζ.Κ. και βλέπουμε.

Τ.Κ.
Ιδού το ιστορικό ίδρυσης και αναβάθμισης του «Τμήματος Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», μετ΄από έρευνα του δικηγόρου και στελέχους της ΛΑ.Ε., Σαράντου Θεοδωρόπουλου:

Το τμήμα που μας καλεί αναβαθμίστηκε το 2017 με το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 7/2017
ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017
Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας. Όπου στο άρθρο 7 ( Στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφαλείας λειτουργεί ) β. Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή σοβαρών ενεργειών ή απειλών που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει ιδίως στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος ή πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών, συνεργαζόμενο άμεσα προς τούτο με τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α., τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών.

Πιο πριν το τμήμα αυτό είχε αναβαθμιστεί με την παρ. β του άρθρου 19 του π.δ. 42/ 2011 ,( ΦΕΚ Α 108/10.05.2011)

Στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας ιδρύεται Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της ασφάλειας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει ιδίως στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος ή πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών, συνεργαζόμενο άμεσα προς τούτο με το ΚΕ.ΣΥ.Δ.Ε.Π. καθώς και με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Η διατάξεις του άρθρου 19 δεν εθίγησαν με το Προεδρικό Διάταγμα 178/2014 – ΦΕΚ 281/Α/31-12-2014 ( Οργάνωση υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας)

Με το άρθρο 19 του π.δ. 42/ 2011 τροποποιήθηκε το άρθρο 13§ 2 και 15αριθ. 2 του π.δ. 1/2001 (ΦΕΚ Α 1/2001).

Σύμφωνα με το οποίο η υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας διαρθρώνεται σε Τμήματα …. 2. στο Τμήμα 2ο Προστασίας της Ασφάλειας του Κράτους και του Πολιτεύματος , το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της ασφάλειας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε με εξουσιοδοτική διάταξη του Ν. Νόμος 2800/2000 – ΦΕΚ 41/Α/29-2-2000 ” Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις”


Δίωξη κατά Λαφαζάνη με αναχρονιστικό νόμο

lafazanis.jpg


Κλήση σε απολογία από την Κρατική Ασφάλεια έλαβε ο Π. Λαφαζάνης | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ενα πρωτοφανές γεγονός, μοναδικό από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα, συνέβη την Παρασκευή το βράδυ. Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκλήθη σε απολογία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και ειδικότερα από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, για κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Στην πραγματικότητα, βεβαίως, οι προαναφερόμενες κατηγορίες είναι εκτός τόπου και χρόνου καθώς ο κ. Λαφαζάνης ελέγχεται για την πολιτική του δραστηριότητα κατά των πλειστηριασμών. Μια δραστηριότητα που ανέπτυξε ο ίδιος μαζί με άλλα μέλη της ΛΑ.Ε. κι άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες. Συνεπώς, η κλήση του να δώσει εξηγήσεις στις Αρχές είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν συνδέεται με την προστασία του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Είναι επίσης απολύτως βέβαιο πως τέτοια κλήση δεν θα είχε λάβει ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος αν με προεδρικό διάταγμα του 2011 (ΦΕΚ τεύχος Α. αρ. Φύλλου 108), επί υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, δεν είχαν αλλάξει οι παλαιότερες διατάξεις για τις αρμοδιότητες του «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφάλειας. Και είναι εξίσου σαφές ότι αυτή η τροποποίηση του 2011 πρέπει να καταργηθεί, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος μετά τον κ. Λαφαζάνη και για άλλους στο να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο προς την Κρατική Ασφάλεια.


Θυμίζουμε ότι η έννοια της προστασίας του πολιτεύματος εισήχθη με τον 509/1947, κρατήθηκε σε όλη τη διάρκεια του Εμφυλίου και της μετεμφυλιακής περιόδου, αλλά δεν έσωσε το πολίτευμα από τη χούντα που το κατέλυσε. Υπάρχει και σήμερα, αλλά δεν προσφέρει τίποτα. Το πολίτευμα άλλωστε προστατεύεται από την ορθή λειτουργία του και όχι με διώξεις.
Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε «αηδιασμένος», καθώς «είναι η πρώτη φορά που διώκεται μετά τις διώξεις που υπέστη στη χούντα του Παπαδόπουλου και μετέπειτα του Ιωαννίδη», έκανε λόγο για «βιομηχανία μακάβριων διώξεων» που «έχει στηθεί από την κυβέρνηση» και τόνισε, για ακόμη μία φορά, πως «πρόκειται για πρωτοφανείς πρακτικές που εφαρμόζονται μόνο στη γειτονική Τουρκία».
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δήλωσε στην ΕΡΤ για το θέμα: «Για τη δικαστική έγκληση προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι αυτονόητη η αντίθεσή μου στην απειλή δικαστικών διώξεων για πολιτικές απόψεις». Με τη σειρά του το ΚΙΝ.ΑΛΛ., μέσω του γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος, Σταμάτη Μαλέλη, ανακοίνωσε πως: «Η κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Ασφάλεια για απολογία, σε κατηγορίες που αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα, δημιουργεί μεγάλες απορίες και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Θα παρακολουθούμε προσεκτικά το θέμα. Με θέματα δημοκρατίας δεν παίζουμε». Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πρόκειται για αντιδημοκρατική πρόκληση με σαφή κυβερνητική ευθύνη που στοχοποιεί την πολιτική δράση, τη στήριξη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, τη λαϊκή αλληλεγγύη».
Δείτε επίσης: https://thepressproject.gr/article/134598/Diamarturia-tis-LAE-sti-GADA-gia-tin-klisi-Lafazani-se-apologia


Μήνυμα Μανώλη Γλέζου με αφορμή την σημερινή κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη

«Αυτές οι κλήσεις-προκλήσεις δεν έχουν όνομα, στοχεύουν σε όλους μας και πρέπει να απαντηθούν από όλους μας» αναφέρει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος με αφορμή την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφορικά με τη διαμαρτυρία της ΛΑΕ στους πλειστηριασμούς.
Το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου έχει ως εξής:
«Η κλήση σε απολογία – με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς – στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά από εισαγγελική παραγγελία, από την “Διεύθυνση ασφαλείας” της ΕΛΑΣ και από το “τμήμα προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος’! με την επίκληση άρθρων του ποινικού κώδικα όπως αυτός της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, είναι βόλι στη καρδιά των πολιτών και της Δημοκρατίας. Αποκαλύπτει τη λογική της κυβέρνησης, που αποπειράται να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες που αντιστέκονται.
Αυτές οι κλήσεις-προκλήσεις δεν έχουν όνομα, στοχεύουν σε όλους μας και πρέπει να απαντηθούν από όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου